סלסת עגבניוות

המצרכים:
2 עגבניות אדומות רכות
פלפל הבנרו אחד (אם אוהבים מאוד חריף אפשר גם שניים)
1/4 צרור כוסברה קצוצה
מיץ מליים אחד (אפשר גם לימון)
1/2 כפית מלח
1 צ'ייסר טקילה (אפשר גם מים)
2 צפייה בגלריה
סלסה מקסיקנית
סלסה מקסיקנית
סלסה מקסיקנית
(צילו: נועם כרמון)
אופן ההכנה:
  1. את העגבניות והפלפל ההבנרו שורפים כמעט לחלוטין על אש גלויה, עד שהקליפה נעשית שחורה. מוציאים לכלי לקירור.
  2. לאחר קירור קל, מקלפים את הקליפה השחורה ובעזרת סכין קוצצים את העגבניות עם ההבנרו הלוך חזור למשך כמה דקות עד שתתקבל סלסה עם חתיכות לא גדולות בפנים.
  3. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה והעבירו הכל לכלי הגשה. הוסיפו את הליים, הטקילה והמלח, ערבבו שוב והגישו.
  4. (מומלץ להכין את הסלסה כשעה לפני ההגשה).

פטריות פורטבלו צלויות עם כרוב

המצרכים:
4 פטריות פורטובלו
1 כרוב סיני או כרוב לבן
2 תירס גילי
1 אבוקדו (לא חובה)
לרוטב ברבקיו -
כפית משחת אצ'יוטה (אפשר לקנות במזרח ומערב)
2 כפות סויה כהה מתוקה
1 כף סילאן או מייפל
1 כף טבסקו הבנרו מעושן
1 כפית אבקת קארי צהוב

2 צפייה בגלריה
כל המנות יחד
כל המנות יחד
פטריות ותירס
(צילום: נועם כרמון )
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב - מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב בעזרת מטרפה, עד קלבלת רוטב סמיך ומבריק.
  2. מכינים את התירס והפטריות - מורידים לפטריות את ה"רגל", וצולים בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות במשך רבע שעה (אפשר לצלות גם על להבה בינונית במחבת). כל כמה דקות מברישים את הפטריות במעט רוטב, עד שהפטריות מקבלות צבע כהה ומבריק.
  3. את התירס צולים כמו שהוא בתבנית של הפטריות, וגם אותו מברישים מדי פעם. צולים עד שהתירס מקבל צבע שחום יפה.
  4. את הכרוב הסיני או הלבן חותכים לרבעים (לא מורידים את השורש, הוא ישמור על צורת הכרוב בזמן הצלייה). מברישים כל רבע ברוטב, וצולים בתנור מכל צד - בערך עשר דקות או עד שהוא מתרכך ומקבל צבע בוהק.
אפשרויות שדרוג - אפשר להוסיף אבוקדו חצוי לשניים שאותו צלו בתנית בדיוק כפי שהוא עם מעט מלח, וגם פלפל חלפיניו ירוק טרי, שגם אותו תוכלו לצלות כמה דקות מכל צד ולהגיש שלם.
השף הטבעוני נועם כרמון מתמחה באוכל מקסיקני ודרום אמריקאי