מרק אפונה

המצרכים (ל-8 מנות):
1/3 כוס שמן זית 120 גרם חזה אווז מעושן, קצוץ דק 200 גרם בצל לבן, קלוף וקצוץ דק 150 גרם גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות 50 גרם גבעולי סלרי אמריקאי, פרוס דק 20 גרם שיני שום טרי, קלופות ופרוסות דק 2 גרם עלי טימין טרי, קצוץ 500 גרם אפונה יבשה 2.5 ליטר מים קרים קורט כמון 1/2 כפית זרעי כוסברה, טחונים 3 כפיות מלח קורט פלפל שחור 30 גרם עלי פטרוזיליה טרייה, קצוצים דק 30 גרם עלי כוסברה טרייה, קצוצים דק
3 צפייה בגלריה
מרק שף יאיר פיינברג
מרק שף יאיר פיינברג
(צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
  1. מחממים בסיר שמן זית מעל להבה בינונית, מוסיפים חזה האווז ומטגנים עד להשחמה.
  2. מוסיפים בצל, גזר, סלרי, שום ותימין ומטגנים קלות כארבע דקות.
  3. מוסיפים את יתר החומרים, למעט עלי פטרוזיליה וכוסברה, מגבירים ללהבה גבוהה ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי עד שהאפונה רכה ומתפרקת, מקפידים לערבב כל רבע שעה.
  5. מסירים מהכיריים, מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, מתקנים תיבול ומערבבים.
  6. מוזגים לקערות הגשה ומגישים חם.

מרק עגבניות ואורז

המצרכים (ל-8 מנות):
1/3 כוס שמן זית 200 גרם בצל לבן, קלוף וחתוך לקוביות 1 ס"מ 120 גרם גזר, קלוף וחתוך לקוביות 1 ס"מ 30 גרם גבעולי סלרי אמריקאי, פרוס דק 100 גרם שומר, חתוך לקוביות 1 ס"מ 30 גרם שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות 1 ס"מ 30 גרם שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות 1 ס"מ 2 שיני שום, פרוסות דק 1 כפית עלי תימין טרי, קצוצים דק 130 גרם רסק עגבניות 800 גר' עגבניות, מרוסקות 2 כפות סוכר 4 כפיות גרם מלח קורט פלפל שחור 2.2 ליטר מים קרים 1 כפית גדושה אריסה 1/2 כוס אורז פרסי 10 גרם עלי בזיליקום, קצוצים
3 צפייה בגלריה
מרק שף יאיר פיינברג
מרק שף יאיר פיינברג
(צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
  1. מחממים בסיר שמן מעל להבה בינונית, מוסיפים בצל, גזר, סלרי, שומר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שום וטימין ומטגנים קלות מספר דקות.
  2. מוסיפים לסיר רסק עגבניות וממשיכים לטגן כשלוש דקות, תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים לסיר עגבניות מרוסקות, סוכר, מלח ופלפל, מנמיכים ללהבה קטנה וממשיכים לבשל כחמש דקות.
  4. מוסיפים מים ואריסה, מגבירים ללהבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים עם מכסה סגור חלקית כחצי שעה.
  5. מוסיפים אורז, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה. מקפידים לערבב כל עשר דקות.
  6. מסירים את הסיר מהכיריים, מוסיפים עלי בזיליקום ומערבבים.
  7. מוזגים לקערות הגשה ומגישים חם.

מרק כתומים אסייתי

המצרכים (ל-8 מנות):
50 גר' שמן קנולה 300 גר כרישה, פרוסה דק 2 שיני שום, קלופות 1 כפית טימין, קצוץ 350 גר' בטטה, חתוכה לקוביות גדולות 350 גר' גזר חתוך לחתיכות של 3 ס"מ 600 גר' דלעת, חתוכה לקוביות גדולות חתיכה קטנה של שורש סלרי, חתוך לקוביות גדולות חתיכה קטנה של שורש פטרוזיליה, חתוך לחתיכות של 3 ס"מ מעט ג'ינג'ר טרי, מקולף ופרוס 2.5 ליטר מים 2/3 כוס קרם קוקוס 1 כף חמאת בוטנים טבעית 1/2 כפית מלח 1/4 כפית שמן שומשום 2 כפות סוכר חום דמררה
3 צפייה בגלריה
מרק שף יאיר פיינברג
מרק שף יאיר פיינברג
(צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
  1. מחממים סיר על להבה בינונית, מכניסים לתוכו שמן, כרישה, שום וטימין, ומטגנים עד לריכוך הכרישה.
  2. מוסיפים בטטה, גזר, דלעת, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, ג'ינג'ר ומים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים ללהבה קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות, עד לריכוך מוחלט של כל הירקות.
  4. מסירים את הסיר מהכיריים, מוסיפים פנימה את יתר המרכיבים כולל קרם הקוקוס, וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט ידני עד לקבלת מרקם קרמי וחלק. מחזירים את הסיר ללהבה, ומביאים את המרק לרתיחה עדינה.
מורידים מהכיריים ומגישים חם.
פורסם לראשונה: 17:05, 19.01.21