אלפי גולשים בחרו בשבועות האחרונים באתרים הישראלים שעשו להם את היום, החודש או השנה (העברית, כמובן) כולה, במסגרת "שטח פרטי", משאל האתרים הבלתי מסחריים של ynet.
מותר לקבוע ללא היסוס: חוסנו של האינטרנט נמדד על פי נכונותם של רבים להיעזר בכלים של הרשת לא למטרת רווח בלבד: כדי להגיב, להקים אתר ולהשמיע את קולם.
בניגוד למצבה הקשה (עדיין) של תעשיית ההיי טק, האינטרנט לא הפסיק לצמוח בשנה האחרונה. כ-1.7 מיליון ישראלים גולשים ברשת, על פי סקר TIM האחרון. יותר ויותר מהם, כך נראה, אינם עוד משתמשים פאסיביים – הם מגיבים לכתבות חדשותיות, כותבים הודעה בפורום או מקימים אתר אישי.
הרשת הישראלית מצויה בצמיחה מתמדת. הנה תזכורת לכל בעלי הזיכרון הקצר: הרשת הישראלית הייתה דלה מאוד בתכנים לפני שנה-שנתיים. רוב האתרים שכיכבו ברשימת המועמדים במשאל שלפניכם הושקו בחודשים האחרונים. אילו היינו מבקשים לקיים משאל דומה בפרוס השנה העברית הקודמת, ספק אם היו בנמצא 132 אתרים ישראליים ראויים ב-22 קטיגוריות.
האתרים הנבחרים שלפניכם נבחרו על ידי הגולשים וצוות השופטים שלנו, השקלול בין קולות המשתמשים מבטיח (במידת האפשר, כאשר מדובר בכלים שאינם מדעיים), כי הבחירה באתר זה או אחר מאוזנת ואינה מבוססת על אהדת הקהל או על העדפת מיעוט בלבד.
שלא במפתיע, על פי התפלגות הקולות התברר כי טעם הגולשים שונה במקרים רבים מטעמם של השופטים, אנשי מקצוע בתחום האינטרנט והמחשבים. בכמה קטיגוריות הגולשים הם שהכריעו את הכף, לאחר שהשופטים נחלקו בקולותיהם. עוד התברר כי אתרים בעלי קהילות חזקות הובילו תמיד על אתרים טובים אחרים, אך נטולי גייסות של גולשים.
חשוב לציין כי למרות הממד התחרותי, המטרה העיקרית של המשאל היא להביא לידיעת הגולשים את כל האתרים הישראלים הטובים שהשתתפו במשאל. על פי העניין שעורר המשאל בשבועות האחרונים בפורומים ובאתרי אינטרנט ברחבי הרשת הישראלית – נראה כי מטרה זו הושגה.
בצוות השופטים השתתפו שאולה הייטנר, מעצבת אתרים, חברת הנהלת איגוד האינטרנט הישראלי, דודו רשתי מחברת השימושיות Addwise, ממקימי אתר "סנונית", גלית אילת, מנהלת המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית בחולון,
גדי שמשון, עיתונאי, עורך האתרים נענע וואלה לשעבר,
אילן יצחייק, עורך משנה, ynet, ריקי כהן, מנהלת קהילות, ynet וגל מור, כתב מחשבים ואינטרנט, ynet.
| |
 | |
|