בניתוח ארתרוסקופיה לפני מס' שנים, גילו במהלך הרדמה כללית כי יש לי פסאודוכולין אסטרז
דפישנסי. התעוררתי רק לאחר מס' שעות וההתעוררות הייתה קשה.
אבקש לקבל מעט פירוט על בעיה זו, מה ההשלכות שלה ועד כמה זה מסוכן.
הבנתי גם כי חומר הרדמה מסוג "סכולין" (?) איננו מומלץ לי......
תודה רבה
נושא : Pseudocholinesterase Pseudocholinesterase הוא אנזים בגוף. תפקידו הוא לפרק חומרים בגוף, בדדך כלל חומרים "חיצוניים", דהיינו לא חומרים שהגוף בעצו מיצר.
ישנם אנשים שקיים חסר של אותו אנזים. אין לזה שום משמעות לחיים היומיומיים. אך במידה ומשהו מטופל בתרופה שפירוקה על ידי אותו אנזים יש בעיה. תרופה אחת היא Succinylcholine, או בslang הרפואי "סקולין". מדובר בתרופה שהיא אך ורק בשימוש אצל מרדימים. תרופה זאת גורמת לשיתוק של כל הגוף תוך פחות מדקה. מרדימים משתמשים בתרופה זאות באופן קבוע כדי להקל על החדרת צינור הנשמה לגרון.
זמן פעולה של התרופה הוא קצר, דקות ספורות. הפירוק של התרופה הוא על ידי אותו אנזים, הpseudocholinesterase. במידה וקיים אצל חולה חסר של אותו אנזים הפירוק הוא מאוד איתי, שעות במקום דקות. ברגע שמרדים רוצה בסוף הניתוח להעיר את החולה ולא יודע שיש חסר של אותו אנזים (שזה "מחלה" גנטית נדירה) אז יש רושם שהחולה לא מתעורר כי הוא לא זז ולא נושם. הוא בעצם עיר, אך אינו מצליח לזוז. זאת תחושה קשה מאוד. בדרך כלל מרדים עולה על זה מהר מאוד (חולה "לא מתעורר", לחץ דם גבוה, דופק מהיר, דמעות בעיניים). ברגע שמגלים את זה יש להמשיך להנשים את החולה (בגלל שהוא לא יכול לזוז הוא גם לא יכול לנשום) ולהרדים את החולה עד שכל התרופה יצא מהגוף. זה יכול לקחת כמה שעות טובות. יש לשלוח בדיקת דם שמודדת את רמת האנזים. זה מאפשר להגיע לאבחנה למה החולה לא מתעורר.
לא מדובר בתופעה מסוכנת כל עוד שהחולה מונשם. אך בהחלט זה אירוע מאוד קשה בשביל החולה.
אין בעיה לעבור הרדמה נוספת. יש רק להגיד למרדים שקיים חסר של אותו אנזים והוא ידאג לא להשתמם באותה תרופה (ובמספר תרופות אחרות שיכול להיות בעית פירוק).