נושא : תשובותבתגובה ל: שאלות - דני
אין בעיה עם בשר טחון, רצוי לקנות במקום שאתה רואה מה טוחנים ולא מוסיפים דברים. בבשר אין גלוטן!
כנ"ל בגבינה צהובה- אין גלוטן. אבל רצוי לבדוק מה רשום ברשימתהרכיבים.
על מנת שהחיים יהיו יותר קלים אניממליצה להרשם לעמותת צליאק- תקבל גישה למדריך מזון- עוזר מאד בחיים.
אותו דבר לגיב משחות שינים- יש רשימות בעמותה לחברי עמותה )
לגבי שמפו וסבון וקרמים- יש רשימות, בכל מקרה רצוי להמנע מכאלו שמכילים חיטה או שיבולת שועל. בעקרון גלוטן לא נספג דרך העור, אבל אצל ילדים קטנים שמכניסים ידיים לפה, זה חשוב להקפיד, כמו כן יש חולי צליאק שיש להם בנוסף לצליאק רגישויות בעור.
במקרר פשוט שומרים אוכל בכילים מכוסים ( עם מכסה או ניילון נצמד. ) אפשר לרשום על קופסאות מה עם או בלי גלוטן ( קוטג', מיונז וכ"ו ) לפי מה שאתם אוכלים ומחזיקים בבית