ynet - כתבות נוספות - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

כתבות נוספות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet


המרצה שלכם: שף רון "שפאץ" כהן, בן 34, היום מרמת גן ופעם מירושלים, אב לעומר.

עבד במסעדת "אוקיינוס" בירושלים במשך שנתיים תחת השף אייל שני, ומאז מפעיל שירות קייטרינג לארועים פרטיים, ומעביר סדנאות בישול

את הידע הרב שלו צבר בטיולים בכל העולם, מקריאה ושנים ארוכות במקצוע.


צילום: ליזה פלחן

 כתבות נוספות
צילום: חגי אהרון
  קונסומה
לרוב נראית פעולת הבישול כדבר פשוט וטבעי. חיתוך סלט, בישול פסטה וגם צליית סטייק נראים כמו תהליכים הגיוניים ולא כמו פעלולי קסמים. מפעם לפעם מביאה לפנינו האומנות הקולינרית מעשי פלאים כמו אפיית סופלה שנוסק מעלה, או מיונז בו חומרי
  מרקים קלאסיים
יש מתכונים שלצורך הכנתם הומצאו טכניקות בישול ייחודיות, אשר מגדירות את המאכל עצמו. קרם ברולה, זביונה וביף ולינגטון הן רק מספר דוגמאות למתכונים בעלי אשר טכניקת בישול מיוחדת להם. גם במרקים ישנם מספר מתכונים קלאסיים להם טכני
צילום: סלימאן אבוגוש
  שדרוגים למרקים
אחרי שעברנו על צירים בסיסיים ומרקי ירקות פשוטים ומעודנים ולפני שנצלול לעומקם של מרקים כבדים ומהבילים, נעשה הפסקה ונסקור את אגף התוספות, או אם תרצו, הקריצות, שאפשר להוסיף למרקים. תוספת, או קישוט מוצלח למרק נותנים לו דחיפ
צילום: בילי ואבירם
  מרקי ירקות
אין משהו יותר בסיסי ממרק ירקות קליל, נעים ומלא בטעמים כדי לייצג נאמנה את כל מה שגדול במרקים. כמו הרבה פעולות שכולנו עשינו פעמים רבות במטבח ונראות לנו טריוויאליות בפשטותן, גם כאן כדי להגיע לתוצאות מרשימות במיוחד כדאי לשים לב ל
צילום: עמית שאבי
  צירים
אחרי שחקרנו, העמקנו וגם הזענו בתוך התנור הגיע הזמן לצאת ממנו ולחזור אל הכיריים ואל המאכלים והטכניקות שמתרחשות בסירים. כדי לא להיות מנותקים מהסתיו שאולי מתחיל סוף סוף להגיע ומהחגים שממש כל רגע ייכנסו בדלת, נתחיל את סאגת הסירי
  סופלה
בדומה לאחיו, בצק העלים, גם הסופלה נמנה על אותם אתגרים הקולינריים, המגיעים אלינו מהמטבח הצרפתי המסורתי, על כל עושר טעמיו וקלוריותיו. ביצים, חמאה, חלב וקמח, יחד עם חומרי טעם יוצרים מאכל עשיר עם מרקם קטיפתי נפלא. הנימוחות וה
  בצק עלים
בורקסים, גלילות, טארטלטים או סתם מקלות עם פרג ושומשום. בצק העלים הוא ללא ספק האציל שבבצקים. העלים הנפתחים להם בזמן האפייה נותנים לביס קריספיות בלתי מעורערת יחד עם נימוחות מושלמת. דומה שאין מקום יותר טוב למצוא בו נחמה גלוטנית
  מאפים
תקראו להם קישים, פאיים, פשטידות - איך שתרצו. עבור המטבח הביתי הישראלי, חובב הירקות ומוצרי החלב, קישים הם חלק בלתי נפרד מההוויה המשפחתית של רובינו. לכל אחת מהאימהות שלנו יש פשטידה מסורתית שכבר נרקחת שנים באותה דרך ולעיתים אפיל
צילום: איריס ז'ורלט
  אפייה בעטיפה
הקיץ בעיצומו ואנחנו עדיין בתוך התנור. בשיעור היום נדבר על שיטת בישול שמנצלת את החום המחבק, אבל עם מחיצות. כאן מפרידות בין חומרי הגלם ובין החום מחיצות, או אם תרצו - עטיפות שונות. המחיצות מאפשרות לנו להכין מאכלים עם מעט נוז
צילום: ג'רמי פלדמן
  אפייה לחה
בפרקים ההקודמים של חקר תנור האפייה עסקנו בתהליכים של חום יבש (צלייה של בשר וגם של ירקות). בצלייה רמת הלחות בתנור נמוכה מאוד, בערך כמו האוויר באילת ביום שרבי. החום היבש צולה את חומרי הגלם תוך אידוי חלק מהמים המצויים בהם. שכבה
צילום: אפי שריר
  צליית ירקות
בין אם כבסיס לאנטיפסטי, מנות ראשונות, או כליווי למנה עיקרית, לקלות ירקות בתנור - ככה כמו שהם, עם מעט שמן וללא רוטב - זו דרך נהדרת להנות מטעם פשוט ומעודן. החום היבש של התנור מרכז את הטעם על ידי אידוי המים האגורים בירקות וגם יו
צילום: ערוץ החיים הטובים
  צליית בשר (רוסטביף)
אין כמו שוק דשנה של טלה, נתח עסיסי של סינטה, או עוף - צלויים ושחומים - כדי להפעיל לרובנו (ויסלחו לי הצמחונים) את בלוטות הטעם והרוק במרץ. צליית נתחים גדולים של בשר בתנור היא אחת משיטות הבישול העתיקות ביותר - אחרי המנגל כמובן -
צילום: דני גרשוני
  היכרות עם תנור האפייה
אחרי שבילינו, בשיעורים הקודמים, על כירת הגז ולהבותיה הגיע הזמן להיכנס לתנור ולראות מה קורה שם בפנים. הבישול בתנור נעשה ברוב המקרים בחום יבש. האוויר החם עוטף את המזון החשוף מכל הכיוונים, ומבשל אותו תוך אידוי הנוזלים והשחמה
צילום: גבי מנשה
  אידוי בשמן
אידוי בשמן, (באנגלית sweating - לכן אני קורא לזה הזעה) היא שיטת בישול שמהווה שער ופתיח למגוון מתכונים ומאכלים, ובדרך כלל לא מייצרת מנות שלמות. אנחנו מאדים ירקות למרק, מאדים גם בצל, עלים ירוקים כמו תרד ועוד. אידוי בשמן משחרר ט
צילום: רויטרס
  אידוי במים
אחרי שביקרנו במחוזות הארציים והבסיסיים של השמן העמוק, נחצה את הקווים לצד השני של הסקאלה הגסטרונומית וניגע באחת משיטות הבישול העדינות והרכות ביותר שיש - אידוי במים. להבדיל מבישול במים, שם חומרי הגלם שקועים בתוך הנוזל שלעית
  טיגון בשמן עמוק
החלק השלישי בטרילוגית הטיגונים (אחרי טיגון במחבת והקפצה) מפגיש אותנו עם אחת השיטות הקדומות והבסיסיות ביותר של עולם הבישול. פלאפל, צ'יפס, פאקורות, טאמפורה ופריטו מיסטו הם רק כמה מהמאכלים שמטגנים ברחבי העולם. בבית אולי ממעט
צילום: צביקה טישלר
  הקפצה
כשאנחנו אומרים הקפצה או "טיגון-בחישה" עומדת לנגד עינינו התמונה של סיני קטן, עם ווק גדול ולהבה עוד יותר גדולה שמקפיץ כל מיני דברים באויר בוירטואוזיות קרקסית. מיד אנחנו חושבים שאצלנו במטבח זה לא יכול לקרות. טעות בידכם יקי
צילום: סי די בנק
  טיגון וצלייה במחבת
עומדים מול הכירה עם נתח של חזה עוף, או פילה דניס וחושבים מה לעשות? הוצאתם פרגיות ממרינדה לילית? יש לכם ביד סטייק סינטה עסיסי ואתם לא יודעים איך לאכול אותו? כל המקרים הללו מעמידים אתכם אל מול המשימה הראויה של טיגון וצלייה
צילום: רון (שפאץ) כהן
  בישול במים
התכבסה לכם הכרובית, התייבש לכם העוף, לא עלה לכם הסופלה? כמה פעמים לקחתם אל ידיכם מתכון תמים לכאורה, דיקדקתם בכל שלבי ההכנה ויצא לכם משהו שלא דומה לצילום המפתה שבספר? מה גורם לכל מפח הנפש הזה? התשובה פשוטה: מאחורי רוב החרב


עוד מדריכים:

 כך תנפנפו: המדריך המלא למנגל איכותי

 לא רק בחורף: הכל על מרקים

 יפן במטבח: כך תכינו סושי ביתי

 אל דנטה: מילון סוגי פסטה

 דגים: איך בוחרים מנקים ומבשלים

 בשר: מה מבשלים מכל חלק


אינדקס
חיפוש אתרים
אוכל ובישול
מתכונים
שתייה ואלכוהול
אוכל צמחוני וטבעוני
מסעדות
בתי קפה
 


חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©