שתף קטע נבחר

מדוע אינטל קונה את מקאפי?

איזה סיבות יש לענקית המעבדים אינטל לרכוש את מקאפי השכנה מסנטה קלרה, מדוע אינטל עושה השקעה חכמה לעתיד ומה הקשר למקררים? פרשנות

אי שם בתחילת שנות האלפיים, אינטל הייתה מעורבת בפרויקט של "מחשוב בטוח", שבו טמנו ידיהן גם IBM ומיקרוסופט. הפרויקט היה ידוע יותר דווקא בשם הקוד שהעניקה לו מיקרוסופט – פלדיום.

 

"פלדיום" נועד בשעתו לכאורה, לשים קץ לספאם ולווירוסים, באמצעים אגרסיביים למדי, שכללו גם הצפנה ברמת המעבד (דבר המיושם כיום במעבדים) ושילוב של אבטחה ברמת החומרה. אך הפרויקט ההוא זכה ליחסי ציבור גרועים ולתדמית שלילית של "האח הגדול" שפולש לך למחשב – והוא התמוסס כמעט כולו בקול דממה דקה.

 

ולמה אני מספר את הסיפור הזה? כי אינטל שוב הולכת לחבר אבטחה לחומרה, בכך שרכשה היום את חברת האבטחה הגדולה מקאפי.

 

על שתי כלות

את אינטל לא צריך להציג. החברה, ששולטת ב-70% משוק המעבדים העולמי, ובחלקים לא מבוטלים אחרים משוק החומרה. הרבעון האחרון היה הרבעון החזק ביותר שלה בעשור האחרון, שבו הרוויחה 2.9 מיליארד דולר רווח נקי.

 

הכלה השניה, אולי ידועה מעט פחות, אבל גם לא צריכה שיציגו אותה. מקאפי היא אחד השמות המוכרים ביותר בשוק האבטחה, הן לצרכנים והן לארגונים – שם היא נאבקת עם מתחרות כמו סימנטק. לא רק על אנטי וירוס, אלא גם על אבטחת רשתות ועוד תחומים. 

 

ואגב, פרט אנקדוטלי: מדובר בנישואין עם בת השכן. אינטל ומקאפי שתיהן "מתגוררות" בעמק סנטה קלרה שבקליפורניה.

 

אז למה אינטל קונה את מק'אפי?

על פני השטח, העסקה נראית אולי תמוהה במקצת – מה יש לחברה שעסקיה רובם ככולם הם עסקי חומרה - לרכוש חברת תוכנה? אבל אם בוחנים את העניין לעומק, ההשקעה

של אינטל היא מאוד הגיונית. זוכרים את פלדיום ואבטחה ברמת החומרה? זו התשובה.

 

ראשית, רכישת מקאפי יכולה לתת לאינטל יתרון מול מתחרות כמו AMD, של נכסים רוחניים שיאפשרו יצירה של אבטחה טובה יותר ברמת המעבד - למחשבים ולשרתים, בתחום המחשוב הארגוני, או להציע פתרונות משולבים של תוכנה וחומרה - לארגונים ולפרטים.

 

אבל הסיבה העיקרית היא בכלל לא מעבדים, אלא התחומים החדשים שאליהם אינטל שואפת לצמוח. אינטל רוצה להפוך להיות גורם מוביל גם בשווקים של התקנים ניידים שאינם דווקא מחשבים, כמו טלפונים סלולריים ו-Mobile Internet Device, ומסתכלת גם קדימה אל העתיד.

 

בעוד שנים מספר, עם החדירה של פרוטוקול IPv6, מיליארדים של מכשירים שונים יהיו מחוברים לרשת האינטרנט, וככל הנראה, רובם לא יהיו מחשבים בתצורה המוכרת לנו כיום. זאת החל מטלפונים סלולריים (שכבר היום נכתבים להם וירוסים), דרך חיישנים ורשתות חכמות, עובר במצלמות ועד מקררים ומכונות כביסה - כולם יצטרכו אבטחה.

 

המטרה תהיה לספק פתרונות למכשירים הללו, של אבטחה נאותה לצד קישוריות וצריכת זרם נמוכה, ואינטל רוצה להיות מוכנה לקראת העתיד הזה. Rage Against the Machine כתבו פעם: "הזמן הטוב ביותר הוא עכשיו", ואת זאת גם אינטל יודעת.

 

ביקרתם כבר בעמוד הפייסבוק שלנו?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רכישה חכמה. אינטל ומקאפי
צילום: AP
מומלצים