אנה וגנר לוקחת את בתה הקטנה לאכול במסעדה רומנית בת זמננו ומתגעגעת למסעדות הרומניות של שנות ה-60', לממליגוצה, לצ'ורביצה ולפפנאש עם ריבת דובדבנים, למכנסי הקפלים, לשפריץ ולפריזורה. זכרונות מהוויה שנעלמה
צ'ורבה, ממליגה או כרוב ממולא כנראה לא יגרמו שמחה רבה לילדים, אבל קציצות הן עניין אחר לגמרי. רותי קינן עם מתכון של קציצות רומניות שילדים אוהבים
רפי אהרונוביץ', רומני גאה, מספר על המטבח הרומני שכולל לא רק צ'ורבה, ממליגה וקבב, אלא גם הרבה חוש הומור ושמחה. ולא, קוריצה זה לא תרנגולת ברומנית
אחרי שפתחנו את התאבון עם מנות ראשונות, אפשר לעבור לשלב הבא בארוחה. כאן מחכה לכם אוכל רומני מליגת העל כמו: צ'ורבה, כרוב ממולא וכמובן ממליגה
אוכל רומני זה עניין שמח באופן כללי והמנות הראשונות הן שמחה כפולה: איקרה, סלט חצילים בכמה גרסאות, מלפפונים חמוצים, כרוב כבוש. וזוהי רק ההתחלה
אוכל רומני צמחוני? יש חיה כזאת. יעל גרטי מכינה צ'ורבה ירקות: מרק רומני חמצמץ וטעים, משופע בירקות ובעשבי תיבול. רק לאושטיאן היא לא הצליחה למצוא
אחרי המנות הראשונות ותבשילי הירקות הגענו לגולת הכותרת - גריל רומני ותבשילי בשר. תמצאו מתכונים רומנים לקבבים, נקניקיות פטרציאן , טוקאנה וראסול
הפפנאש, סופגנייה מתוקה שמוגשת עם רוטב דובדבנים ושמנת חמוצה, היא סוד שמור של העדה הרומנית. הגיע הזמן שלא רק הם יכירו את הקינוח המשמח הזה
אין יוצא רומניה שלא יודע מה זה מָלָאי. ספק לחם-ספק עוגה על בסיס קמח תירס ושאריות מוצרי חלב. הגרסה המתוקה שלפניכם מכילה גם אגוזים וצימוקים