בנק ישראל הודיע הבוקר (א') כי נתן אישור להקמה של בנק חדש בישראל שיכונה "בנק אש ישראל" (esh). מדובר . . .
עוגת הגבינה של ניר צוק המצרכים: 1 ק"ג גבינת טבורוג 250 גר' מסקרפונה 5 ביצים 100 גר' חמאה רכה 50 . . .
היום נלמד להכין מרק סלק, או בשמו האחר - חמיצה. בעיקרון את המרק הזה אוכלים קר, אבל בחג אף אחד לא . . .
הטטרים היו ידועים באכזריותם, אבל לסוסים שלהם הם התייחסו כמו מלכים, והיו מניחים להם נתח של בשר מתחת . . .
תרבות איסוף וליקוט חומרי גלם חיה ובועטת - ביערות באירופה תמצאו לא רק חובזה, עשבי תיבול ופטריות אלא . . .
פטריות הן הסוד של המטבח הפולני - טריות, מטוגנות, מיובשות או מוחמצות. פטריות הן גם המרכיב של הרבה . . .
תבשיל חורף אמיתי תמיד יכיל בשר ותמיד יכיל גם ירקות שורש. אני אוהב להוסיף לקדירה שלי גם יין אדום . . .
בשביל המנה הזאת אתם צריכים דג סלמון מחנות הדגים הקרובה, ארטישוק ירושלמי וגרגירי חומוס מבושלים - גם . . .
תראו איך לקחו את התפוח ועם סיפור תנ"כי אחד טוב, הפכו אותו לפרי הכי סקסי ומפתה בארגז הירקות. היום . . .
הפולנים מתים על עוגות גבינה. כמעט בכל בית קפה בורשה, תוכלו למצוא מנה של עוגת גבינה. היום אני אכין . . .
בשר, פטריות, גבינה, חיטה, עשבי תיבול וגם פירות טריים כמו דובדבנים - כל אלה יכולים להיכנס לפירוגי, . . .
לכבוד הכריסמס אני מכין היום שלושה מתכונים: משקה שזיפים ששותים אותו בכל רחבי פולין רק ביום החג; דג . . .
במאי: רני מונצ'ז כוסמת, חיטה, קטניות ודגנים בכלל, הם מרכיב מרכזי במטבח הפולני. הם היו הפחממה בהרבה . . .
השף ניר צוק כבר שנה בג'ט לג. מאז שהתחיל לעבוד במסעדת Arba במנהטן, הוא חי על הקו – שבועיים כאן . . .
שנה לא קלה עברה על השף ניר צוק: בתחילת השנה התבשרנו על סגירתה במפתיע של המסעדה הותיקה של השף ביפו . . .
אחרי 20 שנה מסעדת "בית תאילנדי" מתרחבת ופותחת בר תאילנדי חדש ברחוב לינקולן בתל אביב. המקום, שיהיה . . .
השנה הקשה של ניר צוק: פחות מחודשיים לאחר שסגר את מסעדת "קורדיליה" הוותיקה ביפו, לאחר 18 שנות פעילות, . . .
רק בשבוע שעבר דיווחנו על סגירתה של מסעדת "סזרינה" בקיסריה של השף מאיר אדוני, אחרי שלושה חודשי פעילות . . .
אני עדיין זוכר את הפועלים שעבדו אצל אבא שלי בשדה, שהיו מביאים לארוחת הצהריים עלי גפן ביתיים; הריח . . .
הצועניה בפנינה האלגנטית הזו בשוק הפשפשים ביפו מציעים דיל לראש השנה: בהזמנת מנה עיקרית ושתייה, תקבלו . . .
הנענע, אותו עלה ירוק ותמים למראה, נחשב לבריא במיוחד. עוד בתקופות קדומות הבינו בני האדם כי התכונות . . .
שאול בן אדרת עם יוגורט קיטשן בכיכר החדשה הכי לוהטת בתל אביב, במקום ששימש בעבר כגלידרייה, ייפתח . . .
תאנה זה פרי שאני חולם עליו כל השנה. בדרכי מהבית לקורדליה - וחזור, פזורים אין סוף עצים עתיקים של . . .
מלפפון קר בקיץ הוא לא פחות מתענוג צרוף ומרענן. חלק יעדיפו אותו בליווי זיתים שחורים ונוצצים עם ראקי . . .
אם היו צופים לי בעתידות של בזוקה שיום אחד אפתח את גארדן, מקום שמתמחה בצ'יפס ועוף בגריל בדיזינגוף . . .
ניר צוק הוא מארח מושלם, שלמרבה השמחה אוהב אלכוהול כמעט כמוני. סוף שבוע. שיא הסערה והחלל החדש והמשופץ . . .
את מרבית שעות היום שלי אני מעביר במטבח. תאתרו אותי לצד הכיריים, רוחש ובוחש על גבי סירים, מכין . . .
ערב ראש השנה מגיע. אצלנו, בשולחנה של משפחת צוק, אין ארוחת חג ללא עוף מעשה ידיה של אמא נועה. בכל פעם . . .
צבע אדום זה לא רק אזעקה. עונת הדובדבנים כאן וזו תקופה נפלאה של פירות בצבעי בורדו ויין עושים לי טוב . . .
מתחילת הדרך, הפירות והירקות זכו למקום של כבוד אצלי במטבח, קודם בבית ומאוחר יותר במסעדות שפתחנו. כילד . . .