נושא : תנאי קבלה לרפואהדואר אלקטרוני :
moshekhasin@yahoo.comבתגובה ל: תנאי קבלה ללימודי רפואה - gatush
הי,
(הכותב הוא סטודנט שנה לרפואה שנה ג' בטכניון)
אז ככה, דבר ראשון ששומעים מכולם זה שצריך פסיכומטרי 750 לפחות בשביל להתקבל לרפואה, ובכן החדשות הטובות הן - שזה לא מדויק. רצוי כמובן פסיכומטרי גבוה ככל האפשר, אבל עקרונית אפשר להתקבל עם פסיכומטרי שהוא מעל 700. דבר נוסף שיכול לעזור מאוד בשיפור סיכויי הקבלה הוא ממוצע בגרות גבוה. אני יכול לומר לך מניסיון אישי שמה שעזר לי להתקבל היה בסופו של דבר ממוצע הבגרות הגבוה שלי.
בכדי לברר את תנאי הקבלה אני ממליץ לך להיכנס לאתר האינטרט של 4 האוניברסיטאות שמלמדות רפואה בארץ: האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת ת"א, אוניברסיטת בן גוריון (באר שבע), והטכניון (פשוט תריצי בגוגל את השם של האוניברסיטה והוא יתן לך קישור לאתר). שם תוכלי לבדוק את ממוצע הבגרות שלך, את הסכם שלך (שזה שכלול של פסיכומטרי ובגרות), וכמובן לבדוק את הסכם הדרוש לקבלה. בגדול אוכל לומר שמבחינת סכם טכניון והעברית הם שתי המוסדות בעלי הדרישה הגבוה ביותר. ת"א לא רחוק מהם, וב"ש היא בעלת הדרישות הנמוכות ביותר. אלא, שאל תתני לנתון זה להשלות אותך. על מנת להתקבל ללימודי רפואה יש צורך לעבור ראיון או לחלופין מבחן מו"ר ( עוד מעט אפשר עליו). בבאר שבע יש צורך לעבור שני ראינות שלא ממש פשוט לעבור אותם, הרבה אנשים נופלים דווקא בשלב המיון הזה.
לגבי מבחן המו"ר - בשלוש השנים האחרונות זהו מבחן שהחילף את הראיון בטכניון ובתל אביב. זהו יום מרוכז שבו עוברים מספר תחנות שבהם יש צורך להפגין יכולות שונות כגון - עבודת צוות, התמודדות עם מצבים שונים, ראיון קצר, יש גם שאלון כלשהו ועוד (לא עשיתי אותו כך שלא אוכל לספר לך יותר פרטים עליו), כמו כן אני לא סגור לגמרי על התהליך באוניבסריטה העברית.
רצוי מאוד לבדוק סכם וסיכויי קבלה לפני שמנסים להתקבל, כדי לבדוק אלו דברים צריך לשפר, לעיתים צריך לשפר פסיכומטרי ולעיתים בגרויות (שניהם זה כאב ראש). יש אנשים שמספרים שלקח להם שנתיים לשפר את כל הנ"ל בשביל להתקבל, יש אנשים שהם יותר ברי מזל. עקרונית, אם ממוצע הבגרות שלך גבוה מאוד, יהיה קשה לשנות את הסכם ע"י שיפור בגרויות, כי בסופו של דבר שינוי של נקודה או שתיים במקצוע כלשהוא לא ישנה את הממוצע בצורה משמעותית, ואז כדאי להתמקד בפסיכומטרי. כמו כן, בכל אוניברסיטה ישנה מכינה, וציון המכינה יכול להוות תחליף לתעודת הבגרות, (זהו המסלול היקר יותר)
לגבי קורסים מקדימים - אני שמח להודיע לך שאין דבר כזה. אבל...
טכניון: אם אין לך בגרות בפיזיקה תצטרכי לעבור בחינת סיווג במכניקה ובחשמל (אל דאגה, ניתן לעשות אותם במשך שנה א ללימודי הרפואה)
תל אביב: אם אין לך בגרות בפיזיקה או בכימיה או 5 יחידות במתמטיקה את צריכה לעשות קורס קדם במקצוע שחסר לך. (אל דאגה, אני עשיתי בזמנו את הקורס בכימיה - חשבתי שאני אלמד בתל אביב, הרמה לא קשה, ומאנשים שלמדו את שאר הדברים כך היא הרמה גם בשאר הקורסים).
באר שבע: לפני שנה א' ישנו קורס קיץ שהוא חובה לכל מי שמתקבל שם - הוא די פשוט ומטרתו היא בעיקר לישר קו בין כל הסטודנטים (שכולם ידעו פחות או יותר אותו דבר)
ירושלים: אין שום קורס קדם. (אני חושב שמי שעשה 4 יחידות במתטיקה צריך לעשות קורס במתמטיקה במהלך שנה א')
.בסופו של דבר, אם נורא חשוב לך ללמוד רפואה, אז אל תוותרי. גם אם זה יקח זמן רב משציפית. אם למרות הכל את לא מצליחה, האופציה של לימודי רפואה בחו"ל היא גם מקובלת, יש הרבה רופאים בוגרי חו"ל בארץ.
בכל אופן, אני מאחל לך הצלחה רבה ביותר.
משה
נ"ב
אני אוסיף קישורים לאתרים השונים (לא תצטרי לחפש בגוגל)
כמו כן, אשמח לעזור בכל שאלה אחרת שתעלה בנושא, כתובת האימייל שלי: moshekhasin@yahoo.com
משה