נושא : דיווח לרשויות על שיוני במצב הבריאות שיכול להשפיע על הנהיגהבתגובה ל: נהיגה לאחר CVA - michal
שלום מיכל,
בכל מקרה של שינוי במצב בריאותי שיכול להשפיע על יכולת הנהיגה, חייב האדם (שעבר את השינוי) או הרופא המטפל לדווח . הרופא מדווח ישירות למכון הרפואי לבטיחות בדרכים, שהנו הגוף המוסמך היחיד הרשאי על פי חוק לקבוע כשירות נהיגה בארץ. האדם שעבר שינוי בריאותי מדווח לרשות הרישוי, שבמידת הצורך מעביר את התיק ללמכון הרפואי לבטיחות בדרכים ששייך למשרד הבריאות.
העניין הוא, שיש מרכיב של שיקול דעת מקצועי. יש מקרים בהם מאוד ברור שאדם לא יוכל לחזור לנהוג, היות ופגיעתו מאוד קשה. ומאידך יש מקרים בהם הפגיעה כה קלה או חולפת עד שאין כל מניעה להמשיך לנהוג, בלי לדווח. הדבר נתון לשיקול דעתו המקצועי של הרופא.
ישנם מוסדות בהם נעשה דיווח אוטומטי על מכלול המקרים, ללא סינון (כמו בבית לוינשטיין), גם אם למעשה אין הצדקה אמיתית בדיווח, ואז האדם צריך לעבור את כל הביורוקרטיה בכדי שרשיונו ישוב ויהיה תקף (בתקופת הביניים הוא מוכגדר כ"מוטלה").
אך יש מקרים שהרופא והמטופל לא בטוחים שהאירוע פוגע ביכולת לנהוג, ואלו כמובן המקרים הכי בעייתיים.
בארץ, בפועל, חובת הדיווח לא מתקיימת כל כך. דו"ח המבקר לפני מספר שנים קבע שרק 5% מהרופאים מדווחים מטופלים שלהם מצבים בריאותיים העלולים להשפיע על יכולת הנהיגה.
בפועל, בכדי לקבל חזרה את הרשיון, לאחר שהוטלה, יש לעבור סדרת מבדקים במכון הרפואי. כבבילינסון ניתן שירות של הערכת כישורי נהיגה, וטיפול שיקומי בתחום על מנת לקבוע אם קיים פוטנציאל לחזרה לנהיגה, והאם ניתן לשפר סיכויים לכך, לפני הפנייה למכון. יש מקרים בהם משתמשים בשירותי המרכז גם כשרוצים חוות דעת לערעור על החלטות המכון הרפואי.
את מוזמנת להתייעץ במרכז: 03-9377582
למידע נוסף על הדיווח לרשות הרישוי את יכולה לפנות לקו הפתוח שלהם 1700704370.
הטלפון של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים 03-5634702.
בברכה, פנינה