עראייס פטריות של רחלי קרוט

מה קרה כשקרוטית פגשה את הפטריות של מרינה?

עראייס עסיסי בגרסה טבעונית נטולת פשרות, סלטים צבעוניים שישתלבו איתו נהדר והמון פטריות טריות של מרינה. הבלוגרית רחלי קרוט (קרוטית) רקחה מתכון למנה עיקרית עסיסית וטעימה על בסיס פטריות, פלוס כמה תוספות שיחמיאו לה

רחלי קרוט, מוגש מטעם מרינה פטריות
רחלי קרוט, מוגש מטעם מרינה פטריות
פורסם:
"יש הרבה פטריות בישראל, אבל מרינה יש רק אחת. חוות פטריות קטנה במושב מעונה שבגליל שהפכה לאימפריה של ידע, איכות וטריות", מספרים לנו האנשים שמאחורי הפטריות של מרינה. "השליחות שלנו במרינה היא להעניק לפטריות את מקומן הראוי במטבח הישראלי. להפוך את הפטריות שלנו למרכיב חובה בכל ארוחה, מהיומיומית ועד הגורמה ולהציג בפני הקהל הישראלי את כל היתרונות הנפלאים הטמונים בתזונה עשירה בפטריות".
אפשר להגיד שפטריות הן חברותיהן הטובות ביותר של הצמחונים והטבעונים. הן עסיסיות, בשרניות, בריאות מאוד וקולטות טעמים בעונג רב ובקלות שמחמיאה לכל מנה ותבשיל. בדיוק בגלל זה, הבלוגרית רחלי קרוט (קרוטית) רקחה מתכון למנה עיקרית עסיסית וטעימה על בסיס פטריות, פלוס כמה תוספות שיחמיאו לה. כל המתכונים המושלמים של רחלי מבוססים על הפטריות של מרינה, מהחווה הגלילית שבמושב מעונה. עם רזומה של ארבעים שנות תוצרת חקלאית טרייה.

עראייס פטריות חלום

המצרכים:
  • 6 כפות שמן זית + שמן זית להברשה
  • 1 חציל – לא חובה
  • 2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
  • 2 סלסלות פטריות בייבי בלה או שמפניון מרינה
  • 1 סלסלה פטריות סטייק פורטובלה מרינה
  • 1 שקית ערמונים מבושלים בוואקום
  • 1/4 צרור עלי פטרוזיליה
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית בהרט
  • 4 כפות טחינה גולמית
להגשה:
  • 10 מיני פיתות
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. פורסים את החציל לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומברישים מ-2 צידי החציל עם שמן זית. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור עד הזהבה. קוצצים את בשר החציל ושמים בקערה.
  3. קוצצים את הבצל, הפטריות והערמונים לקוביות ואת עלי הפטרוזיליה והצ'ילי קוצצים דק.
  4. בסיר רחב מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה.
  5. מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים ביחד עד שהפטריות מקבלות צבע זהוב.
  6. מוסיפים את הערמונים, פפריקה מתוקה ומעושנת, אבקת שום, מלח, פלפל ובהרט ומערבבים תוך כדי טיגון. אם התערובת יבשה אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית.
  7. מורידים מהאש, מוסיפים טחינה, פטרוזיליה ופלפל צ'ילי קצוצים ומערבבים היטב.
  8. חוצים את הפיתות לחצי וממלאים כל חצי בתערובת הפטריות בנדיבות. אם רוצים, אפשר למרוח בתוך הפיתה אריסה או סחוג.
5 צפייה בגלריה
עראייס פטריות
עראייס פטריות
יגרמו לכן לשחרר מהשיפוד.
(צילום: רחלי קרוט)

סלט גריסי פנינה עם פקאנים, חמוציות, פטריות צרובות, זיתים ועירית ברוטב מייפל וצ'ילי

5 צפייה בגלריה
סלט גריסים עם פטריות של רחלי קרוט
סלט גריסים עם פטריות של רחלי קרוט
סלט גריסים עם פטריות של רחלי קרוט
(צילום: אפיק גבאי)
המצרכים:
  • כוס גריסי פנינה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס פקאנים טבעיים
  • 1/2 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
  • 1/2 סלסלה פטריות שימאג'י
  • 1/3 כוס זיתים מגולענים
  • 1/2 צרור עירית
  • מלח ופלפל
  • אופציונאלי: עלי נענע, פטרוזיליה, כוסברה
לרוטב:
  • 2 כפות מייפל
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כפית מלח
  • 1/2 צ'ילי טרי
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הגריסים בסיר עם 5 כוסות מים מומלחים עד שהגריסים רכים. מסננים ומניחים בקערה. מזלפים מעל כפית שמן זית ומערבבים כדי שהגריסים לא ידבקו.
  2. חותכים את הפטריות לפרוסות ומטגנים עם שמן זית במחבת עד שהן זהובות משני הצדדים. מוסיפים לקערה עם הגריסים.
  3. באותה מחבת קולים את הפקאנים במשך 3 דקות. מצננים מעט וקוצצים גס. מוסיפים לקערה.
  4. חותכים את הזיתים לחצי ואת העירית חותכים לפרוסות דקות. מוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים את החמוציות ועשבי תיבול (במידה ורוצים).
  6. מערבבים היטב את מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט. מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר.

סלט עגבניות שרי ופטריות עם צנוברים ובזיליקום

5 צפייה בגלריה
סלט עגבניות שרי עם פטריות של רחלי קרוט
סלט עגבניות שרי עם פטריות של רחלי קרוט
סלט עגבניות שרי עם פטריות של רחלי קרוט
(צילום: אפיק גבאי)
המצרכים:
  • סלסלת עגבניות שרי, עדיף מזן תמר
  • סלסלת פטריות שמפניון
  • 15 עלי בזיליקום
  • 8 עגבניות מיובשות
  • 1/2 בצל סגול
  • 10 ענפי עירית או 5 ענפי בצל ירוק או צרור עלי פטרוזיליה/כוסברה
  • 1/4 כוס צנוברים
  • מלח ופלפל
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
  1. חוצים את העגבניות לחצי ואת הפטריות חותכים לרבעים.
  2. חותכים את הבצל לרצועות דקות וקורעים את עלי הבזיליקום.
  3. חותכים את העירית לטבעות דקות.
  4. במחבת, ללא שמן, קולים את הצנוברים במשך 3 דקות. מצננים מעט.
  5. מערבבים את כל המצרכים בעדינות ומגישים.
הערות חשובות:
  • הסלט משתבח עם הימים.
  • במיקום צנוברים ניתן להשתמש בשקדים פרוסים, אגוזי לוז, אגוזי מלך או כל אגוז אחר שאוהבים.

סלט עדשים שחורות עם קוביות בטטה ופטריות צרובות ברוטב מייפל וצ'ילי

5 צפייה בגלריה
סלט עדשים שחורות עם בטטה ופטריות של רחלי קרוט
סלט עדשים שחורות עם בטטה ופטריות של רחלי קרוט
סלט עדשים שחורות עם בטטה ופטריות של רחלי קרוט
(צילום: אפיק גבאי)
המצרכים:
  • 3/4 כוס עדשים שחורות
  • 3 בטטות קלופות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1 סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • 2 כפות מייפל
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך או פקאנים (לא חובה)
לרוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כף מייפל
  • 1/2 צ'ילי טרי
  • מלח
  • 10 ענפי עירית
אופן הכנה:
  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים מומלחים עד ריכוך. בערך 10 דקות. חשוב לא לבשל אותן יותר מדי אלא רק עד שהן מתחילות להתרכך. מסננים ושומרים בקערה.
  2. בינתיים חותכים את הבטטות לקוביות ואת הפטריות לחצי או רבע תלוי בגודל שלהן.
  3. מניחים את הבטטות והפטריות בתבנית עם נייר אפייה ומזלפים מעל שמן זית ומייפל. מפזרים מלח וצ'ילי ואופים במשך 30 דקות או עד שהבטטות מתרככות.
  4. מערבבים היטב את מצרכי הרוטב.
  5. מערבבים בקערה את העדשים עם הבטטות, הפטרות, הפטרוזיליה והרוטב.
  6. אם רוצים להוסיף אגוזים, קולים אותם מעט על מחבת חמה ללא שמן וקוצצים גס. מפזרים מעל הסלט.
הערות חשובות:
  • רוצים לשדרג? מוסיפים גבינת פטה או בולגרית מפוררת. גם ריקוטה תשתלב כאן נהדר.
  • במקום בטטות אפשר להשתמש בדלורית.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button