שלוש אפשרויות לטוסט אבוקדו
הקילוף: קולפים את האבוקדו בעזרת קולפן ירקות, חוצים אותו לאורך ונפטרים מהגלעין.
אפשרות 1: פרח
מניחים מחצית אבוקדו על הצד החתוך, ובסכין חדה פורסים אותו דק, לרוחבו. מסיטים את הפרוסות ממקומן כך שיחפפו זו את זו באופן חלקי ויתקבל מעין פס אבוקדו ארוך. מגלגלים בעדינות את ה"פס" לספירלה או לפרח. מרימים (היעזרו במרית!) ומניחים על הלחם.
התוספת: מיץ לימון ומלח לנצח!
אפשרות 2: כוכבים
מניחים את האבוקדו על משטח העבודה וקורצים בו צורות בעזרת קורצן עוגיות קטן.
התוספת: מזליפים מעט רוטב סויה ומפזרים כ־1/4 דף אצת נורי מפורר (או גזור קטן) ושומשום קלוי.
אפשרות 3: רצועות
פורסים את האבוקדו לאורך או לרוחב. מניחים על הלחם במרווחים לפי הטעם.
התוספת: נבטים ופרוסות דקות של קישואים טריים.
ממרח אבוקדו פיקנטי
מצוין כנשנוש עם נאצ'וס או עם טורטיות קטנות, או דווקא כבסיס לכריך עם רצועות עוף, שניצל או טופו וירקות.
המרכיבים (צנצנת בנפח כ־300 מ"ל)
- 2 אבוקדו בשלים
- 2-3 כפות מיץ לימון, או יותר, לפי הטעם
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- 1/2 כוס עלי כוסברה
- 1 פלפל צ'ילי אדום או 1/2 פלפל חריף ירוק, קצוץ
ההכנה
1. קולפים ומגלענים את האבוקדו. מעבירים לקערה ומועכים במזלג למחית גסה.
2. יוצקים את מיץ הלימון, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מגישים (אפשר לשמור עד יום, במקרר).
פסטה עם פסטו אבוקדו
זה אולי נשמע קצת מוזר, להוסיף אבוקדו לפסטו המבוסס על בזיליקום, אבל התוצאה מנצחת: למנה יש מרקם שמנתי, אף על פי שבפועל היא טבעונית לגמרי.
המרכיבים (3-2 מנות)
- פסטה, בכמות הרצויה
לפסטו
- 2 אבוקדו בשלים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 שן שום, קלופה
- 1 כוס עלי בזיליקום טריים, נקיים ויבשים
- 2-1 כפות מיץ לימון
- 1 כף שמן זית עדין
- 1/4 כוס פיסטוקים טבעיים (+ עוד קצת, לעיטור המנה)
- מלח, פלפל שחור גרוס
ההכנה
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים כ־1/4 כוס ממי הבישול.
2. בינתיים שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיבי הפסטו ומעבדים בהפסקות למחית אחידה.
3. מוסיפים את מי בישול הפסטה ומעבדים למרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
4. מערבבים היטב את הרוטב עם הפסטה, מפזרים פיסטוקים לעיטור ומגישים.
- טיפ 1: אם לא מוסיפים מים בהכנת הפסטו, מתקבל ממרח מצוין לכריכים או מטבל טעים (אפשר לשמור אותו עד יומיים במקרר, עם שכבת שמן זית עליו).
- טיפ 2: אפשר להעשיר את המנה בעגבניות שרי צלויות. חוצים כ־20 עגבניות שרי, מפזרים בתבנית, יוצקים עליהן כף שמן זית, מפזרים עלי תימין, מלח ופלפל ומערבבים. צולים כ־30 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, עד שהן מתרככות. מוסיפים למנה המוכנה ומגישים.