כשרות, מערכת דינים ומנהגים הקובעת מה מותר ומה אסור לאכילה על-פי הדת היהודית. דיני הכשרות מקורם במצוות הכתובות בתורה ובפירושים וסייגים של דברי חכמים. ניתן לחלקם לשני חלקים עיקריים: החלק הראשון נוגע לסוג הבשר והכנתו, והחלק השני מתייחס לאיסור תערובת בשר וחלב.
מבחינת חוקי הכשרות, כל דבר הבא מן הצומח מותר לאכילה (אמנם דינים כגון עורלה מגבילים את אכילתם של פירות וירקות בתנאים מסוימים, אך אין לראות בכך חלק ממערכת דיני הכשרות, במובן המקובל של המונח). הדיון בכשרות בעלי החיים מופיע בספר ויקרא (פרק יא) ובספר דברים (פרק יד). בתחום הבשר, התורה מציינת שלושה סימנים בחיה המעידים כי בשרה כשר לאכילה - הפרסת פרסה, שסיעת שסע, והעלאת גירה .
בתחום הדגים, סימני הכשרות המתירים את...