אנדראס גיאורגיוס פפאנדראו (1919 - 1996) פוליטיקאי יווני. כיהן כראש ממשלת יוון
במהלך השנים 1981 - 1989 וכן בשנים 1993 - 1996.
פפאנדראו נולד ביוון. אביו, גיאורגיוס פפאנדראו, כיהן בתפקיד ראש ממשלת יוון שלוש פעמים. בשל יחוסו המשפחתי היה פפאנדראו הצעיר מעורב בפעילות פוליטית עוד כנער. הוא למד משפטים באוניברסיטת אתונה וב-1939 נעצר לאחר שפעל נגד הדיקטטורה (בראשות הגנרל מטאקסאס) ששלטה אז ביוון. עם שחרורו ממעצר גורש לארה"ב, ולאחר מכן השלים דוקטורט בכלכלה באוניברסיטת הרווארד.
פפאנדראו קיבל אזרחות אמריקנית והשתתף במלחמת העולם השנייה
כחייל בצי האמריקני. היה פרופסור לכלכלה במספר אוניברסיטאות ברחבי ארה"ב וב-1951 נישא לאזרחית אמריקאית בשם מרגרט צ'אנט.
בשנת 1959 חזר פפאנדראו ליוון וכיהן במספר תפקידים כלכליים. ב-1963 נכנס לפוליטיקה בעידודו של אביו וייסד סיעה שמאלנית בתוך מפלגתו של אביו. הוא נבחר כחבר בפרלמנט היווני וכיהן כשר בממשלה בראשות אביו. עמדותיו נגד המלוכה ביוון הביאו לפיצול המפלגה ולבסוף להדחתו של אביו מהשלטון.
בשנת 1967 השתלטה חונטה צבאית על יוון, פפאנדראו ואביו נאסרו ואחרי כשמונה חודשים שוחררו. אביו של פפאנדראו נפטר זמן קצר לאחר מכן ואילו הוא יצא שנית לגלות. כגולה פוליטי הרצה פפאנדראו באוניברסיטאות בשבדיה וקנדה והקים את "תנועת השחרור הפאן הלניסטית". ב-1974 הופלה החונטה. הוא הקים את ה"המפלגה הסוציאליסטית פאן-הלניסטית" (פאסו"ק) וב-1981 זכה בניצחון סוחף בבחירות והיה לראש הממשלה.
פפאנדראו היה ידוע בקנאותו הלאומית הוא התנגד למעורבותה של ארה"ב (בה חשד כי היתה מעורבת בהפיכה הצבאית) באזור וקרא לפרק את בסיסיה הצבאיים ביוון. כמו כן, לא ראה את תהליכי האיחוד באירופה בעין יפה ואף איים מספר פעמים להוציא את יוון מנאט"ו.
עם עלייתו לשלטון מיתן את עמדותיו הקיצוניות ושימר את מדיניות החוץ של ארצו.
פפאנדראו זכה לפופולריות רבה בקרב היוונים, במיוחד בשנים הראשונות לכהונתו. הוא הוביל רפורמה בחוקי הנישואין, קבע בחוק את שוויון הזכויות לנשים והוריד את גיל ההצבעה מ-21 ל-18. בשלהי תקופת כהונתו הראשונה החל המצב הכלכלי ביוון להתדרדר, מדיניות הרווחה שהנהיג העלתה בשיעור ניכר את ההוצאה הציבורית והגדילה את החוב הלאומי. במקביל גאו שיעורי האבטלה והאינפלציה במהירות והדבר התבטא במהומות והפגנות. למרות זאת נבחר לכהונה שנייה ב-1985. במהלך כהונה זו החלו להופיע בתקשורת היוונית פרשיות מביכות אשר נקשרו לשמו. ובמקביל, נמשכה הנסיגה במצב הכלכלי ביוון. ב-1989 נאלץ פפאנדראו להתפטר לאחר שנחשד שסייע למעילה במיליוני דולרים ולאחר שמפלגתו איבדה מכוחה בבחירות לפרלמנט. באותה שנה גרם מהומה ציבורית כאשר התגרש מאשתו והתחתן עם מאהבתו, דיילת אוויר צעירה בשם דימיטרה ליאוני.
ב-1992 טוהר שמו מההאשמות בדבר שחיתות שלטונית ושנה לאחר מכן זכה שוב בבחירות. פפאנדראו הציג מדיניות פנים וחוץ מרוככת במעט, אך עדיין נחשב למנהיג נוקשה. במפלגתו שלט ביד ברזל, ולא אפשר למתחריו לצבור כוח. בעשור האחרון לחייו סבל מבעיות לב וכליות שהקשו על תפקודו. ב-1996 נאלץ לפרוש בשל בריאותו הלקויה וזמן קצר לאחר מכן נפטר.