|
31. אנה וגנר היא לא מכשפה!
|
|
|
32. סוף סוף אוכל לאכול גבינה
אולגה מאוקראינה |
|
|
(23.05.02) |
|
|
|
מעניין מאוד הייתי רוצה
לשמוע עוד מתכונים בנושא
|
|
|
34. הלבנה שלי
מנחם , |
ירושלים |
|
(23.05.02) |
א. כתבה מהנה.
ב. הואריאציה שלי ללבנה מורכבת מכפית מלח, 5 גביעי יוגורט 4.5 אחוז וגביע אחד של שמנת 9 אחוז. בין
6-8 שעות בבד חיתול.
|
|
|
כמישתר אחרי גבינה לבנה כמו בארץ בנכר שופע גבינות שמנת שהו ממש סכנת נפשות עשית לי את היום
כן כן עוד דברים עם יוגורט אנא אנה
אם תשלחי לי תמונה אוהב אותך לנצח....
|
|
|
36. יוגורט עושים באהבה...
או לא עושים בכלל
:-))))))))))))))))
תודה לאנה על הכתבה הכל כך אוהבת שהביאה לנו.
אור ואהבה לכולםםםם
|
|
|
37. About Yoghurt & home magic
Danny , |
Toronto |
|
(24.05.02) |
I have been making yoghurt for years, from 2% cow milk. I have a very large Salton machine, 5x400ml jars. It even has acheese maker attachment. We used this cheese in place of crem cheese-excellent results! The cheese maker is based on the same principal described in the article. The manual states that this cheese has 1/5 the fat & 1/3 less calories than commercial(Philadelfia) cream cheese! @ this time the machine needs a thermostat so I shall try the hand version! I have made many fruit deserts with this home made yoghurt, cooked with it, eat it, ECT.
|
|
|
מסתבר שיש גם מכשפות טובות- שיודעות לכשף גם במילים כתובות...
כמישהי שמתוודעת רק לאחרונה לנושא הרגישות ללקטוז: האם באמת תהליך ההתססה מפרק את הלקטוז? אני הבנתי מהדיאטנית שמוצרי חלב ניגרים, ובכלל זה יוגורט הם עשירים יחסית בלקטוז (ואני מתה עליהם...).
2. עוד מתכונים יתקבלו בברכה, ביחוד מהמטבח הלבנוני והערבי- טעמתי בכמה הזדמנויות רטבי יוגורט מבושלים לממולאים וכו' - והם היו נפלאים.
תודה.
|
|
|
39. בתור אדם שמודאג מכמות האריזות של האוכל - תודה!
|
|
|
40. כן כן כן ! מתכונים לרטבים חמים!!!
תודה לך על כתבות מקסימות כתמיד.
אני תמיד נכנסת למדור האוכל של YNET
כדי לחפש את הכתבות שלך.
זה תמיד מצליח לי, זה תמיד טעים, ו עיקר - הבישול הופך לחוויה מחוייכת ונעימה הודות לתיאורים היפים והעליזים שלך.
אנא אנא המשיכי!!!!
|
|
|
האם יש אפשרות לייצור ביתי של 9%? למסכנים שגרים באיזורים חשוכי 9% וממש רוצים לאפות עוגות גבינה כמו בארץ...
תודה מראש!!!
|
|
|
מתכונים טובים, בריאים, לא קשים ומצויינים.
הרבה תודה!
אנא המשיכי!
|
|
|
43. אפשר להוסיף שן שום כתוש בהכנת הלבנה
אפשר להוסיף שן שום כתוש ליוגורט שבבד לעשיית הגבינה
|
|
|
BECAUSE OF THE YOGURT MAKING ן REALIZED
THE 1 LITTER PACKAGE
OF TNUVA CONTAINS ONLY 800 GR.
WHERE TO COMPLAIN.
|
|
|
45. ואיך מכינים אשל או לבן עוז במקומות בהם אין סטרטר כזה?
|
|
|
אני נמצאת הרבה ביוון ושם כל ילדה יודעת להכין גבינות גם כאן כדאי לחזור לשורשים ולפתח תרבות ישראלית מקורית תנכית יש לנו עבר מפואר הרי.
|
|
|
בכל גן בישראל (ובהרבה בתים) עושים יוגורט ולבנה ביתיים כבר שנים.
אנה יקירתי, צר לי שאת חולה במחלה כלשהי של דרכי העיכול, אבל כמו שאני לא מספרת לך את צרותי - אני מצפה ממך למתכונים, לא לקונסיליום רפואי.
נא לחזור למתכונת הקודמת!
|
|
|
אוהבים את כתבותיה של אנה ותמיד נשמח למתכונים נוספים ממטבחה.
|
|
|
בחמישי בערב הרתחתי את החלב,
בשבת בבוקר נגמר הליטר יוגורט והרתחתי מקצה נוסף.
איזה כיף.
|
|
|
התגובה שלך כוללנית - ישנם גנים שלא מכינים בהם יוגורט.
בנוסף - ההטפלות שלך לעניניה האישים של הכותבת, שמה דגש על הטפל ולא העיקר, מוציאה דברים מהקשרם, ומראה צרות עין ואופק מסויימת.
אני מניח שאת גננת טובה ואמינה, אבל מנקרת בי התחושה שלא הייתי רוצה להיות ילד בגנך - יותר טוב לאכול יוגורט.
|
|
|
|
|
1. תודה רבה על המתכון.
2. היכן ניתן להשיג :
שקיק "בד גבינה" עם שרוך
|
|
|
ביקשתי כתובות לקנית מכונת יוגורט,המייל ששלחת לי נגוע בוירוס (תולעת קרץ),לטיפולך.
אם תוכל לענות בפורום אני חושבת שרבים ישמחו,כי את התשובה שלך התוכנה מחקה!
|
|
|
54. תודה מכל הלב - וגבינה קשה מתוקה מנורבגיה
תודה לך אנה על הכתבה הנפלאה. לפני מספר שבועות ניסיתי לבצע גבינה ואפילו התייעצתי עם שוכני הפורום וכל מה שהצלחתי היה לייצר שלוליות לבנות (באשמתי לא באשמתם)ומעצבנות.
אני מייד הולכת לישם את כל עצותיך ואף לגייס למשימה את בני הקטן בן ה-4. אמנם הוא לא מכין גבינות בגן, ואף על פי כן הוא מאוד מאושר שם.
יש לי רק ענין אחד לברר - האם כל יוגורט יצלח לאיתחול או רק יוגורט שיש בו כל מיני חיידקים טובים ושקוראים לו "ביו" כזה או אחר?
וכמו כן, התוכלי להרחיב בנושא הגבינות הלבנות?
ואולי אפשר גם על גבינות מוקצפות, כאלה כמו שיש בארצות הברית?
לענין של גבינות צהובות - כשהייתי בנורבגיה התוודעתי לגבינה קשה מוזרה ביותר. הצבע שלה היה מעין חום צהוב, והיא היתה מתוקה, אבל הטעם היה של גבינה צהובה.
מאז חיפשתי אותה בכל מקום ולא מצאתי, וכל מי שנוסע לסקנדינביה לא יודע על מה אני מדברת, ובנורבגיה לא הייתי מאז 1985. אולי תוכלי לעזור לי? תודה גם על זה.
|
|
|
בקשר ליוגורט - עדיף להשתמש ביוגורט פשוט של תנובה או של גד בתור סטרטר. דווקא דנונה וה"ביו" למינהים פחות מוצלחים.
|
|
|
מתכון לגבינת שמנת חמצמצה ונהדרת - מערבבים כמות שווה של לבן ושמנת חמוצה, מוסיפים מלח, ואם רוצים - עשבי תיבול, מסננים בתוך מסננת עם בד חיתול, כמה שעות מחוץ למקרר ועוד יומיים בתוך המקרר.
חוץ מזה, באמת כתבה מקסימה.
|
|
|
כל הזכרונות שלי מהכנה עצמית של יוגורט מסתכמים בשקית של נוזל לבן שהכנתי בכתה ד. קצת התבגרתי מאז ואני מקווה שהפעם זה יעבוד...
|
|
|
58. מופלא...
מירב , |
קרית אונו |
|
(27.05.02) |
נעים לקרא,נעים להשכיל קצת מעבר...
רעיון נוסף הוא להוסיף ללבנה אגוזי מלך קצוצים ועירית, טיפ טיפונת פלפל שחור.
אהבות
|
|
|
59. לחן (16) - אתה לא מדייק
בתהליך הגיבון הלקטוז, שהוא דו סוכר, מתפרק לחד סוכרים, גלוקוזה ועוד משהו - שבגדול זה באמת פחות טוב מדו סוכר, אבל מצויין למי שרגיש ללקטוז.
יכול להיות שאם מישהו רגיש גם למולקולה השניה שאינה גלוקוז ואני לא זוכרת מה היא, אז תהליך הגיבון יזיק לו.
בכל אופן, אסור להתבלבל בין יוגורט למעדני חלב כמו דני, כי במעדנים הלקטוז באמת לא מתפרק.
(אחת שסבלה בעבר מבעיות לקטוז)
|
|
|
חמותי שתחיה עושה קינוח קל וטעים מחלב.
מרתיחים ליטר חלב או חצי ליטר חלב וחצי ליטר מים עם חצי כוס קמח וסוכר לפי הטעם (לחולי סכרת מוסיפים סוכרזית).
מערבבים כל הזמן, אבל אם נוצרים גושים, לא נורא, לאחר שרותח מכבים את האש מוסיפים חבילה מרגרינה בטעם חמאה. כשמתקרר מעבירים לבלנדר ל-10 דקות (ותאמינו לי ניסיתי לקצר את הזמן אבל הטעם לא אותו הדבר). שופכים לתבנית, מפזרים קינמון ומכניסים למקרר. התערובת הופכת סמיכה וכשהיא קרה היא פשוט נפלאה.
| |