לאשה  מגזין שף
כוסמת למתחילים - מתכונים עם טעם של עוד
מיכל לוי-אלחלל, מגזין "שף"
פורסם: 28.11.04, 13:50
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 72 תגובות ב-68 דיונים
31. מוצרי כוסמת לרגישי גלוטן
עדיאל   (17.01.05)
יש גם פסטה מקמח כוסמת וזה יופי של דבר. אפשר להשיג בחנויות טבע או בחנויות מזרח רחוק
32. ל-26 ו-29 - הרבה תודה. נשמע טוב,ואנסה את שניהם.
דורה ,   ניו יורק   (11.01.06)
33. איך מוסיפים כוסמת לחמין ?
תמי   (11.01.06)
האם בשקית קוקי? האם מוסיפים לשקית מים?וכמה? תודה
34. כוסמת מכילה גלוטן
שושנה ,   קרית אונו   (11.01.06)
הכוסמת הנמכרת בארץ למיטב ידיעתי אסורה לחולי צליאק. בדקו לפני שתאכלו
35. לכוסמת ריח של עובש וקיא וכל מה שתעשו לא יעזור
כוס אמת ,   רמת סמת   (11.01.06)
36. כתבה על כוסמת מבלי להזכיר את ה"קאשה ורנישקיס" המסורתי?
אילנה ,   אפרת   (11.01.06)
קודם כל, את הכוסמת מערבבים עם ביצה טרופה לפני הבישול. אח"כ מייבשים תוך כדי ערבוב במחבט על אש בינונית עד שהגרגירים חוזרים למצב של "אחד אחד". שלב זה הוא חיוני ע"מ שלא תצא עיסה דביקה. אח"כ מוסיפים קצת שמן או מרגרינה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומוסיפים מים רותחים בפרופורציה של 2 כוסות על כוס כוסמת ומבשלים עד שכל המים נספגים (בערך רבע שעה). מכבים את האש ונותנים לכוסמת לנוח עוד כמה דקות (שוב, ע"מ למנוע דביקות) ומערבבים עם הרבה בצל מטוגן היטב ועם איטריות בצורת פרפר. המהדרין יוסיפו גם פטריות טריות שטוגנו קלות. השילוב של הכוסמת (שהיא בעצם קטניה מבחינה בוטנית) עם הפסטה יוצר מנת חלבון צמחוני, מעין מג'דרה אשכנזית. טעים, משביע ומזין!
37. מתכון נוסף לכוסמת יאמי-יאמי
(11.01.06)
לטגן הרבה בצל להוסיף אליו פטריוצ קצוצות דק ולהקפיץ ביחד. להוסיף אל הכוסמת המבושלת + הרבה פלפל שחור ומעט מלח. למלא בתערובת דפי בלינצ'ס לגלגל או לקםל כמעטפה. אפשר לטגן הבלינצ'ס בחמאה או להכניס אל מתחת הגריל למספר דקות. להגיש בתוספת שמנת חמוצה/יוגורט/לבן. ניתן לשדרג המלית ולהוסיף קוביות קטנות של חזה אווז מעושן. יאמי.
38. המעדן
תמרה ,   צפון   (12.01.06)
לשבשל כוסמת כפי שאוהבים ללא תבלינים כלל. כשמוכנה ומעט התקררה להוסיף ליוגורט עם דבש . - חלוםץ
39. כוסמת לעצלנים
יוד, עין הוד   (12.01.06)
חצי כוס כוסמת, כפית שמן זית מעט פפריקה, כורכום (מאוד בריא) פלפל שחור. מוסיפים כוס מים רתוחים ולמיקרוגל ל12 דקות בכלי מתאים ומכוסה, מוציאים מהמיקרו , מוסיפים מלח ואוכלים
40. לא בטוח שבטוח ולכן - לא כדאי
ורד ,   דרום   (12.01.06)
קיימת מחלוקת מחקרית בדבר בטיחות השימוש בכוסמת (buckwheat) עבור חולי צליאק. על אף שבוטנית רחוקה הכוסמת מהחיטה, הרי שהיא טרם הוכחה כבטוחה. פרט לכך קיים חשש כי עובדה בקווי יצור שאינם נקיים מגלוטן.
41. תגובה ל29
טובה ,   שוהם   (12.01.06)
מתכבנים כל השבת . כמו חמיו .או רק לחמם על פלטה .זה לא ברור . תודה טובה משוהם
42. כוסמת
אביבית   (12.01.06)
לגברת מס' 36 מחבת כך כותבים, ולא עם - ט מחבט זו מילה אחרת לגמרי, זה רק לטניס
43. שאלה - איפה אפשר להשיג כוסמת לא קלויה
יעל   (12.01.06)
אבל במחירים נורמליים, ולא במחיר של האורגני (10 ש"ח לחצי קילו). בחנויות אני מוצאת רק כוסמת קלויה. ואפילו זה די נדיר. ניסיתי להשתמש בקלויה, אבל היא פחות טעימה.
44. קראתי הכל עד למתכונים הנפלאים 36 ו-37. תודה!!
(12.01.06)
ואם כל כך עסוקים במאכלי בריאות אז אנא לא לטגן במרגרינה, חמאה כבר עדיפה אבל שמן נוזלי הכי טוב, אם מוכרחים לטגן... ואין צורך לתבל באבקת מרק. היא לא בריאה וסתם משתלטת על הכל ובגללה לא מבחינים בשום טעם אחר. אפשר גם אפשר בלעדיה. רק בריאות והנאה...
45. כוסמת אחרת
בת של ואימא של   (12.01.06)
זכרון עמום מאימא שלי קשור לבוקר קר בירושלים, חורף גשום ואולי שלג וקערה עם כוסמת מהבילה לפני - מבושלת בחלב ומתובלת בסוכר וקנמון, ולפעמים גם עם קוטג'. ניסיתי להכין לבנות ההי טק שלי את המתכון, ליצור להן זכרון, לחדש את הזכרון שלי, וכמה לא מפתיע: המבטים להם זכיתי הבהירו לי שיש לכל אוכל את המקום והזמן שלו .... בסופו של דבר אני אכלתי יחד עם חברה והתמוגגנו בעוד הנוער טוען שזה לא אוכל מבחינתם ....
46. כוסמת תודה להניה מס 2
נעמי ,   תל אביב   (12.01.06)
עד היום לא ידעתי כמה מים צריך. אני באה מבית רוסי ואצלנו אכלו הרבה כוסמת. ושוב תודה.
47. ל_27 וואללה צודק -כוסאמק לא כוסמת
טבולי   (12.01.06)
48. ל-36
tbh   (12.01.06)
מרגרינה מאוד מזין! מה יש לכם לכל דבר מוסיפים מרגרינה ואבקת מרק. ואמא שלי אותו הדבר!
49. מתכון מנצח של כוסמת
נורית ,   רמת הגולן   (12.01.06)
שמים בסיר מעט שמן (אני משתמשת עם שמן קנולה) מוסיפים לשמן רבע כפית קינמון ורבע כפית כורכום. מטגנים התבלינים כמה שניות, ומוסיפים 1 כוס כוסמת - לא רחוצה - לשמן והתבלינים. מטגנים ביחד תוך בחישה 3 - 4 דקות. לאחר הטיגון מוסיפים מעט מלח ושתי כוסות מים. מביאים לרתיחה, מקטינים האש ומבשלים כמו אורז עד שהמים נספגים. משך הבישול כ-20 דקות. זה טעים, טעים.
50. ל-44 ו-48
אילנה ,   אפרת   (12.01.06)
במתכון הזה לא מטגנים את הכוסמת. את השומן (כ-כף או כף וחצי בלבד על סיר ענק של תבשיל שמתקבל)) מוסיפים יחד עם המים הרותחים. מי שמחנגד למרגרינה מטעמי בריאות, ואכן זה לא בדיוק אוכל בריאות למרות שכל היצרנים כבר הוציאו את שומני הטראנס ממנה, בהחלט יכול להשתמש בשמן כפי שציינתי (לא זית). אגב, אין במתכון זכר לאבקת מרק.
51. ל-27.. עד שקראתי את התגובה שלך עוד
מוטי   (12.01.06)
תכננתי לנסות את העניין הזה, אחרי הדימוי הציורי המבחיל הזה, אין מצב!!!!
52. הכנת איטריות כוסמת
ליאורה ,   חיפה   (21.02.06)
אשמח לקבל מתכון - או דרך הכנה בסיסית לאיטריות כוסמת
53. מה לא לנסות עם כוסמת - לא הולך
ששון ,   ירושלים   (14.05.06)
ניסיתי להשרות כוסמת 4 ימים והחלפתי את המים כדי שלא יסריח - חלילה, ואז עשיתי טעות מרה - לקחתי את הכוסמת כמו שהיא ( אמנם רכה אך מאוד עם טעם חריף של ..... ) יצקתי את התוכן לתוך קערית ועל זה מעדן סויה שוקולד . ומרגע שטעמתי הבנתי את כל אלה שטענו שאפשר למות מזה .. זה זוועתי אחרי 3 כפיות בכח זרקתי הכל ועברתי לניסיון של טיגון וכו' בשאר חתי החבילה שנותרה יבשה. SO BE CAREFULL
54. כוסמת
פנינה בכור ,   הרצליה   (29.05.06)
שלום, רציתי לדעת, היכן שמים את הכוסמת בטבלה: האם בפחממות, או חלבונים? בתודה מראש, פנינה בכור
55. תבשיל כוסמת משודרג
irit ,   sruo   (07.10.06)
שוטפים היטב הכוסמת, יוצקים מים רותחים ומעט מלח ומבשלים לדרגת אל דנטה,מסננים. יוצקים שמן זית לסיר קוצצים בצל,' קוביות בטטה קטנות ומאדים עד שהבטטה רכה מעט, מוסיפים חצי כפית כורכום(ד"א יש לו תכונות נפלאות) בוחשים מכניסים הכוסמת בוחשים היטב גורסים פלפל שחור ומסיפים מלח לפי הצורך, מוסיפים קוביות של עגבניה, וקוצצים נענע, או כל ירק אחר, כמו פטרוזליה או כוסברה מוסיפים מעט מים . ונהנים.
56. כוסמת אסורה לחולי צליאק
יורי ,   באר שבע   (05.05.07)
הכוסמת עצמה אולי לא מכילה גלוטן אך ממה שאני יודע, היא מעובדת/מטופלת/נארזת באותו פס היצור בו מטופלים דגנים אחרים שכן מכילים גלוטן ולכן רישמית אינה מותרת למאכל לחולי צליאק
57. יש למישהוא מושג איך מכינים פריכיות כוסמת?
שרון ,   שומרון   (24.06.07)
יש לקנות פריכיות כוסמת ללא מלח וללא תוספות והן ממש טעימות והייתי רוצה לדעת אם אפשר להכין אותם בבית ואיך עושים זאת
58. ל-3
אלינה   (31.07.08)
כוסמת אינה כוללת גלוטן אולם לעיטים נטחנת עם מוצרים שיכולים להכיל גלוטן ולכן יש צורך לבדוק זאת על גבי האריזה. בכל מקרה לגבי מזונות " לא בטוחים", ניתן לבדוק באתר של אמותת צליאק- בעזרת מנוע חיפוש של גוגל. בהצלחה, תזונאית לעתיד
59. פריכיות כוסמת 100%
אסתי ,   חיפה   (25.12.08)
טעים מאוד. תוצרת "לחמנו". האם מיהו יודע מה המדד הגליקמי שלהן?
60. נסו לכוסמת שכמעט מוכנה להוסיף לה חמאה
סבטלנה ,   אילת   (03.01.10)
מוסיפים חמאה-מערבבים טוב טוב+מוסיפים מלח. אני מהילדות אוהבת להוסיף את הכוסמת שיוצאת לצלחת עמוקה ומעל לשפוך חלב קר-זה ממש ממש טעים-הטעם מהילדות שלי-נסו את זה גם אתם!
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה