אוכל  טעם החיים
סופשבוע בוכרי
רפי אהרונוביץ'
פורסם: 17.02.05, 10:42
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 76 תגובות ב-76 דיונים
1. עלי גפן ממולאים זה !! תורכי !!! ובשום פנים ואופן לא בוכרי
א.ג.   (17.02.05)
2. שאלה
רוני   (17.02.05)
האם אפשר להכין את הסמבוסה פוריו באפייה בתנור ולא בטיגון עמוק??? אם כן- כמה זמן?
3. ל - 1
אני   (17.02.05)
עלי גפן ממלולאים קיימים במטבחים מהבוכרים במזרח ועד המרוקאים במזרח אני אישת מעדיף את הגירסה הפרסית
4. אין על המטבח הבוכרי!
אבי ,   גני תקווה   (17.02.05)
5. תגובה ל - 1
ד-פ-נ-ה   (17.02.05)
לידיעתך, עלי גפן הם לא רק מאכל תורכי אלא גם מאכל של כורדים ועיראקים, אז אל תידהם, ואל תהייה המום!!! מה חשבתם שאתם בילעדיים?
6. אין על המאכלים הבוכרים!!
(17.02.05)
פשוט נהדרים!
7. ל-1
משה   (17.02.05)
ל-1 חפש בדפי ההיסטוריה של מאכלי המזרח...
8. תגובה ל-1
לורן   (17.02.05)
זה בוכרי ועוד איך והכי טעים העלי גפן של הבוכרים, בכלל כל האוכל של העדה הזאת מאוד טעים
9. אהרונוביץ , מצוין כרגיל.
רות   (17.02.05)
10. עלי גפן, סוף.
בוכרי מדופלם.   (17.02.05)
11. זה טורקי ועוד איך
טורקיה ,   ראשל"צ   (17.02.05)
והטורקים קוראים לזה יפרקס... אולי שאר העדות אימצו את זה אבל זה קודם כל טורקי!
12. מדור לדור טעמה של מסורת
(17.02.05)
רכשתי את הספר לפני שבועות מספר. קרה מקרה מוזר - רכשתי ספר בישול ומצאתי את עצמי קוראת ספר מלא בסיפורים מרתקים על העדה הבוכרית ומנהגיה. יש לציין כי המתכונים בספר מדוייקים, ומשלבים לא רק מתכונים בוכרים אלא גם מתכונים שילדיה של הכותבת אוהבים. כל-הכבוד !
13. מי מכיר ?
תמי ,   מרכז   (17.02.05)
מישהו מכיר מסעדה בוכרית? הייתי בפרסית בתחנה המרכזית בתל אביב המצויינת בשם "קשת" ומחפשת עוד מסעדות קטנות וטעימות במחירים סבירים. שבוע טוב.
14. לרפי אהרונובי'ץ-משהו שאתה צריך לדעת
יעקב ,   ת"א   (17.02.05)
רפי הכתבה מצויינת אבל אוסיף לך מספר הערות שתדע יותר על המטבח הבוכרי האסלי: 1. כל מתכון ותבשיל בוכרי יש לו גרסאות רבות, וזה כולל את כל סוגי המתכונים: תבשילים, מאפים, סלטים, מרקים וכו'. לכל עקרת בית יש את הגירסא שלה מבית אמא, ותאמין לי שאותו מאכל יכול להיות כל כך שונה בטעם ובצורה שזה פשוט לא נתפס, למרות שכל הגרסאות טעימות. יש תמיד טעימות יותר, כי במטבח הבוכרי יש הרבה סודות בבישול שלא קיים בשום מטבח, שלא תמיד מגלים אותם. 2. יש כלי בישול ייחודיים למטבח הבוכרי שקשה להשיג אותם. 3. לפני בישול בוכרי מסורתי אמיתי כלשהו עושים הכנה של המצרכים בצורה האופטימלית שיכולה להיות כמו: א. בשר או טרי, לא קפוא, ולא מהונדס. ב. כל המצרכים עוברים נקיון יסודי לא רק משטיפה מבחוץ אלא גם מבפנים הכוונה שכל המצרכים עוברים מין תהליך של "פיסטור" (ויש לזה תורה שלמה) שבהם מסירים את ,ומבוררים את רוב הפסולת שלהם כמו: חומרי לוואי, שומנים וחומרים שמכיל המצרך שהם מזיקים לבריאות, בקיצור יש הקפדה יתירה על נושא הבריאות במטבח הבוכרי. 4. עיקר מאד חשוב במטבח הבוכרי זה שיש נוסחאות שונות של מצרכים ושלבי הכנה של התבשילים הבוכריים ביחס לכמות שאתה רוצה לבשל אינו דומה בישול של "אושפלו" ל5 אנשים לאושפלו של 30 , התהליך הוא אחר לגמרי. 5. מסורת הבישול של המטבח הבוכרי היהודי היא מאד קדומה ועתיקה. 6. לכל אוכל בוכרי אסלי כמעט ויש את הסלט המלווה אותו שהוא משלים אותו מבחינת התזונה, הטעמים, והעונה שבו נאכלת אותה ארוחה אם זה בחורף או בקיץ. לדוגמא "אושפלו" יבואו בחורף עם סלט צנון מגורד, וחמוצים , בעוד שבקיץ זה יהיה סלט ירקות קלאסי של עגבניה, ומלפפון עם בצל. בתאבון ולבריאות!
15. עלי גפן ממולאים הכי טעימים הם יוונים בכלל!
susu   (17.02.05)
16. תסלחו לי כולכם- עלי גפן ממולאים זה - פרסי!
ss   (17.02.05)
17. לתמי, מס' 13
ג'וד   (17.02.05)
"סמרקנד" באור יהודה, ברח' יחזקאל קזז.
18. תגובה ל-13
(17.02.05)
צ'וצ'ורי-מסעדה פרסית הכי טובה שיש ברחוב עולי ציון -שוק הפשפשים ביפו המחירים הם בינוניים לא זול ולא יקר..אבל שווה
19. עלי גפן זה בכלל ערבי.יהודי.
מני   (17.02.05)
20. אושסבו
J   (17.02.05)
במקום תפוחים מומלץ לשים חבושים, הרבה יותר מיוחד ולעניין הגברים - תתפלא אבל אצלנו הגברים הבוכרים במשפחה הם הם הבשלנים באמת במיוחד בכל הקשור לאושפלו.
21. בוכרה
בוכרקי   (17.02.05)
רק חבל שעלי הגפן המצולמים נולדו בקופסת שימורים, בטורקיה כנראה
22. מחפש דחוף מתכון לגוז'גיז'ה!!!!
בו. כרי   (17.02.05)
מאז שסבתא רבא שלי (ז"ל), הלכה לעולמה, אף אחד לא יודע איך מכינים, והקנויים לא טעימים בלבד... (שלה היו יוצאות כמו לחמניות קטנטנות ופריכות)... הצילוני, ואם תצליחו אשריכם!
23. איכס- החמין הזה...
נדי   (17.02.05)
מגעיל ,המשפחה של בעלי מכינים את החמין בשבתות, זה נראה כמו שלשול אדום, הטעם גם כמו של שילשול
24. ל-13
ננה ,   לוד   (17.02.05)
תמי, בלוד ישנה אחת ברחוב יוספטל גם טעים וגם זול. שמה "מסעדת ירושלים"
25. עלי גפן זה בכלל אמריקאי!
שושי ,   חיפה   (17.02.05)
26. תבשלים בוכריים
רווי ,   מודיעין   (17.02.05)
עלי גפן זה תבשיל שניתן למצוא בכל עדה ובטעם שונה. היכן ניתן לקנות את הספר מדור לדור של ורדה בן ברוך! ראיתי כתבה ונראה כי הספר מצויין. תודה.
27. ל-12 איפוא רכשת את הספר?
lisa   (17.02.05)
הכתבה עושה תאבון. המאכלים לא מסובכים וכבדים?
28. רפי התברגן.
בארי ,   רמת חן   (17.02.05)
בגלובס היצחקתה י ו ת ר......
29. מצויין!!!
רועי   (17.02.05)
30. ל-2
רווי ,   מודעין   (17.02.05)
גושגיג'ה חצי קילו קמח 20 גרם שמרים שליש כוס שמן 2 כפיות מלח מעט מים גירסה שניה קילו וחצי קמח 1 מרגרינה שמרים 2 בצים 1 אפיה 2 כפיות סוכר מעט מלח. למילוי 2 בצלים גדולים לקצץ לחתיכות קטנות 2 כפות מלח מעט פלפל שחור חצי קילו בשר כבש לטגן את הבצל ולזה להוסיף את הבשר והתבלינים. לטגן עד אשר הנוזלים נגמרים. את הבצק יש להטפיח לרדד כל גודל שרוצים לשים מהמילית לסגור היטב ולטגן. וצ'ופר צ'לפק. אותו בצק במקום המרגרינה יש להוסיף שמן בהצלחה.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה