אוכל  אוכל בווידאו  אוכל בווידאו
טורטייה - עשו זאת בעצמכם
תמי לויאב
פורסם: 15.09.05, 11:19
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 79 תגובות ב-73 דיונים
31. ל-3...
עמרי   (15.09.05)
תדליק ת'מסך...
32. תגובה ל8
מקסיקני   (15.09.05)
מוסיפים סלסה, שמנת חמוצה, גבינה מגוררת, ושעועית לתוך הפחיטה.. מומלץ בחום למהדרין.
33. הדבר היחידי שלא טעים במאכלים המקסיקניים זה הטורטיה
מילואימניק סוג ז   (16.09.05)
זה סוג של לחם פשוט לא טעים וזה פשוט חבל כי כל מה שבא מסביב מאוד טעים תעברו לתבשילים המקסיקניים אבל עם לאפות ולא הטורטיות
34. מכשיר שעושה טורטיה נהדרת ... אישה :)
רמי   (16.09.05)
35. איתמר דוידוב כזה מקסים !!
קוקי   (16.09.05)
הוא מהמם תודה על הכתבה אם כי היא נקטעת באמצע אוקיי ----הכנתי בצק--- מה הלאה?????
36. טורטיות ניתן לקנות בחנויות טיב טעם
ab   (16.09.05)
כמו כן סלסה ורטבים מקסיקניים בשפע. קצת יקר אבל טעים!
37. קמח תירס לבן
יש מסה הרינה בצ'ילי ,   תל אביב   (17.09.05)
קמח תירס לבן אינו קונפלור (שזה עמילן תירס מעובד) אלא תירס מזן מקסיקני מיוחד שקולף מקליפתו יובש ונטחן. ניתן להשיג את המסה הרינה בטחינה גסה המיועד להכנת טמאל'ס או בטחינה דקה להכנת טורטיות. את האחרון ניתן להשיג בחנות המקסיקנית צ'ילי בדיזנגוף. תל אביב
38. לאיתמר דוידוב-שאלה
יוש ,   קריות   (17.09.05)
הרבה מאד קוראים מבקשים לדעת איפה קונים קמח תירס להכנת טורטיות. נא תשובתך ,והתייחס גם לאיזור הצפון. בקשר למחירים בחנות-כבר אמרו לפני שהם מוגזמים.נא הסבר הכצעקתה. תודה
39. קמח תירס לבן
פרידה   (16.09.05)
קמח תירס לבן אפשר לקנות באשדוד באזור ד'בחנות "טיב הכפר" (חנות גבינות)
40. מרשם לטורטיאס
אריאלה ,   דרום   (16.09.05)
אני מכינה שנים את הטורטיאס מקמח חיטה רגיל ופשוט. והרי המירשם: 1 ק"ג קמח + שקית אבקת אפיה + 1 כפית גדושה של מלח. מערבבים היטב. מוסיפים : 3/4 כוס שמן + 2 כפות חומץ + 2.5 כוסות מים רותחים(זכוכית של 200 מ"ל). מערבבים ביד עד קבלת מסה אחידה. לוקח זמן, לא להוסיף מים! מכסים בניילון ועליו מגבת ומניחים לפחות לשעתיים להתקרר על השיש. אם יש לי אורחים לצהרים אני מכינה את המסה ליה לפני. אחר כך יוצרים עיגולים מניחים על השיש, וגם להם נותנים לעמוד שעתיים כשהם מכוסים במגבת. אחרי הרידוד (אפשר גם עם מערוך) ההכנה היא על פלטת ברזל המונחת ישירות על להבות הגז בבית. הופכים מספר פעמים עד שהטורטיאה מוכנה. מניחים בכלי שיש בו מגבת, ומכסים במגבת.מה שנשאר אחרי הארוחה, מקפיאים ישר. נשמר לאורך זמן.
41. קניתי קמת תירס מהסופר
מאור ,   ב"ש   (19.09.05)
הוא צהבהב ועם גרגגירי כזה.. לא חלק כל כך.. של ווילי פוד כתוב עליו שהוא מתאים להכנת ממליגה או משהו כזה והוא מיובא מארגנטינה.... זה מתאים?!
42. מקסיקו אם כל התבלינים
השף הלבוש ,   החווה הסינית   (18.09.05)
ל 15 היקר. גם אני הייתי שם, אבל כנראה הבנתי איפו אני נמצא קצת יותר ממך. זה נכון, האוכל המקסיקני הבסיסי לא הכי עשיר בעולם, אבל מכאן ועד לאמירה לפיה אין למקסיקנים תבלינים, המרחק ענק. לידיעתך, המקסיקנים הם אלו שהביאו לעולם את הוניל, הקינמון והפפריקה! אז פשוט תשתדל קצת יותר להתעמק בהיסטוריה והתרבות של המדינות שאתה נוסע אליהן.
43. טורטיה שחורה
טוטו ,   יפו ד   (18.09.05)
זה לא שאפשר להשיג את זה בארץ. אבל אין כמו טורטיה שנעשתה מקמח תירס שחור
44. טורטיות מוכנות
הדס   (19.09.05)
אני יודעת שיש ב -4 שף. (יש כמה חנויות- אחת בדרום ת"א, אחת בחשמוניאים בת"א), שם אני קניתי, אבל בטוח יש בסופרים.
45. טורטיה
גבי ,   חיפה   (19.09.05)
אבל אך מקבלים את הקימור של הטורטיה
46. תשובה ל - 45
דנה ,   רמת גן   (05.12.05)
לטורטיה אין קימור היא שטוחה כמו פיתה. אתה מבלבל זאת עם טארטלטים שנראים כמו צלוחית קטנה. זה משהו אחר. דנה
47. תגובות לכולם
איתמר דוידוב ,   תל אביב   (10.12.05)
כנראה שבארצנו אי אפשר לעשות בלי לשמוע איזו ביקורת קטלנית. המחירים, המתכונים, הטעמים ועוד. את המתכונים הטובים ביותר תוכלו לקבל בצ'ילי או בפניה ישירה לכתובת המייל המצורפת. קמח התירס הלבן המקסיקני המקורי שניתן להשיגו רק בצ'ילי. ולגבי המחירים: המחירים בצ'ילי הם הזולים ביותר בארץ למוצרים שמייצרת קבוצת "דוידוב סלומון". אני מתנצל שהמחירים בישראל אינם דומים למחירים במקסיקו, אבל גם רמת החייים בישראל אינה רמת החיים שבמקסיקו. חזרתי מהמדינה המדהימה והמקסימה הזו לפני כחודש. זו הפעם הרביעית שאני מבקר שם והמחירים שם עולים ועולים. היא כבר לא כל כך זולה כפי שהיתה, היא רק יותר יפה ומעוררת השראה. לכל מי שלא אהב אוכל מקסיקני. לא נורא, אני סומך על אוהבי המטבח המגוון והעשיר הזה. המטבח שהביא לעולם שפע של מרכיבים כמו קקאו עגבניות תירס תפוחי אדמה חצילים וניל פלפלים חריפים ועוד. המקסיקנים, אחד העמים הרדופים בהסטוריה האנושית, מצליח לקיים את תרבותו הקולינרית עד היום ובכך שבה את ליבי.
48. chilli fiesta mexicana
ronit morales ,   yavne   (11.12.05)
בתור מקסיקנית שמסתובבת בעולם. החנות הזאת מיצגת את עיקר המוצרים הצבעים והטעמים המקסיקניים האוטנטיים. תוסיפו לזה שכל המוצרים אינם תעשיתיים ותבינו כי המחירים אכן סבירים. הפתרונות לארוח במטבח מסוג זה רבים. אי לכך תפסיקו בכל פעם שמדובר בשף המוכשר דוידוב לשייך זאת למחיר יקר. איתמר ורענן עלו והצליחו במפעלכם להחדרת המטבח המקסיקני סוף סוף בארצנו .
49. קמח תירס לבן (היסטוריה)
sperm ,   tlv   (07.06.06)
תירס לבן משמש בעולם כאוכל של פרות, מקור הטורטיה בוואחקה שבמקסיקו ושם טוחנים את התירס באבן וואחקה האופיינית לאזור , מכינים את הבצק על שפת הנהר ומשתמשים במיי הנהר כדי להכין את הבצק. הטורטיה מתירס לבן לא כלכך טעימה לכיך האדם המערבי ובכלל, עדיף להכין אותה מקמח לבן רגיל (שטיבל מס 2 ) שהרי כל הטורטיות הקנויות עשויות מקמח רגיל.
50. שאלה
ירון ,   חדרה   (15.02.07)
מה ההבדל בין טורטייה מקסיקנית לבין טורטייה ספרדית?
51. רוצים טורטיות אמיתיות? מקסיקן טורטילס !!!!
(05.03.07)
חבר'ה, תתחילו להתרגל לשם מקסיקן טורטילס- הדבר הבא באוכל המקסיקני בישראל. במרכז הכרמל בחיפה, טורטיות עם נתחי אנטריקוט,חזה עוף ועוד. אכלתי שם בשבוע שעבר, פשוט תאווה לחיך. מומלץ בחום !!!! למי יש כוח להכין בבית (למרות שזה לא קשה) כשי אוכל איכותי באמת בחוץ !!!!!
52. הטורטיות המוכנות שנמכרות בארץ- מקמח חיטה
איפה קונים?   (05.03.07)
כל הטורטיות שראיתי ברשתות השיווק וגם בטורטיה בר באלנבי, עשויות מקמח חיטה. מי יודע איפה מוכרים, או מכינים טורטיות מוכנות מקמח תירס באזור תל אביב
53. תגובה לחמש
דפנה ,   תל אביב   (05.03.07)
החנות בדיזינגוף נסגרה כבר לפני שנה.
54. שאלה נורא חשובה לפסח
השואל ,   כאן   (06.03.07)
דברים מקמח תירס כמו שהראו בכתבה הם כשרים לפסח?
55. טוטילס במרכז הכרמל
דני ,   חיפה   (11.05.07)
וואו אחד הדברים היותר טעימים שאכלתי הרטבים המיוחדים והבשר המשובח וכמובן מקום סוף הדרך ששוה לשבת סוף סוף נפתח משהו טוב במרכז הכרמל בחיפה מומלץ בחום
56. איפה קונים נילון מרשרש??
ינתיפרהזי   (10.11.07)
57. פאב לפצ'נגה כפ"ס
אבי ,   רעננה   (10.11.07)
טורטיות סביח, טוטרטיה סלמון, טורטיה גבינה מנות סוף בפאב לפצ'נגה כפר סבא. ממליץ בחום.
58. מתגעגעת לבסיס היותר בסיסי - בוריטו
מתגעגעת   (18.11.07)
היי, מה עם הבוריטו האם אפשר להכין את הבוריטו מאותו בצק של הטורטייה ואם כן לאיזה גודל מומלץ לפתח אותו אני מתה לאכול בוריטו עם סטייק, שעועית גוואקאמולי ושמנת
59. 58-בוריטו זה טורטיה מקופלת
(18.01.08)
ממלאים ומקפלים, זהו.
60. מה זה הכובע הנכה הזה?
(13.05.08)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה