טורטייה - עשו זאת בעצמכם
הלחם של המקסיקנים, יותר נכון, הפיתה שלהם, נקראת טורטייה, והיא משמשת בהמון מאכלים ומופיעה בכל ארוחה. תמי לויאב פגשה את השף איתמר דוידוב שעשה לה היכרות עם הטורטייה והראה לה איך אפשר להכין בבית
  • צילום וידאו: דלית שחם

 

טורטייה

 

החומרים:

2 כוסות מסה הרינה (קמח תירס לבן)

2 כוסות מים רותחים

2-3 כפות שמן תירס

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה בינונית (או במעבד מזון) מערבב את הקמח עם השמן והמים הרותחים. לשים נמרצות 3 דקות.
  2. מכסים במגבת לחה ומניחים מחוץ למקרר ל- 20 דקות.
  3. אחרי המנוחה, לשים את הבצק 10 דקות נוספות.  יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג-פונג. מניחים את כדור הבצק בין 2 יריעות ניילון מרשרש ולוחצים בעזרת תחתית שטוחה של סיר (אפשר כמובן לרכוש מכשיר לעיצוב טורטיות - כמו זה שמוצג בכתבה), עד שהכדור משתטח לעובי של 2 מ"מ.
  4. קולים את דסקית הבצק על מחבת טפלון יבשה וחמה משני הצדדים, ושומרים בכלי מכוסה בבד.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה טורטייה - עשו זאת בעצמכם
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שבוע המטבח המקסיקני
    צילום: דלית שחם
    טורטייה - משקיענים יכולים להכין בבית
    צילום: דלית שחם
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת