אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
הכל על אורז
רותי קינן
פורסם: 14.10.05, 12:20
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 95 תגובות ב-92 דיונים
1. תבשיל אורז פרסי
ארזנית ,   סין   (14.10.05)
שתקום פרסייה אמיתית ותיתן מתכון איכותי לתבשיל אורז הפרסי עם פרוסות תפוחי אדמה ובצל מטוגן. נראה אדום ויאמי......יאמי.....טעים.
2. אין "זן מיוחד" של אורז פרסי...
בחור חביב :-)   (14.10.05)
אורז פרסי הוא לא "זן מיוחד" אלה תבשיל אורז עם תפוחי אדמה. ואני מניח שמקורו של התבשיל הוא בפרס. אז מה קשור התבשיל אורז עם תפוחי אדמה של הפרסים עם אורז שמגדלים בתאילנד? אין קשר... זהו רק גימיק של חברות לפרסם את האורז שלהם ככה... לפי מה שאני זוכר "הסוד" של התבשיל שנקרא אורז פרסי כדי שהאורז יצא אחד אחד הוא: השרית האורז במים עם מלח. סינון האורז ושטיפה ואז להוסיף עוד מלח. גם בבישול צריך להוסיף מלח... ובסוף הבישול משאירים את התבשיל בסיר סגור למשך לפחות חצי שעה לפני האכילה.
3. מבקשת עצות
ליאת   (14.10.05)
למרות שאני בשלנית די ותיקה, עדיין קשה לי עם אורז מ ל א (שאני כמובן מודעת ליתרונו הבריאותי על האורז הלבן). כשאני משתמשת בו לממולאים, ומערבבת אותו עם בשר, תבלינים והרבה עשבי תיבול - אז זה בסדר, אבל אם אני רוצה אותו כתוספת ליד המנה העיקרית הבשרית (כתחליף לאורז הלבן), אזי יש לו תמיד ריח לוואי (אני מגדירה אותו כריח של שק יוטה, ואגב גם לסוכר דמררה יש אותו ריח לואי), וש א ל ת י - איך מנטרלים אותו מהריח הזה ? תודה לעונה.
4. To Number 3
The Man   (14.10.05)
To get rid of the smell, you need to use soap when you are taking a shower, wash yourself well!!! Hope that helps
5. אורז מלא יש להשרות המון זמן
סנפיריט ,   חיפה   (14.10.05)
להשרות במים מהברז לפחות שעתיים כדי שטעם הלוואי יעלם.
6. תשובה ל-1
עינת ,   ישראל   (14.10.05)
אני ממליצה על קניית אורז בשוק (אני קונה בשוק הכרמל) או בחנויות קטנות מתוך שק. האורז המלא שבא בשקיות סגורות (למשל של סוגת) הוא לא טעים ובעל ריח לוואי ומאז שעברתי לאורז מהשוק אני מתה על אורז מלא. ממליצה בעיקר על אורז מלא עגול.
7. 1 - אורז פרסי אבל לא אדום
דורון ,   מרכז   (14.10.05)
לבשל את האורז במים מומלחים.לא כמות מדודה של מים אלא כמות שמכסה את האורז והוא יכול לרתוח בעדינות בפנים.להרתיח בערך 5 דקות.אני בודק עי הוצאת גרגר אחד ושובר אותו - צריך לראות נקודה לבנה במרכז.ברגע שיש נקודה מסננים את האורז ושוטפים במים קרים. בסיר נמוך ורחב מחממים מעט שמן.קולפים תפוחי אדמה ופורסים פרוסות בעובי של 6-7 ממ בערך ומכסים את תחתית הסיר.מטגנים ככה כ5 דקות בלי להפוך.כשרואים שיש כבר קצת צבע לפרוסות מלמטה מוסיפים את האורז ומהדקים אותו עם היד לשיכבה ישרה.מוסיפים מים חצי מכמות האורז (4 אורז = 2 מים) מים רותחים!!!עם הידית של כף עץ יוצרים 6-7 חורים בשיכבת האורז - מעין ערובות אויר. מכסים במכסה ועל האש הכי נמוכה נותנים 20 דקות בישול - בלי לפתוח!!!!!!!!!!!!!!!! אחרי 20 דקות מרטיבים את המטלית של השיש שתהיה ספוגת מים מניחים אותה בתוך הכיור ומניחים את הסיר ישר מהאש עליה.יעלה עשן של אידוי.חזרה לאש ושוב מרטיבים את המטלית ושטב מניחים את הסיר.זה עוזר לתפוחי אדמה להינתק מהסיר. מחזירים לעוד דקה על האש ומכבים ונותנים 10 דקות לעמוד - עדיין בלי לפתוח!!!!!!!!!!!!!! אפשר להפוך על צלחת גדולה - נורא יפה ומה זה טעים! תודיעי איך היה! שבת שלום!
8. נסיון לתשובה ל-3
דפנה   (14.10.05)
אני מבשלת את האורז המלא בנפרד, אחר כך מכינה ערימה של ירקות קצוצים / גפרורים (גזר, בצל, קישוא - מה שעולה על דעתך) מטגנת עם שום, מלח + פלפל, מוספה עשבי תיבול (שוב כיד הדמיון, אני בדרך כלל הולכת על פטרוזיליה + שמיר, יענו סולידי) אחרי שהירקות נראים מוכנים, אני מוסיפה את האורז המבושל פנימה, מערבבת וזהו. לא מסובך, חביב וגם די בריא (אני משתמשת בשמן זית). לא זכור לי ריח לוואי כל שהוא.
9. אורז מלא
(15.10.05)
כדי לנטרל את הריח ניתן לבשל אותו בתוספת רסק עגבניות או עם פלפל אדום. אם משאירים אותו לבן, נסי לקלות אותו קודם במעט שמן זית ותראי אם זה מספיק מנטרל את ריח הלואי לטעמך.
10. STICKY RICE
לילי ,   טבעון   (15.10.05)
מי יודע איך להכין STICKY RICE ומאיזה אורז? תודה
11. מתכון לאורז פרסי אסלי....
(15.10.05)
אז ככה: מרתיחים מים עם מעט מלח, כאשר המים רותחים מוסיפים את האורז. כאשר האורז מוכן למחצה (בדיוק כמו פסטה אל דנטה..), מסננים אותו ושוטפים טוב טוב כדי לרחוץ אותו מכל העמילנים. שוב מוסיפים מלח ומערבבים טוב טוב. מחממים שמן בסיר טפלון, פורסים פרוסות תפוחי אדמה ומסדרים בתחתית הסיר, שופכים את האורז ומחוררים עם כף עץ ליצירת ערובות ליציאת האדים. ממתינים כחצי שעה ואז מחממים רבע כוס שמן ושופכים על האורז. מנמיכים את האש ומבשלים בסבלנות עד שכל האורז מלא באדים ורך למאכל. כאשר מגישים, מוציאים את תחתיות תפוחי האדמה הפריכות והשחומות ומגישים מעל האורז הלבן. בתיאבון,
12. אורז מלא
מיכל ,   הרצליה   (15.10.05)
אני חושבת שתלוי איזה סוג של אורז קונים. אני משתמשת לרב באורז שמלאים בשקיות ב"ניצת הדובדבן" ואין לו את הריח שאותו את מתארת, לאורז המלא של "הרדוף" אכו\ן יש אותו. בכל מקרה, אני מכינ את האורז עם המון ירקות ותבלינים, כך שהוא יוצא טעים, מריח טוב והעיקר בריא בריא בריא
13.  תשובה למספר 3
צפון   (14.10.05)
אורז מלא יש להשרות במים לכמה שעות ולהחליף את המים מספר פעמים
14. תגובה ל 3 ובכלל לכל המעוניין/ת
איילה ,   אשדוד   (14.10.05)
בישול אורז ב-20 דקות במיקרוגל 2 כוסות אורז שוטפים טוב במים קרים מכניסים לכלי עגול מוסיפים מלח ו4 כפות שמן 4 כוסות מים מערבבים ומכניסים למקרוגל ל20 דקות יוצא אחד אחד תנסו ותראו אם יבש לכם מדיי אפשר להוסיף קופסת תירס או עשבי טיבול אבל לא לטעות תמיד 20 דקות בתאבון
15. אורז מלא
=== ,   ===   (15.10.05)
השריה של אורז מלא במים למשך כמה שעות ( או אפילו ללילה) מונעת את טעם הלוואי. באתר של "על השולחן" יש כמה מתכונים מוצלחים לאורז מלא בתאבון
16. תוסיפי מעט מיץ לימון למי הבישול
(15.10.05)
17. ל 1 מסין, אורז פרסי עם תפו"א ובצל מטוגן !
ננה ג'ון ,   POLOU   (14.10.05)
אז ככה מכינים יאמי יאמי ... המצרכים: 2 כוסות אורז - berenj - אורז בפרסית. ארבעה בצלים יפים, כדאי את הסגולים. בצל-piyaz. לקלף ולחתוך לרצועות לא גדולות. שלושה תפו"א יפים, כדאי את הורודים. תפו"א בפרסית - sibee' zamin . לקלף ולחתוך לפרוסות בעובי של 1 ס"מ ויותר. שמן זית. סיר גבוה, סיר רחב (קוטר 40 ס"מ) ונמוך (15 ס"מ), עם תחתית עבה (רצוי של סולתם). למלא את הסיר הגבוה במים עד שני שליש ויותר ולהרתיח. אחרי שהמים כבר רותחים, להוסיף למים כף שמן זית וכפית מלח, לערבב ולהוסיף את האורז. *** חשוב מאוד מאוד! לא עוזבים את המטבח ולא משאירים את האורז לבד עד שלא מגיעים לשלב הסופי. אחרי הוספת האורז יש להקטין את הלהבה. אין צורך לכסות את הסיר. אחרי 10- 5 דקות לבדוק את מידת הרכות של גרגרי האורז. לנגוס כמה גרגרים. האורז צריך להיות חצי מבושל. אם האורז נראה לכם מוכן – חצי מבושל – מסננים אותו ומשאירים במסננת. לכסות ולהניח בצד. לטגן היטב את הבצל בחמש כפות שמן זית – בסיר הרחב והנמוך. בגמר הטיגון להעביר את הבצל עם השמן לכלי מזכוכית ולהניח בצד. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה על כל תחתית הסיר הרחב, על שארית השמן שבסיר. אין צורך להוסיף עוד שמן. עורמים את האורז ומכסים את כל תפוחי האדמה, מפזרים את הבצל המטוגן מעל האורז בצורה שתכסה את כל האורז. עוטפים את מכסה הסיר במגבת מטבח עבה ומכסים את הסיר. מבשלים על אש קטנה מאוד – הלהבה הכי קטנה שיש בכיריים – למשך 45 דקות {עכשיו אפשר להשאיר את האורז לבד במטבח}. מכבים את האש. להשאיר את הסיר סגור לעוד כ20 דקות עד חצי שעה לפני שמרימים את המכסה וזוללים {רק משבח את הטעם}. מי שמעדיף אורז מלא, זה אותו הסיפור רק לתת לו מעט יותר זמן במים הרותחים. *** כדי לשבח את טעמו של האורז המלא : אחרי הסינון להוסיף כפית אבקת מרק עוף שהומסה בכף מים רותחים ולערבב היטב במזלג את האורז {בעדינות}. אם רוצים אורז איכותי וטעים ומקפידים על ההוראות, התוצאות שוות את המאמץ והסבלנות... יאמי יאמי.... תוספת חגיגית: לשטוף היטב חופן או חופניים של צימוקים שחורים/לבנים. אחרי ששמים את האורז על תפוחי האדמה, יוצרים בעדינות גומה באמצע האורז ומניחים בתוכה את הצימוקים ומכסים באורז וכו'. אפשר להוסיף גם כמה תמרים בשרניים ורכים לתוך הגומה {שטופים}. עוד תוספת: לטגן מעט שקדים ופיסטוק שבורים במעט שמן זית ולהוסיף על האורז יחד עם הבצל המטוגן. אפשר להגיש עם צלי בקר, כדורי בשר בשזיפים וחבושים, עוף צלוי, סלט ירקות עשיר ומה שבא לכם. אפשר גם עם יוגורט וגבינות בארוחה חלבית. בתיאבון - nushee' june , ננה ג'ון
18. אני מציעה לך לשאול בפורום אוכל
אלונית   (14.10.05)
http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-1819,00.html
19. ליאת ניסית להשרות את האורז למשך הלילה?
בחור חביב :-)   (14.10.05)
תנסי זה יכול לעזור...
20. כדאי לשאול בפורום המתאים ב-ynet
מנשה   (14.10.05)
http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-1820-15952,00.html
21. לליאת
(14.10.05)
משרים את האורז המלא במים לפני הבישול.
22. אני יכולה לתת לאת המתכון
לימור ,   אשדוד   (14.10.05)
אני יכולה לתת מתכון לאורז פרסי אים שכבת תפוח אדמה בתחתית
23. אין על אורז תאילנדי!
מ'   (15.10.05)
24. אורז מלא
(15.10.05)
תקני אורז מלא עגול-קצר- לא את הארוךץ אורז זה הוא בלי ריח !
25. מתכון לאורז פרסי
שיר   (14.10.05)
:החומרים 2 כוסות אורז פרסי 1 כוס שעועית אדומה יבשה, מושרית לילה בהרבה מים ½ 1 ק"ג גזר כ - 1 כוס שמן 1 כפית כורכום 2 כפות מלח גס ½ כפית כמון 1 כפית פלפל שחור טחון ¾ כפית קינמון 3-2 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים :אופן ההכנה שוטפים את האורז היטב תחת מים זורמים, שמים בקערה, מוסיפים מעט מלח ומשרים שעתיים. מסננים את השעועית ושוטפים. שמים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהיא רכה. מסננים ומניחים בצד. קולפים את הגזרים וחותכים לקוביות בגודל כ - 1 ס"מ (חשוב שהקוביות יהיו בגדול אחיד ככל האפשר). מחממים חצי כוס מהשמן במחבת ומטגנים את הגזר על להבה נמוכה, עד שהוא מתחיל להתרכך ומקבל צבע עמוק. מסננים את הגזר ומניחים בצד. שומרים את השמן שנותר. מרתיחים סיר מים עם כף שמן, הכורכום והמלח. מסננים את האורז ושוטפים. מוסיפים לסיר, מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות. מסננים את האורז ומניחים בצד. מייבשים את הסיר. משתמשים בשמן שנותר מטיגון הגזר ומשלימים את הכמות לשלושת רבעי כוס. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הכמון, הפלפל והקינמון. מוסיפים חצי כוס מים, מנענעים את הסיר כדי לערבב את השמן והמים ומכבים את האש. מעבירים שני שליש מהנוזל לקערה. מרפדים את תחתית הסיר (על הנוזלים שנשארו בו) בפרוסות תפוחי אדמה. לוקחים חופן מהאורז וסותמים בו את החורים שבין פרוסות תפוחי האדמה. מערבבים את האורז הנותר עם השעועית והגזר. מניחים על תפוחי האדמה בלי להדק ומפזרים באופן שווה בתוך הסיר. נועצים ידית של כף עץ באורז במספר מקומות כדי ליצור "ארובות" לאדים. מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, מכסים וממתינים כ - 7 דקות, עד שעולים אדים מהסיר. יוצקים לסיר את הנוזלים שנותרו בקערה. מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת. מניחים מתחת לסיר רשת מתכת, ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
26. the best rice
moti rice ,   tatopani   (15.10.05)
the best rice- himshali - by tilda compani
27. מתכון לאורז פרסי
ליאור ,   רחובות   (14.10.05)
הכמויות מתייחסות לקילו אורז מרתיחים בסיר מים בכמות שמספיקה לכסות את האורז וקצת יותר (כ-2 ס"מ מעל האורז) מוסיפים למים 2 כפות שמן ו2 כפות שטוחות של מלח. מוסיפים את האורז למים הרותחים ומבשלים במשך 5 דקות על אש גבוהה לאחר מכן מעבירים את האורז למסננת (בלי לשטוף אותו) שופכים מעט שמן לסיר ומטגנים בו תפו"א פרוסים לאורך (טיגון קל בלבד) בכמות שמספיקה לכסות את תחתית הסיר. על התפו"א שופכים לאט לאט ובעדינות את האורז. לאחר שכל האורז כבר נמצא בסיר עם התפו"א, יוצרים חורים באורז (עם החלק האחורי של הכף) לכל חור שופכים טיפה שמן ומפזרים עוד טיפה שמן מעל כל האורז משאירים את האורז להתבשל מכוסה על אש קטנה למשך חצי שעה לפחות. בתיאבון
28. למס' 2- מסכימה לחלוטין, רק חבל ש
שרון ,   מרכז   (14.10.05)
הגדרת בישול האורז אצל חמותי הוא גוש עמילן...
29. סוגי אורז מלא
יריב ,   רחובות   (14.10.05)
כמו שיש סוגי אורז לבן כך גם סוגי אורז מלא, האורז המלא שנמכר בד"כ בסופר הוא מסוג ארוך ואכן הגדרת הייטב יש לו ריח של שק יוטה, לעומתו האורז המלא העגול מתבשל נפלא בעל טעם אגוזי במקצת וניתן לבשלו אפילו רק עם שמן ומלח בלבד שיוצא נהדר. את האורז העגול המלא ניתן למצא בשווקים ובחנויות הטבע בהצלחה
30. תשובה למס' 3, וגם שאלה שיש לי
צ'ינג צ'ונג מזל ,   סוף המזרח, מערבה   (14.10.05)
אורז מלא כדאי לקנות רק בחנויות טבע מהימנות (שתחלופת הסחורה בהן היא מהירה, כך שמובטחת תמיד סחורה טריה ), ולהעדיף את האורגני דווקא (לא משנה אם ארוך או עגול). את האורז (בכמות הרצויה) יש להשרות ללילה או לארבע שעות לפחות, במים רגילים, ולמחרת לשטוף, לסנן ולבשל בתוספת כמות המים הרגילה + שמן, מלח ו - אני מוספיה קוביית טיבולית אורז הודי, של קנור. (לא הכרחי). אין טעם לוואי וזמן הבישול מתקצר להפליא. שמעתי גם שההשריה במים מתחילה בתוך הגרגרים תהליך אנזימטי שמועיל לעיכול. והשאלה שלי : מה נסגר? צריך לשטוף אורז פרסי קלסי או לא צריך? מי באמת יודע?
תגובות נוספות
חזרה לכתבה