אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
הכל על אורז
רותי קינן
פורסם: 14.10.05, 12:20
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 95 תגובות ב-92 דיונים
31. תשובה ל10
(15.10.05)
הכי טוב להכין "אורז דביק" מאורז לסושי שאפשר לקנות בחנויות טבע ובחנויות למוצרים מהמזרח. ניתן גם להכין מאורז עגול לריזוטו. הטריק הוא לשים יותר מים ממה ששמים לאורז רגיל (אני שמה שתיים וחצי כוסות מים על כל כוס אורז, אבל זה תלוי בסיר). תוך כדי הבישול יש לערבב את האורז פעם או פעמיים, כך העמילן יוצא והוא נהיה דביק. לא לערבב יותר מידי כי אז הוא מאבד צורה לגמרי. אם רוצים טעם "סושי" מוסיפים בסוף הבישול חומץ אורז סוכר ומלח.
32. ללילי- STICKY RICE
בן ,   אבן יהודה   (15.10.05)
אפשר לקנות בחניות המיבאות מוצרים מהמזרח יש לבן ויש את האדום (יש שקוראים לו שחור) שהו יותר טעים לדעתי אופן הכנה: משרים את האורז לילה שלם במיים קרים, שוטפים ומיבשים. מאדים מעל סיר מיים רותחים במשך 40 דקות או עד שהאורז מוכן (אפשר להשתמש בסיר לקוסקוס) לא צריך מלח .
33. מתכון לאורז לבן (כדאי לכם!!!)
שירה   (15.10.05)
אני קונה אורז פרסי קלאסי של "סוגת" ואין צורך לשטוף אותו. האורז יוצא מעולה! המתכון שלי - סיר טפלון 2 כפות שמן זית משובח 1 בצל בינוני 2 גזרים חתוך לקוביות קטנות מאוד שעועית ירוקה קפואה (אין צורך להפשיר) כ 1/2 כוס שעועית ירוקה או קצת יותר מלח ים לפי הטעם (שיהיה טעם - לא לפחד) פלפל שחור גרוס לפי הטעם אבקת קארי (כחצי כפית). הקארי מעניק צבע יפיפה וטעם נהדר! כפית אורגנו חופן שמיר קצוץ טרי מעט פטרוזיליה קצוצה טריה (למי שאוהב אפשר גם מעט עלי כוסברה קצוצים טריים) אני מאוד אוהבת כוסברה. ההכנה - שמים את השמן בסיר ולאחר שהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד ששקוף. מוסיפים את חתיכות הגזר ושוב מטגנים היטב. מוסיפים את כוס האורז ומטגנים הכל ביחד עד שאורז יבש. כעת מוסיפים 2 כוסות מים, תבלינים ואת השעועית הקפואה והעלים הקצוצים. מערבבים היטב ומחכים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה, סוגרים את מכסה הסיר וממתינים כ - 20 דקות. זהו! האורז מוכן. מכסים את הסיר במגבת כ - 5 דקות והאורז יוצא אחד אחד וטעים להפליא. בתיאבון! (אפשר להוסיף לגיוון גם פטריות מטוגנות חתוכות או פילפל אדום מטוגן).
34. אורז מלא בניחוח נפלא
מיקה ,   רמה"ש   (15.10.05)
אני מעדיפה את האורז המלא הארוך של סוגת. בבישול - בנוסף למלח אני מוסיפה תערובת תבלינים הודית בשם: גאראם מאסאלה - כפית על כל כוס אורז. הניחוח - נפלא!!!
35. הכי שווה האורז של "הבית התאילנדי" בבוגרשוב ת"א!!
הלה ,   אין לי אחוזים!   (15.10.05)
36. מטבח הפרסי - ספר מדהים
לילי   (15.10.05)
קיים ספר חדש שנקרא המטבח הפרסי אשר בנוסף לנראותו היוצאת מהכלל יש בו מתכוני אורז מדהימים עם הסברים
37. מתכון לאורז פרסי
לימור ,   אשדוד   (15.10.05)
לוקחים סיר אים מים וכפית מלח על אש גבוב שמהים רותחים מכניסים את האורז לסיר וכעבור ֱֵ דקות מסננים מחזירים את הסיר לגז שמים שמן ואחר כך פרוסות של תפוח אדמה ועל התפוח אדמה שופכים את האורז עושים חורים ומניחים על אש גבוה לאחר 5 דקות שופחים 4כפיות של מים ו5כפיות של שמן וממשיכים לבשל על אש נמוך עד שהאורז בשל
38. תגובה ל1 : צודקת גם אני רוצה מתכון !!דחוף
אמאל'ה   (15.10.05)
יאללה פארסיות...סוכות מגיעה אני רוצה מתכון אורז עם תפו"א למטה אמיתי לערב החג....
39. כמה פרסים יש???כמה רעיונות לאורז 1 ???
אבאל'ה   (15.10.05)
מה מכל המתכונים הוא האמיתי ... שיגעתן אותי ?
40. אין כמו אורז עירקי חבל על הזמן
דוריס ,   רמת גן   (15.10.05)
1 אורז עם עדשים 2 אורז לבן 3 אורז אדום 3 אורז אדום עם צימוקים ושקדים 4 אורז עם תפוחי אדמה ובשר מה נתפסתם כל הזמן על האורז הפרסי העירקים במשך שנות דור אימצו גם מהאורז הפרסי, גם משלהם וגם מהודו וסין חבל על הזמן
41. תודה לעונים ובמיוחד למס 4
ליאת (מס' 3)   (15.10.05)
כיון שכולכם "הלכתם" על השרייה ממושכת, אנסה זאת שוב, בזמנו ניסיתי, אבל אולי זה לא היה למשך לילה. תודה מכל מקום. ולמס' 4 : מהיותו מקליד באנגלית, אולי לא הבין איזה ריח לוואי מפריע לי, ואם כן הבין, הרי שמהרהוריו על ריחו שלו הוא כותב. אציין שגסות רוח (זה לא הומור), לא סבון אף לא אקונומיקה יצליחו להסיר. אבל תודה על הזמן שהקדיש לי.
42. אוכל בוכרי
איריס   (15.10.05)
קיימים גם המאכלים הבוכרים,המבוססים ברובם על אורז, בטעמים ובגוונים שונים. כדאי להכיר לטעום ולהתענג.
43. to no. 4
g.k ,   london   (15.10.05)
you are not a man !!!!! O thats what you are!! gerard london.
44. ניסיתי את אחד המתכונים שפורסמו בתגובות
שרה   (16.10.05)
והאמת היא שהתאכזבתי. המתנה ארוכה בשביל אוכל תפל. גם אם אנסה את זה שוב, אוסיף עוד דברים למתכון המקורי, כמו קצת קארי למשל או איזשהו תיבול אחר. אך להסתפק רק במלח פשוט לא מספיק. האוכל יוצא תפל וחסר צבע, כך שגם מראהו לא מעורר תיאבון במיוחד.
45. תגובה ל3
אחד שמבין באורז   (16.10.05)
תנסי לשטוף את האורז לפני הבישול
46. עצה לליאת
גלית   (16.10.05)
אורז מלא יש לשטוף היטב היטב וכך גם נשטפת גם המרירות האופיינית לדגנים. מומלץ גם להשרות יום קודם כדי לקצר את הבישול ולגרום לו שיהיה רך יותר. תנסי. אני מאמינה שגם הריח שאת מציינת- יעלם.
47. מס' 4 דחוף לפסיכיאטר!!!
md ,   london   (16.10.05)
48. בדיוק חזרתי מספרד, ואכלתי שם מאכל שנקרא פאיהיה
(16.10.05)
או משהו כזה... זה אורז צהוב עם חזה עוף ועוד משהו ירוק טעים כזה וחתיכות פלפל משהו טעים... אם מישהו מבין על מה אני מדברת ויכול לזרוק מתכון או משהו אני אשמח
49. איריס זו את?? (כיכר המדינה)
אודי ,   תל אביב   (16.10.05)
50. ל-3: תוסיפי חצי כפית חומץ למי הבישול של האורז
(16.10.05)
51. אורז אחד אחד
א.א. ,   עירק   (16.10.05)
כדי שהאורז יצא אחד אחד צריך לשטוף אותו טוב טוב, ולהשרותו במיים לפחות חצי שעה, ואח"כ לסנן.
52. ריזוטו דלעת
שני   (16.10.05)
מחפשת בנרות מתכון לריזוטו דלעת שיהיה מתוק וטעים טעים
53. מתכון נ-ה-ד-ר לאורז מלא!
שרון   (16.10.05)
מאדים בשמן זית, לפי הסדר: גזר מגורר, בצל קצוץ דק, 2 שיני שום מעוכות ומעט ג'ינג'ר מגורר. מוסיפים כוס אורז מלא ומערבבים קצת, עד שכל האורז מצופה בשמן, ומוסיפים 2 ו- 1/4 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה, מערבבים, מנמיכים אש וסוגרים הסיר. מבשלים בסיר סגור על אש הכי קטנה כ- 40 דקות. מכבים אש ומשאירים את הסיר סגור ל- 5 דקות. ע כ ש י ו פותחים את הסיר ומוסיפים: שמן זית בנדיבות, רוטב סויה בנדיבות, פלפל שחור, צרור פטרוזיליה קצוצה וצרור עירית קצוצה (או בצל ירוק). אם יש בבית שמן שומשום- כדאי להוסיף כפית. זה אורז בניחוח אוריינטלי והוא יהיה טעים אפילו יותר אם תגישו בקערות נאות עם מקלות אכילה סיניים.
54. No. 4 is THE MAN
הקיפוד הגדול   (16.10.05)
כל מי שלא צחק מהתגובה של 4 פשוט חסר קורטוב של הומור. אותי ועוד חברים במשרד הוא פשוט הפיל מצחוק. למס' 3 חוש הומור הוא לא רק לדעת לצחוק על אחרים אלא לדעת להבין בדיחה כשהיא עליך ולצחוק צחוק בריא גם על עצמך
55. צריכים לקנות אורז מסוג טוב ולא ב- 2.99 ש"ח
כדי שיצא אורז טוב   (16.10.05)
56. אורז
רוני ,   השרון   (16.10.05)
אין כמו אורז בסמטי
57. שכחתם את פאר האורז העיראקי.
(16.10.05)
58. ל-1 מתכון לאורז חבל על הזמן פשוט פשוט
אודליה ,   חולון   (16.10.05)
משרים אורז (כמות רצויה)במים ושוטפים מס' פעמים(עד שהאורז יראה לבן מאוד), בינתיים מרתיחים מים עם שמן ומלח, כשהמים ממש רותחים מוסיפים את האורז שהשרנו ומרתיחים שוב חצי בישול של האורז. מסננים ושוטפים את האורז, קולפים תפו"א ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. שמים שמן באותו סיר של האורז, ומסדרים את התפו"א בתחתית הסיר ומטגנים(בלי להפוך) כשרואים שמסביב לתפו"א יש כבר צ'יפס מוסיפים את האורז המסונן, מכסים במכסה על אש בינונית, מחכים שיהיו אדים בסיר, מסירים את המכסה, מכסים במגבת ובמכסה על אש קטנה כ - 20 דק' יוצא פיגוז
59. אורז פרסי מכינים רק בסיר אלומיניום!!!!!!!
פרסי אמיתי   (16.10.05)
60. ל#48 - Paella
REY JUAN CARLOS ,   אשקלון   (16.10.05)
מכינים עם זפרן (נותן צבע צהוב+טעם) ושמים על האורז גם ביחס של 1 ל2.5 מים מסיר אחר שאחרי כמה דקות לקח את טעמו של העוף או פירות ים. טעים טעים.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה