אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
הכל על אורז
רותי קינן
פורסם: 14.10.05, 12:20
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 95 תגובות ב-92 דיונים
61. קחי מתכון לאורז פרסי עם פרוסות תפוחי אדמה
(16.10.05)
מסנג'ר ic55@walla.co.il
62. מאוהבת במבין באורז-תגובה ל-45
מאוהבת במבין באורז   (16.10.05)
אני אוהבת את הבחור שמבין באורז. הוא מבשל לי כל הזמן, ואין עליו!!!
63. ל 44 שרל'ה, את לא יודעת לבשל !
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ,   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~   (16.10.05)
64. אני עם מספר 11 - גם אמא שלי שנולדה באירן עושה ככה
(16.10.05)
65.  ~~~~~~~~~ ל 17 ננה ג'ון, תודה. יצא מדהים ! ~~~~~~~~~~~~~~~
אדווה ,   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~   (16.10.05)
בעיקר בזכות ההסבר הברור שלך. טעים מאוד !תודה וחג שמח.
66. למי שעושה אמבטיה לאורז !!!
כנרת מבורוג'רד ,   @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@   (16.10.05)
מה פתאום משרים את האורז לשעות או ללילה? מה זה שעועית? חומוס? גם אורז מלא לא צריך להשרות. ואני אוכלת רק אורז מלא. לשטוף היטב היטב ולבשל רבע שעה במים רותחים עם מלח ושמן זית. לסנן, להוסיף תבלינים שאוהבים, ירקות, עשבי תיבול שאוהבים, פירות, פירות יבשים, שקדים, אבקת מרק עוף, קארי, מה בראש שלכם, לבשל על אש קטנה קטנה 45 דקות בסיר סגור [רק מנירוסטה ולא מאלומיניום! האלומיניום מפריש רעלים! ]. אפשר גם לרפד את תחתית הסיר בפרוסות יפות של תפו"א, או בטטות, או שורש סלרי... חברה תשתמשו בדמיון היצירתי לכם. תהנו.... חג שמח
67. פטנט לבישול אורז אחד אחד מהיר
חיה   (16.10.05)
את האורז משרים למס' דקות במים רותחים ומסננים. בסיר שמים מעט שמן, מוסיפים את האורז המסונן מערבבים מעט עד שכל האורז מצופה בשמן. כעת מוסיפים לאורז 3-4 כפות מתערובות התיבול המוכנות מערבבים מעט כדי שהטיגון יפתח את ניחוחות וטעמי התערובות, מוסיפים מים לפי כמות של 1 אורז 1.5 מים, מלח ומערבבים מעט מכסים ומנמיכים את האש. תוך פחות מ-10 דקות יש אורז מוכן אחד אחד במגוון טעמים וניחוחות. משאירים כ-5 דקות סגור לאחר כיבוי האש ומגישים. בתאבון!
68. ל-7 דורון מהמרכז
בשלנית ותיקה לא מפרס ,   לא בפרס   (17.10.05)
תודה רבה לך, נשמע מוצלח מאד. אתה כנראה אדם יסודי ומן הסתם יודע גם לבשל דברים אחרים. אכן הסבר מושקע, פרקטי ונהדר. אני הולכת להכין. חג שמח.
69. ל - 11 אורז פרסי אסלי
(17.10.05)
תודה רבה, אנסה את התבשיל. חג שמח.
70. ל- 17- ננה גון
מגיבה מס'1   (17.10.05)
איזו כתיבה כייפית, פשוט תענוג. גם כתיבה יפיפיה, גם נשמע תבשיל מענג וגם הכותב או הכותבת חייבים להיות אנשים מהזן הנכחד. עשית לי מה זה חשק לבשל עכשיו. תודה, תודה רבה וחג שמח.
71. ל - ליאור מרחובות תגובה מס' 27
מגיבה מס' 1   (17.10.05)
תודה לך, נשמע מגניב, אנסה את המתכון שלך. חג שמח
72. ל # 70 . תודה, חג שמח ולבריאות.
ננה ג'ון ,   @@@@@@   (18.10.05)
אני תמיד שמחה לשתף אחרים בדברים טובים. הכל טוב. נ.ב. כדאי לשים לב גם לתגובה 66.
73. למישהו יש מתכון לאורז עירקי?
חתול קטן ורעב ,   סלסלה   (18.10.05)
74. תשובה ל-3
שרון   (19.10.05)
נסי את האורז הבסמטי המלא אין לו טעמי לוואי והוא הרבה יותר טעים מאורז מלא רגיל
75. בסמתי מלא
ענבל ,   יי   (14.12.05)
נסי אורז בסמתי מלא. קצת יקר אבל נטול כל טעם לואי.ממש טעים ללא שום תוספת.
76. ל-48
חיימון ,   רמת גן   (25.12.05)
ישנה מבעדת דגים באשדוד שנקראת אספניה לבעלים קוראים פול הוא מכין את הפאייה רק על פי בקשה טלפונית אגב הוא ספרדי אורגינל נוסעים לשם המיוחד בשביל זה אבל תקיש את השם במסעדות אספניה ותגיע אליו וגם למתכון וגם למדכון הנדרש בתאבון אם תגיע לשם מסור לו דש בשמי בחור חמד
77. אורז פרסי
גו'נה מאמן   (19.01.06)
אני בשלב האחרון לא שמה על אש הכי נמוכה אלא על הלהבה הבינונית אבל הכי נמוך שם וז יוצא ציפס כתום -אדמדם טעיםםםם...בפרסית-"תאה דיג" או "באקרון" בהצלחה!
78. אורז אדום- בקשת עצה
שרה ,   רמת גן   (30.04.06)
הבת שלי אכלה אצל חברה אורז אדום אורז עם הרבה רוטב סמיך וטוב. יש למישהו רעיון על מה ואיך מבשלים אורז אדום תודה
79. מתכון לאורז פרסי
אילנה   (20.06.06)
2כוסות אורז ארון משרים כמה שעות במים ולימון שוטפים מרתיחים מים בסר עם קצת מלח בערך 5 דקות שוטפים שוב-לוקחים פרוסות תפו'א עיגולים שמים בסיר רחב שמן וכורכום קצת מלח על זה תפו'א שליש אורז על זה רצועות גזר מטוגן+בצל+צימוקים שוב אורז שוב גזר 3 שכבות בכל שכבה שמים מלח כורכום מכסים במגבת מטבח מבשלים על להבה נמוכה בערך 45 דקות על המגבת שמים מכסה סגור היטב- נפלא בתיאבון
80. הכי קל במיקרוגל- אל תיגעלו זה יוצא אותו טעם
מיכל 18 ,   ראשון לציון   (14.07.06)
שמים פי 2 מים מאורז (אם כוס אורז אז 2 כוסות מים) 3 כפות שמן וכפית מלח. אפשר גם תבלינים נוספים כמובן :P לערבב טוב טוב טוב שזה לא יצא בצד אחד מלוח ובצד אחד תפל... מכניסים למיקרו ל20 דקות וזה יוצא אותו דבר כמו בסיר עכשיו בא לי אורז :)
81. שכחתי להוסיף
מיכל 18   (14.07.06)
לשים את זה בקערה גדולה ולכסות אותה בצלחת שטוחה ולהכניס למיקרו
82. נשואה.. ? סתם.. המון תודה רץ להכין
גיא יבין ,   בית ינאי   (27.07.06)
83. אין כמו בסמטי
(01.01.07)
84. שמשהו יסביר לי
(01.01.07)
איך באולמי חתונות או בצהל או בחדרי אוכל מכינים אורז זול ויוצא ממש טעים אורז פרסי זול הם מוצאים אחד אחד וטעים לאללה אני בבית עושה בסמטי יוצא לי פחות טעים מה הסוד של המניאיקים ששומרים אותו לסבתא שלהם
85. הכנת אורז מלא ללא ריח לוואי !
אורית ,   חיפה   (17.02.07)
להשרות את האורז המלא לפחות לשעה, לטגן בצל גדול עם שמן זית להוסיף חתיכות כרוב לבן חתוך לחתיכות גסות ,+ מלח + תיבול לפי טעמך, להוסיף את האורז ולכסות עם מים חמים , לבשל כמו אורז רגיל מדי פעם לערבב ! יוצא אורז טעים בלי ריח לוואי. אורית מחיפה
86. הסוד של האורז הטוב באולמות וכו...
רותם ,   ב"ש   (25.03.07)
1. הרבה שמן 2. סיר מיוחד לאורז
87. אורז פולו
פאני ,   בת ים   (20.09.07)
איפה יש מתכון לאורז פולו יש רק תצלום
88. מה השטויות האלו?כוללללוווו אורז! ילדה בת 5 מכינה אורז לבד
עכבר הכפר ,   כפר ויטנמי   (23.10.07)
89. אורז נפלא
משה ,   רחובות   (05.03.09)
ניסיתי מיני אורז והרבה  ניסיתי לאחרונה אורז בשם שהרזאד בני העדה הפרסית מכירים סוג אורז זה ומאוד משבחים בטעמו לציין שזה בא במארז של 5 ק''ג לא נורא זה שווה כשתנסו אתם תשבחו אותי מאחר וטעמו כה נפלא אריזה עולה 42 ש''ח זה נמצא בשווקים
90. אורז ששמו סדרי משובח
רוברט שוקרי ,   רמלה   (14.04.10)
אחרי שניסיתי מגוון רב של סוגי אורז ,דודתי המליצה שאורז קונים ולא ארוז,אלא שיש סוג של אורז שמו סדרי משובח,הבעיה היא שהוא קשה להסגה, אז אם ניתקלתה לא היפסדתה מומלץ.....
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה