|
הדבר הכי טעים שעושים עם כרישה זה קציצות. פשטידות למינהן זה טעים אבל בשביל זה לא חייבים כרישה. נכון שקציצות זה משמין אבל טעים בטירוף ולמעוניינים:
לקצץ כמה גבעולים (7-8) להרתיח 10 דק' ולסנן. יש לסנן היטב ואח"כ ללחוץ ולסחוץ את הכרישה (אפשר עם מועך לפירה). הכרישה נעשית חצי מהכמות הראשונית. מוסיפים ביצים, קצת קמח, מלח ופלפל ומטגנים. טעים כמו חטא. יש כאלה שמערבבים עם התערובת גם בשר טחון ואחרים טוחנים את הכרישה המבושל במטחנת בשר לפני הטיגון. הכל אפשרי. נסו.
|
|
|
2. קציצות קרישה
גימל , |
תל אביב |
|
(23.10.05) |
מורידים את השורשים, שמים בסיר עם מים עד שמתחיל לרתוח.
טוחנים בבלנדר (ניתן להוסיף כרובית/תפו"א/פירורי לחם להוסיף נפח), מתבלים איך שרוצים, מוסיפים ביצה ומטגנים לקציצות טעימות או שאופים כפשטידה. קל פשוט, לא דורש יותר מידי הכנה וטעים........
|
|
|
Leak soup
מאוד נפוץ בחו"ל - מאדים כרישות בשמן שית וחמאה , מוסיפים תבלינים ומים , מעבירים בבלנדר ומוסיפים שמנת לבישול.
|
|
|
4. קציצות זה הכי הכי
אריאלה , |
דמונה |
|
(23.10.05) |
|
|
|
5. מרק כרישה ! הכי טעים ! ( מתכון מצ"ב )
א.ס , |
נס ציונה |
|
(23.10.05) |
חותכים את הכרישה לעיגולים, מטגנים, מוסיפים כרוב וכרובית קצוצים לטיגון, מוסיפים גזר חתור לעיגולים לטיגון, מוסיפים מים, אחרי הרתיחה מוסיפים מרק עוף ואחרי המסה של המרק מוסיםים סולת עד להסמכה ( כף לכל כוס מים ) ומרסקים גושים שנוצרו. התוצאה - שפתיים יישק !
|
|
|
יום אחד הכנתי קציצות כרישה מאחד המתכונים בynet . הכל בדיוק בדיוק לפי ההוראות - התוצאה איומה! זה היה לפני כמה חודשים ועד היום טרם התאוששנו מהצרבת. אנא חוסו עלינו הפעם עם מתכוני הכרישה ובדקו אותם לפני הפרסום.
|
|
|
לביבות כרישה עם תפוחי אדמה מככב אצלי
בארוחות חגיגיות
|
|
|
לאחר שמכינים את הקציצה טובלים בפרורי לחם ואז מטגנים - בראש השנה נחטף ולא נשאר בקערה אפילו פרור (לחם):-)
|
|
|
|
|
סופסוף מה עוד להכין איתה מלבד קציצות.
|
|
|
|
|
12. ל 6- מישהו פישל פה כי אין דבר יותר טוב וטעים מקציצות כרישה
רינה , |
קרית ים |
|
(23.10.05) |
|
|
|
13. הכרשה היא הכרת מסימני רה"ש
ג'ני , |
בני ברק |
|
(23.10.05) |
אך מהי גבינת החלומות שהזכרת?
ומה שמם העברי של מיני הפסטה המוזרה שהזכרת?
בברכת מועדים לשמחה
חגים וזמנים לששון
שנה טובה ומבורכת
ואולי בכל זאת רצת עוף? במרק? בתיאבון!
|
|
|
14. אני יליד איטליה ואצלנו תמיד יש מאכלים של פראסה...אגב אוכלים
|
|
|
למרק- מרתיחים כרישה עם בטטה ותפוח אדמה - מתבלים מלח פלפל ומעבירים בבלנדר - יוצא סמיך וטעים נורא.
לקציצות- להרתיח את הכרישה - רק את הלבן.לסנן ולסחוט משאריות מים.להוסיף מלח פלפל ביצה ופרוסת לחם שהושרה במים.אפשר גם להוסיף בשר טחון ואז זנ ממש להתעלף מכל ביס אבל טעים נורא גם בלי בשר.
|
|
|
אפשר גם סתם להכניס גבעול או שניים למרק עוף (במקום חלק מהבצלים), חתוכים באורך 5-8 ס"מ.
במרק, אפשר להשתמש גם בחלק הירקרק (לא בקצה המסמורטט של העלים, בצבע ירוק כהה, אלא רק החלקים של העלים שעדיין רעננים ויפים).
חוץ מזה, אפשר לקחת חתיכות פורי מבושל במי מלח, לסנן מעודף מים, ולפני ההגשה - לחמם כמות נדיבה של מרגרינה (או חמאה) במחבת, להוסיף חתיכות הפורי, לפזר מעל כמות נדיבה של פירורי לחם, לחמם תוך כדי "משחק" עם כף עץ - שחתיכות הפורי יתגלגלו ויצופו היטב בפירורי הלחם ולהגיש.
פשוט וטעים. (ומשמין).
|
|
|
17. Leaks
Nina , |
California |
|
(23.10.05) |
How can you write on leaks without soup? busha!
|
|
|
18. כופתיקה דה פרסה בלדינו
לאוניקו , |
סלוניקי |
|
(23.10.05) |
או כפתדס ביוונית, מה זה משנה, אין כמו קציצות הפרסה בניחוח הבלקן,
הריח של המטבח של נונה(סבתא) מלכה,
לאכול כפתה ולהזכר בימים טובים.
יאמאס לכולם
|
|
|
|
|
הקציצות שסבתא שלי ז"ל הייתה מכינה היו הכי טעימות היינו גונבים לה תוך כדי הטיגון...זיכרון טעים
|
|
|
21. מרק כרישה אירי מעולה!
מרק מעולה : חמאה בסיר חותכים את הכרישה לטבעות לא עבות מאדים בסיר עד שיזהיבו.
מוסיפים מים כמות שתכסה את הכרישה ועוד 1 ס"מ. מוסיפים 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות ממתינים לרתיחת המרק ואז מעבירים לאש קטנה עד שתפוחי האדמה נהיים רכים סימן שהמרק מוכן.5 דקות בישול אחרונות מכניסים קופ' שימורים שלמה של חלב קוקוס או שמנת מוסיפים מלח ופלפל לבן מעט אגוז מוסקט ומגישים
בהצלחה -המרק האהוב עליי!
|
|
|
22. אפשר להוסיף למנה של ירקות מוקפצים, עם טופו או עוף מוקפץ
|
|
|
מבשלים במים מוציאים וחותכים לחתיכות של 5 ס"מ מערבבים חרדל מיונז לימון פלפל לבן ומלח ושופכים על הכרישה, אפשר חם אפשר קר מחליף בענק את החמוצים הרגילים. הכי טעים יום לאחר ההכנה.
|
|
|
24. מומלץ!!! פסטה כרישה וריקוטה
חותכים את הקרישה ומאדים בחמאה, מוסיפים לבבות ארטישוק וזיתים שחורים ולאחר מכן ריקוטה במלח, מערבבים עם הפסטה יוצא מצויין
|
|
|
"לא ניתן לאכול אותה כמות שהיא, טריה" ?
שיכרתו אויבנו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו.
כל אחד ממוצא עירקי (ואני רק חצי) יבין אותי.
|
|
|
26. אבל אפשר לאכול אותה כמות שהיא, טריה!
מצטרפת ל-25 , |
ירושלמית |
|
(24.10.05) |
והכי טעים זה לחתוך קטן ולהוסיף לביצה של שבת כשהיא מרוסקת עם קצת שמן זית ומלח.
|
|
|
27. אבל אומרים: "פוארו"!
כל הזמן ממציאים שמות , |
טיפשיים לסלט פוארו |
|
(24.10.05) |
|
|
|
28. אין דבר יותר מגעיל מכרישה !!!!!!!!!!!!!
אני במשך שנים שונא כרישה, אפילו לא מסוגל להתקרב לירק הזה בסופר מרב גועל. בזמן הבישול נפלט מהכרישה ריח נוראי, צחנה איומה שגרמה לי פעם אחת ממש להקיא את נישמתי ומאז אני לא יכול להתקרב לירק הזה.
פעם אחרת בלי לדעת הכנסתי לפה קצייה עם כרישה. פתאום הריח הזה עלה בי בבת אחת והבנתי שמה שאני אוכל זה כרישה אפילו בלי שאמרו לי את זה. ישר הקאתי.
אני יודע שזה נשמע קצת מטורף מה שאני אומר אבל באמת תסבירו לי איך אפשר להכניס לפה את הדבר המגעיל הזה. אפילו שאני כותב את זה עכשיו יש לי בחילה.
|
|
|
29. ל-28 אנחנו לא יכולים להסביר לך אבל אולי פסיכיאטר כן יוכל
|
|
|
30. ל- 28, לא אומרים מגעיל על אוכל. זה ענין של טעם.
| |