לאשה  מגזין שף
מטעמי עיראק - מקובה ועד תבית (ויש גם שטרודל)
הדר יפתח-תותיה, מגזין "שף"
פורסם: 26.02.06, 14:33
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 121 תגובות ב-121 דיונים
1. מה עם פאצ'ה?
אופיר ,   השרון   (26.02.06)
המאכל העיראקי הכי טעים... אבל ברגע שלומדים איך מכינים אותו כבר לא רוצים לאול אותו...
2. אכן , מטעמים עירקים מעולים !
מנשה ,   מרכז   (26.02.06)
לשפית הדר המשיכי בדרכך והצליחי. את כל המטעמים שמוזכרים בכתבה, פרט לשטרודל, אימי מכינה משחר נעוריה והטעם גן עדן כמו שרק אימהות יודעות להכין. (
3. האמת ש...
נתנאל.   (26.02.06)
שקובה זה כולה קציצה מסולת שמולאה ושחוממה. וסמבוסק זה כולה כיסון בצק ממולא בחומוס מעוך, בצל מטוגן ותבלינים ושמעליו מפוזרים זרעי שומשום. וגם הידעתם שקוסקוס זה כולה פתיתי סולת מאודים? ושלא חייבים להכין מרק או תבשיל עם קוסקוס כי אפשר פשוט לאדות רק במים מחוממים? ומי שלא ידע אז עכשיו אתם יודעים כמה שזה למעשה פשוט.
4. הבעיה עם האוכל הזה היא
(26.02.06)
שלא יוצאים מהמטבח בגללו - עבודה פול טיים.
5. שאלה ל-1, מה זה בדיוק פאצ'ה?
(26.02.06)
6. הכי טעים
מנץ ,   א   (26.02.06)
אני הולך לסלומון קייטרינג בפ"ת . טעים מאד מומלץ.
7. 3 -שיואו נתנאל, ממש גילית את אמריקה, אבל..
נתנאלה ,   ארם נהריים   (26.02.06)
כולה-שמולה, נראה אותך עושה את אחד המהאכלים המדהימים האלה, לא תצא מהמטבח יום שלם. כל העיניין הוא אוכל פשוט וטעים - יאמי, ללקק ת'אצבעות. אח, הרסתם אותי . עכשיו בא לי סביח.
8. נתנאל תמשיך לאכול שקשוקה.
חמיס ,   שכונת התקווה   (26.02.06)
9. מספיק כבר עם האוכל הערבי מזרחי הזה
יריב   (26.02.06)
10. למס' 3 המלומד
שרית ,   גליל   (26.02.06)
ניסית פעם לעשות את ה"קציצות" ו"הכיסונים" האלה, מובטח לך כאבי ידיים ורגליים בסוף ההכנה, אז בלי חוכמולוגיה.
11.  ופיצה זה בצק עם גבינה צהובה
מה לא ידעת?   (26.02.06)
12. ל-5
יניב ,   חולון   (26.02.06)
זה מעיים ממולאים באורז ובשר.
13. פאצ'ה זה
אורנה ,   תל אביב   (26.02.06)
מעיים ממולאים בדיוק כמו אצל האשכזים קישקע אלא שהם מכינים זאת עם שומן וקמח והפאצ'ה ממולאת באורז נתחי ירקות בשר או עוף. את המעיים מנקים ומשרים במשך מס' ימים ואז כאשר הן ממולאות זה מתבשל לאיטו על פלטה או תנור על חום נמוך כל הלילה ואז יאמי אלא ששוב כאש אתה יודע ממה זה מוכן אז לא תמיד אתה מוכן לאכול זאת בדיוק כמו שמוח של פרה זה מעדן אבל הרעיון מזעזע
14. למגיב 10: גם אמי חשבה כמותך, עד שעשתה והכינה בפעם הראשונה.
נתנאל.   (26.02.06)
וזכור שהמחשבה יכולה לטעות ואילו בעשייה מגלים נכון.
15. אשמח לקבל מתכון אמיתי לפאצ'ה
ורד   (26.02.06)
16. 9- בטח אתה אוכל שניצל טיבעול מהמקפיא...
אורן   (26.02.06)
17. אוכל עירקי תגובה ל מס' 6
רינה ,   מרכז   (26.02.06)
סולומון,מה אתה מהלל כל כך.קניתי ונפלתי בגדול.הטעם לא טעם של בית.הכתבה הזו מגרה לי את החיך.אני הולכת להזמין מהדרי מהכתבה.
18. מה עם במיה?
גיל ,   פ"ת   (26.02.06)
19. אפשר משהו אחר במקום חומץ בטורשי????
חומץ זה איחס   (26.02.06)
20. יריב מ-9 זה לא בושה לנסות מאכלים כאלו .
יהודית ,   אשדוד   (26.02.06)
תפסיק להשמיץ , כאשכנזיה אני מתמוגגת ממאכלים אלו. אני נשואה לגבר עירקי והמאכלים שלהם כבשו אותי. (גם הגבר שלי)
21. הכי טוב....
בדאלה ,   ר"ג   (26.02.06)
הכי טוב למצוא קשישה עירקית, שיודעת לבשל ולשלם לה כדי שתכין גם סלונה, אינגריי, ערוק בריז,ערוק בפתתה,בעבע בתמר ולקינוח זנגולה.
22. וואי, נתנאל הזה הוא בטח שף במסעדה במאה שערים....
אדוארדו הטבח   (26.02.06)
23. 16 מה הקשר בכלל?
(26.02.06)
אני אוהב גם אוכל מזרחי גם תאילנדי וגם טיבעול!
24. האם יש משלוחים לאזור המרכז ?? שווה ביותר
רות   (26.02.06)
25. זה אוכל עירקי זה? סתם זבל של סטיקיות.
יעקב   (26.02.06)
26. סמבוסק
כהן סימה ,   באר-שבע   (27.02.06)
האם לא צריך להתפיח את הבצק
27. פאצ'ה זה כיבה ולא מעיים מעדן מלכים
קריות   (27.02.06)
האם אתם מכירים משיהו עושה את זה
28. פאצ'ה
ארז ,   הוד השרון   (27.02.06)
שלום אורנה, פאצ'ה למיטב ידיעתי הינה קיבת הפרה המהווה מעטפת למילוי ולא המעיים. רבים מבלבלים בין השניים משום שבד"כ המאכל מוגש עם מעיים ממולאים (בערבית "מעיאת")בתערובת בשר בקר+כבש ואורז מתובל היטב. הפאצ'ה לעתים מוגשת עם מרק שהוא למעשה הציר של התבשיל. מאכל נפלא, מורכב ויקר להכנה.
29. למישהו יש מתכון לפיתות עירקיות?
קרן   (27.02.06)
30. ל -9- חתיכת ווזווז
חני ,   ירושלים   (27.02.06)
אתה בטח איזה ווזווז שלא יודע מה זה אוכל מזרחי, לך תאכל גפילדע פיש מסריח. איכס..... כל האשכנזים עם האוכל המסריח שלהם. איכס........................
תגובות נוספות
חזרה לכתבה