|
|
|
2. מתכון לחרוסת
זכריה , |
תל אביב |
|
(11.04.06) |
|
|
|
3. חרוסת טריפולטאית אמיתית
חצי טריפולטאית |
|
|
(11.04.06) |
מבשלים על אף נמוכה 250 גרם תמרים מעוכים וחצי כוס יין אדום (אם זה יוצא גושי ניתן להוסיף עוד חצי כוס).
מוסיפים:
150 גר' אגוזי מלך טחונים דק
100 גר' שקדים טחונים דק מערבבים עד שזה מתגבש לעיסה. מורידים מהאש.
צרים כדורים ומניחים לייבוש.
טעים..
חג שמח:-)
|
|
|
4. המשך לחרוסת הטריפולטאית האמתית
חצי טריפולטאית , |
חלק ב' |
|
(11.04.06) |
לא לשכוח להוסיף תפוח עץ גרנד סמית מגורר דק (ביחד עם השקדים והאגוזים).
|
|
|
5. מתכון קל טעים ופשוט לחרוסת
3 תפוחי עץ מתוקים קלופים ומגורדים דק
חבילה אחת של ממרח תמרים
חופן אגוזי מלח קצוץ דק
מעט קינמון
לערבב הכל ובתאבון!
|
|
|
6. ועוד אחת...לאשכנזים.....
1 כוס צימוקים בהירים מושרים ביין אדום מתוק במשך שעתיים מסוננים וקצוצים
2 תפוחי עץ ירוקים מגוררים גס בפומפיה
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ציפורן טחון
קליפה מגוררת מתפוז אחד
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות דבש
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
קורט מלח דק
מקל וניל חצוי
ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים ומרטיבים לפי הצורך ביין אדום מתוק.
בתיאבון וחג שמח לכולם.....
תמי
|
|
|
בננות
תפוחי עץ
יין מתוק
בוטנים מרוסקים
אגוזים מרוסקים
שקדים מרוסקים
כך אמא שלי עשתה.
אני הוספתי עוד ממרח תמרים והכל במג'ימיקס.
הילדים כבר מחכים לזה.
|
|
|
8. קל פשוט וטעים ללא יחסי ציבור ושיכות
לבסיס מערבבים רסק תפוחים אם ריבה וקצת יין - מכאו כיד הדמין אפשר להוסיף
שקדים ופיסטוקים טחונים , צימוקים,
תפוח מגורד תמרים וכל מה שניראה מתאים
|
|
|
9. איפה החרוסת האשכנזית איפה?!
טוב שלא הבאתם גם חרוסת בנוסח יהודי מצ'ו-פיצ'ו! הלאה אפליית האשכנזים!! יחי הגפילטע פיש לנצח נצחים!!!
|
|
|
10. ל -1 לא ידעתי עד היום שלאשכנזימ יס חרושת מלבד חזרת מתוקה
|
|
|
|
|
תודה-עזרתם לי להזכר במתכון החרוסת הידועה והנהדרת של סבתי.שכחתם לכתוב איזו יין. מתוק?
|
|
|
13. שמתם לב, שהפרסית כוללת הכי הרבה מרכיבים ?
ואני חשבתי שהם קמצנים
|
|
|
מתכון שהבוקר קיבלתי מאימי:
תפוחים
תמרים
צימוקים שחורים
אגוזים
קינמון
זנגויל (ג'ינג'ר)
ציפורן
הל
כמון
פלפל שחור
שומשום קצוץ
יין אדום מתוק או יבש לבחירה
לקצוץ, לרסק הפירות
להוסיף התבלינים והיין ולערבב היטב.
כמויות - לפי הטעם.
|
|
|
15. שוב כמו תמיד מקפחים את האשכנזים. תתביישו!!!!
|
|
|
ל- 15 - נכון. למה תמיד מקפחים את האשכנזים? חרוסת זו הרי המצאה שלהם, לזכר הבוץ בעיירות פולניה.
|
|
|
17. ל10 - נראה לי שאתה דיקלסטי כותב יס חרושת במקום יש חרוםת
|
|
|
18. חרוסת של סבתא שלי - כורדיה אמיתית - הכי טעימה!
1/2 ק"ג בוטנים קלויים - לקלף אחרי הקליה
1/2 ק"ג שומשום קלוי
לטחון את הבוטנים והשומשום ולהוסיף 1 ק"ג סוכר. לבשל על אש קטנה ולערבב כל הזמן עד לקבלת מרקם ריבתי.
אין אחד שלא טועם את החרוסת הזו ומצהיר שזו החרוסת הכי טובה שהוא טעם!!!
גם טעימה וגם קלה להכנה.....
פסח כשר ושמח!
|
|
|
19. חרוסת נוסח ורשה
פולני גאה , |
ווזווזלאנד |
|
(11.04.06) |
3 תפוחי גרנד קלופים ומגורדים לרסק.
250 גרם שקדים קלופים מגורדים דק
ציפורן - קמצוץ
קינמון, סוכר ויין אדום מתוק לפי הטעם והמרקם הרצויים.
|
|
|
20. מה זה ? איפה החרוסת שלנו?
אשכנזיה עצבנית |
|
|
(11.04.06) |
|
|
|
21. טיפ- אם נשארת חרוסת אחרי הסדר...
לקחתי 3 כפיות מהחרוסת העשירה שהכנתי והוספתי ליוגורט לבן לא מתוק, ערבבתי, יצא מעולה
|
|
|
סבתא שלי מוסיפה גם שומשום קלוי
ומקשטת ברימונים
|
|
|
23. תגובה ל7 - לא יתכן שמו בוטנים= קיטניות
|
|
|
24. מי שאמר שהפרסים קמצנים....
לא יודע מה זה פרסים...
שימו לב בחרוסת שלהם יש מרכיבים הכי יקרים...(למשל פיסטוקים) וד"א חמתי שמה גם מיץ מרימונים שהיא שומרת מראש השנה...
נשואה לפרסי.
|
|
|
25. חרוסת הכי טעימה
עדת התרגום=נשדידן |
|
|
(11.04.06) |
על כל 100 גרם תמרים לשים 100 של אגוזים עם שקדים עם בוטנים. להוסיף יין אדום מתוק וללקק אצבעות
|
|
|
26. איפה משיגים צימוקי ציפורים?
נורית חג'בי , |
תל אביב |
|
(11.04.06) |
אם אפשר לומר לי מהר, לפני פסח שאני יספיק לקנות, כדי לעשות הפתעה לתורכי בבית (בעלי). תודה!
|
|
|
27. החרוסת התימנית שלנו - מתכון
בנצ'וק , |
איפשהו בארץ |
|
(11.04.06) |
חומרים:
1 חבילה של תמרים מגולענים (הבלוק הזה של מחית תמרים גסה ודחוסה...)
250 גר' שומשום
200 גר' שקדים
200 גר' אגוזי מלך
200 גר' צימוקים שחורים
חצי קילו תפוחי עץ מקולפים ומגולענים, חתוכים לחתיכות
צרור פטרוזיליה שטופה (כן, כן, פטרוזיליה)
2-3 כפות גדושות חוויאג* (לפי הטעם, להוסיף ולטעום...)
בערך כוס מיץ ענבים תירוש אדום ("בערך" כי גם עם זה להוסיף בהדרגה רק עד שמתקבל מרקם של מחית מגורגרת דייסתית - לא גס כמו גרגירים מופרדים מצד אחד ולא יותר מדי חלק)
איך מכינים? - לטחון הכל במיקסר בהדרגה תוך הוספת היין והחוויאג' לסירוגין, לטעום, לבדוק את המרקם, ולהמשיך עד שמתקבל המרקם הנכון והחריפות שאתם אוהבים. במקור החרוסת הזאת, בניגוד לשאר החרוסות, מאוד ספייסית בגלל הפטרוזיליה, השומשום והחוויאג', והטעם יוצא מאוד מיוחד. זה לא ממרח תמרים-אגוזים סטנדרטי.
בהצלחה, וחג שמח לכולנו!
אגב, לא יודע מאיפה זה בא, אבל נהוג לשמור רימון אחד במקרר מהתקופה של אחרי סוכות ולהוסיף לחרוסת בפסח. אני לא בטוח איזו ברכה מיוחדת יש בכך, אבל יש שחושבים שזה מוסיף, אני לא כל כך הבחנתי בהבדל.
*הסבר: חוויאג' זו תערובת טחונה של תבלינים, נראה לי הרבה זנגביל ואולי גם הל וקינמון, אבל בד"כ אפשר להשיג/לקנות את זה מוכן כתערובת , ואני בטוח שאם יש מישהו תימני קצת מבוגר הוא ישמח להגיד לכם אך מכינים את זה בעצמכם...
|
|
|
28. מה קרה לחרוסת הטריפוליטאית?
חסרים בערך כל התבלינים והפירות היבשים :)
|
|
|
29. וחרוסת אשכנזית אין? מה זה? גזענות?
|
|
|
2 תפוחי עץ זהובים
2 תפוחי עץ אדומים מתוקים
אגוזי מלך
יין אדום מתוק
סוכר
קינמון
לרסק התפוחים והאגוזים ולהוסיף יין מתוק, סוכר וקינמון לפי הטעם. מתכון פשוט וקל, וכמה קל ככה טעים - סוף הדרך.
בהצלחה וחג שמח!
ממני האשכנזיה
| |