שתף קטע נבחר

טיט מתוק: 8 מתכוני חרוסת מסורתיים

צבעה חום, היא מזכירה טיט במראה, אבל היא טעימה מאוד ומופיעה בעשרות גירסאות שונות - קבלו את החרוסת, המאכל שהכי כיף לאכול בליל הסדר

קשה להגדיר חרוסת כמאכל גורמה, אבל כשמדובר על מסורת, בישול אנין אינו בהכרח המטרה העיקרית. כמספר שולחנות הסדר כך מספר מתכוני חרוסת, כשלכל עדה גירסה משלה שהושפעה ממוצרי המזון שהיו נפוצים באותו אזור. אין מרכיב שמשותף לכל המתכונים (אלא אם אתם מביאים בחשבון סוכר), למרות שברובם תמצאו תמרים, אגוזים ויין מתוק.

 

מעניין לראות שהפירות הטריים בהם משתמשים (בננה, אגס, תפוח), הם פירות שמשחירים לאחר הקילוף. השחרה של פרי אינה תופעה רצויה בדרך כלל, אבל מאחר והמטרה בחרוסת היא לדמות את הטיט איתו בנו אבותינו במצרים, הרי שהצבע החום שהפירות הנ"ל מעניקים דווקא מהווה יתרון.

 

לפניכם שמונה מתכוני חרוסת מסורתיים שקיבצתי עבורכם. לא חייבים להקפיד על כל ההוראות, אפשר לגוון בסוגי הפירות, בתבלינים ובחומרי ההמתקה. העיקרון המנחה צריך להיות יצירת תערובת שצבעה חום, במרקם לא נוזלי מדי והכי חשוב - טעימה.

 

פורסם לראשונה 11.04.06, 13:22

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עשרות גירסאות. חרוסת
עשרות גירסאות. חרוסת
צילום: צביקה טישלר
מומלצים