אוכל  אוכל בווידאו  אוכל בווידאו
בישול עם טריק - איך מכינים קוסקוס מושלם
ynet
פורסם: 17.09.07, 10:06
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 110 תגובות ב-108 דיונים
31. עיראקי-25: תבוא לבוש יפה? בפיג'מה החגיגית שלך. זאת עם הפסים
מרוקאי   (17.09.07)
שחור לבן, והפונפון בצבע כחול דרדסים.
32. ל- 17
עצבני אש!!!   (17.09.07)
בואנ'ה יא-עיראקי!! אני רואה שעוד לא התאוששת מהנקניק המרוקאי שחטפת ב**ת ואתה עוד מדבר שטויות. קודם כל תחכה כמה ימים שתוכל לשבת שוב ואז תראה שמצבך ישתפר, יא אגזוזן!!!!!
33. אנשים השתגעתם??.? תרגעו ומהר-(גאורגית גאה)
(17.09.07)
34. תשובה ל - 19 - כן
יפית ,   ר"ג   (17.09.07)
35. איזה כיף להרגיז את כל המרוקאים, שתי מילים ואתם נדלקים....
עיראקי   (17.09.07)
אז מי אמר שסטריאוטיפים לא נכונים? אתם מוכיחים את זה בכל תגובה....
36. חחח 24 מראה כמה מה שאומרים על המרוקאים נכון.. לא מפותח שכמוך
יהויכין פנדלוביץ' ,   רמת אביב ג'   (17.09.07)
לא יכולת לשבת רגוע כשמס' 17 התגרה בך הא? אתם כל כך צפויים אפשר להסריט אתכם לסרט טבע בערוץ BBC
37. קשה לי שלא להגיב.. נשבור לכם כמה מיתוסים
אורן   (17.09.07)
ניסיתי, באמת ניסיתי להתאפק, בהתחלה ראיתי את החלמון המוזר, והמשכתי, אח"כ הלימון, קימצתי שפתיים והמשכתי, הגעתי לתגובות וכבר לא יכולתיץץ חבר'ה זה אומנם כולה קוסקוס, אבל לא צריך לזלזל... כן נכון, אני גדלתי על קוסוקוס, יום שישי שבו לא היה ריח של קסקוס בבית, לא היה שישי. וכן, יש הבדל תהומי בין החומר הרדיואקטיבי שקרוי אינסטנט לבין קוסקוס. ולא!!! לא לוקח לעשות קוסקוס 3 שעות!!!!! כל תהליך העשייה הוא דק' בודדות, יש מספר ששלבים, אבל זה לא מסובך כפי שעושים מזה!! תאמינו לי, אני למדתי את התורה מאמא שלי, וגם אני חשבתי שזה קשה במיוחד, אך זה ממש לא. קוסקוס זה קומפלקס, פירורי הסולת המותפחים לא שווים יותר מידי ללא ליווי נכון של מרק מתאים (יצא מן הכלל זה הבקילה שעליה הייתם מתים שאני ארחיב..) וקוסקוס לא מבשלים על מיים אלא על אדי המרק שלו, נכון אפשר על מיים, אבל גם ככה צריך להכין מרק לו? אז למה לא להרוויח את שניהם באותו מחיר, ובצורה משופרת. הרי קוסקוס שבושל על אדי המרק שלו מקבל טעם שונה, משופר, מותאם למרק שמלווה אותו. תהליך בישול המרק אורך כשעה, ואיתו גם הקוסקוס. זהו בין שעה לשעה ורבע, ואם אין לכם סובלנות לזה תאכלו אינסטנט זבל, ותחיו באשליה שאכלתם קוסקוס. ביי.
38. כל מי שאוכל קוסקוס אינסטנט לא מכיר את האמיתי פשוט
יחי הקוסקוס האמיתי ,   המרוקאי   (17.09.07)
חבל. ביום שתאכלו את הקוסקוס האמיתי תפסיקו לאכול את הגועל נפש קוסקוס ב-5 דקות.ההשוואה היא כמו לאכול אוכל במטוס לעומת מסעדה טובה ושווה. יש כמו הטרי והמקורי? במקום לאכול את כל החומרים המשמרים והגלוטן?
39. מה הטריק בדיוק ?
אני   (17.09.07)
לא ברור לי מה זה המתכון הזה. למה להוסיף קמח וביצה ?
40. קוסקוס
ניצה ,   רמת גן   (17.09.07)
כמובן זה לא קוסקוס אמיתי של עולי לוב
41. תמי יקרה, למען השם למה את מקלקלת את הקוסקוס?!
אפרת ,   מודיעין   (17.09.07)
צאי מהמטבח ומהר...
42. המתכון המושלם לקוסקוס!
תונישעי   (17.09.07)
א. מרתיחים מים בקומקום. ב. פותחים שקית קוסקוס אינסטנט. ג. מעבירים את התכולה לקערה. ד. מוסיפים את המים, כפית מלח ו-2 כפות שמן. ה. מערבבים היטב, סוגרים את המכסה וממתינים 5 דק' (אני יודע, הרבה זמן, אבל בשביל קוסקוס טוב צריך להתאמץ). ו. לאחר 5 דק' פותחים את המכסה ומערבבים היטב עם מזלג עד שהקוסקוס הופך לפירורים. ז. ממתינים עוד 5 דק' בלי ומכסה, מערבבים שוב ובתיאבון.
43. לעיראקי
רן   (17.09.07)
תקשיב לי יא אפסון.. אני חצי מרוקאי וחצי עיראקי ואני יכול להגיד בלב שלם שהעיראקים לא מגיעים לרבע של המרוקאים, ואני במקומך הייתי מתבייש להגיד שאתה עיראקי שלם... בעעע
44. בדימיון הכי פרוע שלי לא תארתי לעצמי שיש כזה קוסקוס עם חלמון
ביצה. איכככככככסה.   (17.09.07)
45. ל-35: העירקי אוכל הסביח הקובה והשמן
מרוקאי משכונת שמשון   (17.09.07)
מרוקאים? עצבנים. זה נכון ! איך לא יהיו? הם הרי מחזיקים לך את הגבולות בעיירות הפיתוח ואף אחד לא בא להחליף אותם, בצפון ובדרום ובמזרח, יא חתיכת שמן מסריח, כשאתה רובץ לך על המרפסת ברמת גן עם פיג'מה וגופיה אחרי שאכלת יציקת קובה. בלי המרוקאים ה"העצבנים" , המדינה שלך הייתה נגמרת היום ברמת השרון בצפון, ובאשדוד בדרום. פחות או יותר. אבל מה עם האחרים? עיראקים? פחדנים ומוגי לב. קמצנים. טמאעים. נוטים לרצות את בעלי השררה. לא פלא שאתם הראשונים שהתחברתם לאליטה האשכנזית מתוך מטרה לדפוק את יתר עדות המזרח ומהג'רב. אלי עמיר, סמי מיכאל, א.ב. יהושע...כולם עיראקים מהעלייה ההיא - וכולם סמולנים-ציונים שהולכים עם הזרם ומעולם לא היו בעלי דיעה עצמאית משלהם. אתה יודע למה צ'רלי ביטון עולה עליהם אלף מונים? כי ביטון לא ניסה מעולם להתחנף לאף אחד. וביטון בשנתיים של מאבק "עצבני" הביא ליותר הישגים מכל חברי הכנסת העיראקים ומיתר העדות בכל שנות קיומה של המדינה. על הישגי מדינת הרווחה שהולכים ומתמוססים זה בעקבות המאבק של הפנתרים השחורים -שכולם היו מרוקאים. קצבאות הילדים, מפעל ההזנה, רפורמות חשובות בחינוך, חינוך חינם, גני ילדים, דיור ציבורי, פרויקט השיקום - כלום לא היה קורה לולא אותם "מרוקאים עצבנים". כל המשכילים העירקים סטייל יהודה שנהב ואחרים כולל אתה עצמך לא שווים ציפורן אחת ושערה אחת מראשו של צ'רלי ביטון מרציאנו, תורג'מןם ואחרים. כולם מרוקאים. אז בוא נמשיך עם הסטראוטיפים הפולנים? גנבים, טיפשים, הרוסים? שיכורים, זונות. מתחזים. הרומנים? גנבים. אימבצילים. התימנים? פרימיטיבים. קמצנים. איך זה? ראית פעם רומני פנתר שחור? רוסי? פולני? של נעליך חתיכת אידיוט.
46. מה, לעזאזל, עושה ביצה בקוסקוס ???, כנסו..
בן לאמא מג'רבה   (17.09.07)
והאינסטנט : אני אכלתי פעם אחת בעבודה ואני חייב לומר שזה בכלל לא קוסקוס. לא בטעם, לא במקרם, אני באמת ובתמים לא מבין איך קוראים לזה קוסקוס. מי שלא טעם קוסקוס שנעשה באהבה ובחשק בבית, ע"י מישהו מנוסה, לא יודע מהו קוסקוס באמת. אני מבטיח לכם
47. מעולם לא שמעתי על קוסקוס עם חלמון ביצה
רחלי   (17.09.07)
אני טוניסאית והקוסקוס הוא ממאכל כמעט יום יומי אצלנו אך מעולם לא שמעתי על קוסקוס עם חלמון ביצה.........
48. לכול המתחכמים..קוסקוס אינסטנט זה כמו...אהוד אולמרט רוה"מ,וכל
רונן   (17.09.07)
מילה מיותרת.. עכשיו אתם מבינים...את ההבדל?
49. שאלה למי שמבין באוכל מרוקאי, המתכון הזה אמיתי עם החלמון ?
מתה על קוסקוס   (17.09.07)
50. בואנה, אנשים... אנחנו כבר לא בשנת 48...
(17.09.07)
מה זה רלוונטי מרוקאי או עיראקי? כן, תמיד יהיה מי שיתאים לסטראוטיפים, וגם תמיד יהיה מי שלא. חבר שלי מרוקאי, ההורים שלו מדברים מרוקאים ומתאימים לסטראוטיפים בצורה מושלמת, והוא ממש לא. אתם יודעים למה? כי הוא ישראלי. לא מרוקאי. וגם אתם לא רוסיים ולא פולנים ולא עיראקים ולא רומנים ולא תימנים. אתם ישראלים כי אתם חיים בארץ ישראל. אתם לא יכולים להמשיך להעביר לילדים שלכם את המרמור בעקבות האפליה עדתית, כי אז זה ימשיך לעולם.
51. חלמון בקוסקוס? אולי התכוונתם לכורכום
קרן   (17.09.07)
בדר"כ כדי להצהיב את הקוסקוס מוסיפים כורכום.
52. קוסקוס - שייך רק לתוניסאים!
מירלה ,   תל-אביב   (17.09.07)
גועל נפש!!! קוסקוס עם חלמון? מי שהמציא את הקוסקוס הם התוניסאים שאוכלים כל שלישי ושישי. המרוקאים רק "מעתיקים" אפילו לא קרובים בארומה האמיתית של הקוסקוס התוניסאי! נסתפק בחמין של המרוקאים - באמת טעים! אולם את כבוד הקוסקוס תשאירו לתוניסאים כי כל מי שמנסה להתקרב למאכל הלאומי של התוניסאים רק מעליב!!!
53. 50 - אתה בטוח עולה חדש
זו מלחמה עתיקת יומין אל חכנס לשם קוסקוס מרוקאי שולטטטטטטטטטטטטטט
54. קוסקוס
אפרת ,   נתניה   (17.09.07)
אין בעולם על הקוסקוס הטונסאי אין על אימא שלי בעולם קוסקוס עם ביצה? איפה נשמע דבר כזה ואיפה הצבע של המרק נראה כאילו חולה אין על הידיים של אימא שלי
55. אין כמו הקוסקוס הטריפולטאי!
לימור ,   מזכרת בתיה   (17.09.07)
לא סתם המאכלים הטריפולטאים זכו במקום הראשון בתחרות מאכלי העדות.
56. פחחחחחחחחחחחח בואו לראות אותי מבשלת
מירב ,   נתניה   (17.09.07)
זה קוסקוס זה? איזה סבתא מבשלת ככה קוסקוס ועוד עם קמח וחלמון ביצה. שלא לדבר על המרק שלא דומה לכלום... קוסקוס = סולת, מלח, מים, שמן - זהו !! למרק = בצל, גרגירי חומוס, עופות, בשר בקר, דלעת, לפת, גזר, קישוא, רסק עגבניות פפריקה, מלח, פלפל שחור, שמן. וכמובן קציצות ליד.
57. פ י ק ש ו ש !!
קוסקוסה ,   בית אשכנזי   (17.09.07)
דלעת, בצל או פרסה או שניהם, למה לא לשים סלרי שורש ועלים?, פלפל או גמבה לא יזיק כל זה עם קוסקוס מאודה משקית דוקא בסדר אבל השטויות שנכתבו מתאימים לקיגל הזוי יענו - פלאטץ'
58. כל ההמומים - מה פתאום ביצה
ענת   (17.09.07)
נכנסתי לאתר של אוכל מרוקאי ו.. הנה .. המרוקאית הבשלנית מהטובות שיש מכינה קוסקוס עם ביצה שלמה טרופה !!!! ולא רק חלמון . אז תעשו טובה .. לפני שאתם מרעישים או מנדבים את המאמא שלכם או אני לא יודעת מה .. כדאי שתבדקו טוב . די לגזענות אני הכי לא מרוקאית ולא טריפוליטאית . רק כועסת על השטויות שכותבים אנשים קטנים.
59. אלוהים, כמה גזענות!!
זה רק אוכל   (18.09.07)
60. באמא שלך ביצה וקמח בקוסקוס?
עלק ,   פחחח   (17.09.07)
אין כמו קוסקוס שנעשה בסיר אדים של קוסקוס, מומלץ אגב לעשות חצי מסולת מלאה וחצי רגיל. מים שמן וקצת מלח. שום דבר יותר מזה. טעם החיים. אמא שלי עושה את זה הכי טעים שיש וכמו שצריך והיא אפילו לא מרוקאית.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה