אוכל  אוכל בווידאו  אוכל בווידאו
בישול עם טריק - איך מכינים קוסקוס מושלם
ynet
פורסם: 17.09.07, 10:06
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 110 תגובות ב-108 דיונים
61. ל-49
שמש חמה ,   השפלה   (18.09.07)
אני טריפוליטאית ובעלי מרוקאי לא אמא שלי ולא חמותי מכניסים חלמון או ביצה לקוסקוס., אבל אם בא לך תנסי. וחצמזה לכל הגזענים מה זה משנה מי ומה כולנו הגענו מאותו מקום ולאותו מקום נחזור תתביישו לכם על כל המילים והמחשבות הגזעניות, לאן הגענו . לכל עדה יש את ה"מאכל " ואצל כולם האוכל טעים. אני מבשלת הכל פרסי, בוכרי, טריפוליטאי, מרוקאי, הודי ועוד. וכל המאכלים טעימים. אז שתהיה לכם שנה טובה וגמר חתימה טובה וצום קל. ותחשבו על זה.
62. ילדים קטנים
רונן   (18.09.07)
מה אתם בכלל מבינים בבישול? אני טבח, ועדיין יש לי הרבה מה ללמוד. היופי בבישול הוא ביצירתיות,, ובסודות הקיימים בו. תהיו קצת עם ראש פתוח, תנסו, ואז תקבעו את דעתכם האישיות, ואפשר גם בלי להעליב דעות אחרות, חכמולוגים (והכי אירוני זה לראות את המגיבים לועגים לאויבים שלנו, בסוג של יומרנות). נהניתי מאוד מהכתבה, ואני בהחלט מעוניין לבשל קוסקוס מהסולת, שהרי זה הדבר האמתי. אני גם אנסה את הגרסה עם הביצה, ואז אדע אם להעריך או לבטל את ההבדל. רונן.
63. העיראקי צודק ב-100%!
אחת שמכירה מרוקאים   (17.09.07)
המרוקאים מלאים ברגשי נחיתות, יש להם פה מטונף והם צרי עין בצורה בלתי רגילה, לא פלא הוא שרוב העם על כל עדותיו לא סובל אותם. גם בניהם ובנותיהם שנולדו כאן נושאים את אותו אופי מחורבן של לנצל את הזולת, ללכלך על אחרים וכמובן התכונה המרוקאית המנצחת: דו-פרצופיות וחיוכים מזוייפים לרוב. האוכל של המרוקאים טעים ברובו, אין ספק אך זה הדבר היחיד שהם יכולים להתגאות בו.
64. ל -17
אריאן   (18.09.07)
כמה סולת להוסיף? מה זה סיר רגיל ולא של מרק? המון תודות.
65. מזה השטויות האלה קוסקוס עם קמח וביצה
(18.09.07)
ביצה , קמח זה כלכך מגעיל , מה בעצם כל כך קל את אותה העבודה אפשר לעשות מבלי להוסיף את הביצהחחחחחחחחחחס והקמח בא לי להקיא והדבר הזה , אני מכינה קוסקוס 30 שנה כל כך טעים ובלי כל החרטה הזו של הביצה , וגם במרק הרסת הכל .
66. קוסקוס
חנית ,   קרית אונו   (17.09.07)
זה קוסקוס בטח סבתא שלי זזה בקבר שלה זה מפטול
67. ברור שכל מי שגדל על קוסקוס
(18.09.07)
חושב שזה מאכל אולטימטיבי, אבל בינינו - מזכיר לי קצת לאכול חול ים. אוהבת גפילטה פיש...
68. אי אי איייי! נוגעים לכם בקוסקוס
(18.09.07)
כאילו נגעו באמא שלכם! ממש חילול הקודש! אין לכם שום דבר חשוב יותר בראש? כולה קוסקוס! (זיפזיף+שלולית צהובה).
69. איפה הטריק פה? זה מלא עבודה.
(18.09.07)
70. 17 עיראקי דפוק עם פה מלוכלך,לא מפתיע.הקללות
אשכנזיה נשואה לטוניס   (18.09.07)
הכי עסיסיות זה אצל העם הזה,עם הק', איכס בא לי להקיא! טיפש כמוך מכיר רק את הסולת, הסולת לא מגיע לבד, מה עם התוספות האנינות והמרק הנהדר, של הטוניסאים והטריפוליטאים הכי טעים! קובה זה גם טעים ועד כמה שידוע לי יש גם עם סולת.
71. למתכון קוראים ממליגה קוסקוס זה משהוא אחר
מממא ליגה   (18.09.07)
72. לקחתם מאכל פשוט והנדסתם לו את הצורה
שמעון ,   מרוקו   (18.09.07)
אולי זה קוסקוס של טריפולטאים.. לא של מרוקאים. אצלנו לא שמים ביצה בקוסקוס.. ולא שמים רסק עגבניות במרק.
73. קוסקוס עושה עבודה טובה יותר בתור לכלוך
י.   (18.09.07)
מאשר בתור אוכל. ומרק עוף עושים עם יותר עוף, פחות עשבים יותר ירקות שורש (איפה השורש, איפה הסעלערי) ובלי תפוחי אדמה.
74. לכל המכפישים החביבים
שמרית   (18.09.07)
בגלל גזענות ועדתיות כמו שלכם פרצוף המדינה נראה עגום כל כך. חבל שגם בנושא לא מזיק כמו אוכל אתם מוצאים מקום להכפיש ולדבר סרה על עדות ואנשם רק בגלל מקום לידתם. שנה טובה וגמר חתימה טובה לכולם
75. איזה תגובות!!! יאללה מכות!!!...אנשים, תירגעו, שנה חדשה הגיעה
ליאן   (18.09.07)
76. לא טריק ולא כלום. זה לא קוסקוס
(18.09.07)
עדיף שתקני מנה חמה קוסקוס... באוכל - במיוחד כ"כ מסורתי - אין קיצורי דרך, הדרך הנכונה והמלאה לא כ"כ מסובכת אבל יותר מוקפדת - ובסוף באמת מתקבל אחד אחד ולא גוש גוש.... תמשיכי ליהנות
77. קוסקוס אינסטנט מסולת
זהבית ,   חולון   (18.09.07)
קוסקוס מהיר ב-20 דקות בסולת אמיתי בסיר שטוח (לא עמוק), מרתיחים 4 כוסות מים עם כף מלח ו-4 כפות שמן, לאחר הרתיחה מוסיפים 4 כוסות סולת במכה אחת, מערבבים מיד. הסולת מיד סופח את כל הנוזלים ונראה כמו גוש אחד (לא לדאוג). מכסים את הסיר מנמיכים את האש לאש נמוכה ונותנים לזה להתבשל 10 דקות. לאחר 10 דקות מנפים את הקוסקוס דרך נפה צפופה. יוצא טעים מאוד כמעט כמו קוסקוס שנעשה 3 שעות. בכל מקרה, כל הטעם בקוסקוס זה המרק. חשוב שהמרק יהיה עשיר וטעים. בתיאבון.....
78. מטבח עירקי זה אורז, אורז, ועוד אורז.
(18.09.07)
79. לעיראקים יש הרבה מה ללמוד מהמרוקאים.
מרוקאית גאה   (18.09.07)
80. איפה משיגים נפה לקוסקוס?
משה   (18.09.07)
81. קוסקוס מהיר מהיר ב10 דקום וטעים טעים
אביגיל ,   דרום   (18.09.07)
שמים בקערה 3כוסות סולת 2 כפות שמן וכף מלח מערבבים במזלג. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מכניסים למיקרו 4 דקות. מוציאים מערבבים מחזירים לעוד 4 דקות למיקרו מוצאים מקררים ומסננים במסננת תנסו לא תצטערו. בעלי מרוקאי והוא אומר שזה קוסקוס הכי טעים.
82. ניחה ביצה ,אבל כפפות, אבקת מרק?
קשקש ,   גרבל   (18.09.07)
אך נותנים במה להכנת קוסקוס עם כפפות?
83. הכנתי בדיוק לפי ההוראות
אלה ,   מרכז   (19.09.07)
פעם ראשונה שהכנתי ממש לפי ההוראות. היו לי אורחים שאשתו של אחד מהם היא מרוקאית ורציתי להפתיע אותה.\ איך יצא? מ ה מ ם!! בתור אשכנזיה שטעמה רק קוסקוסים להכנה במיקרוגל לא היה חידוש. החידוש היה בתגובת האורחים וביניהם המרוקאית שאמרו שלא טעמו מעדן שכזה!! כל הכבוד על המתכון המשובח. תודה תודה תודה. אלה
84. חברה להירגע ! ! כולה מתכון לקוסקוס וראו איזה תגובות.
לא חשוב   (19.09.07)
מי שמתאים לו שיכין בתאבון ושתבוא עליו הברכה ומי שלא מתאים לו שגם תבוא עליו ברכה, לא חייב לנסות! !
85. איכסה מה זה הגועל הזה??!!??
טוניסאית אסלית   (19.09.07)
86. קוסקוס של סבתא
טריפוליטאית ,   ראשון לציון   (19.09.07)
מאיפה המתכון מעולם לא שמעתי על מתכון כזה רחוק מקוסקוס ובטח לא כמו של סבתא בדיחה
87. ל-45 אתה לא צריך להודיע שאתה מרוקאי בחתימה
סיון ,   בגאווה - צברית   (19.09.07)
כי גם ככה היינו מזהים את הדפיקות של העדה הזאת, אחותי נשואה למרוקאי ואוכלת מרור וגם אני נשואה לשעבר לשמחתי למרוקאי וכל מה שאמרת עכשיו זה השיחות שהלכו אצלו במשפחה כל הזמן אין להם נושאים אחרים פשוט כי הם /אתם אנשים טיפשים ללא שום השכלה או ידע על עוד דברים.
88. אולי תרגעו??? זה ממש נראה טעים
רוחה   (19.09.07)
לי זה נראה מאוד טעים למרות שאני מכירה את הקוסקוס ללא הביצה מסבתא שלי אבל למה לשלול ככה ועוד לאיזה רמה של קללות להגיע אתם נורמלים? אני ינסה ואני בטוחה שיצא מושלם.
89. מספר 83 איך הספקת כבר להכין?רק היום
ששש   (19.09.07)
המתכון פורסם.
90. קוסקוס בלי דלעת, לא שווה!!!!!!!!!! ושיהיה אדום כמו מג'רבה
(19.09.07)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה