|
1. יש לי מתכון שישנה לכם את החיים ללחם
יש לי אחלה מתכון ללחם
לקוחים פיתה, שמים בפנים פרוסת בגט וחתיכת לחם שום, טובלים בביצה עם פירורי לחם ועוטפים הכל בלאפה.
מחכים 10 דקות אוכלים בלי לשתות וזה יוצר אחלה בחלה - ניסיון שלי ממש מומלץ.
אחלה כתבה על הלחם.
|
|
|
ראשית בתור חובב לחם מושבע אני מודה לך על הסקירה.
בתגובה לנטורפטית ולשאר המומחים לשמרים ותפיחה, בלחם שאור אין פחות שמרים מאשר בלחם "שמרים" ההבדל הוא שבלחם רגיל השמרים הנם מזן מסחרי שהוכח כמתפיח במהירות ואילו השמרים במחמצת הנם שמרים "פראיים" שיעלותם בהתפחת לחם פחותה בהרבה.
בנוסף הטעם היחודי בא מבקטריות (חיידקים) הנקראים לקטובקטריות. הלקטובקטריות מיצרות מספר חומצות אשר נותנות ללחם את הטעם החמצמץ והארומה המיוחדת. הבקטריות והשמרים חיים אלה לצד אלה במחמצת.
אין שום סיבה להניח שלחם מחמצת יהיה יותר בריא מלחם שמרים שמורכב מאותו סוג קמח. לעומת זאת את הטעם והניחוח אין בכלל מה להשוות.
|
|
|
3. מה עם לאפות או לטגן...... טובלים בביצה ו......
|
|
|
4. כתבה מצויינת!!!
ליאת , |
תל אביב |
|
(10.09.06) |
סקירה מקיפה, מידע מפורט, ניואנסים, ממש תענוג לקרוא וגם עושה חשק לטעום... תודה יעל גרטי, תענוג גדול לקרוא את הכתבות שלך!
|
|
|
5. וואו איזה מבחר
חולה על לחם , |
בית לחם |
|
(10.09.06) |
מי היה מאמין שלפני עשור יכולנו לחלום על מאפיות כאלו. איזה מבחר עצום..!
תודה על הסקירה המקצועית
|
|
|
|
|
7. אך... קוראסון שקדים של לחמים ... ואתה בגן-עדן.
|
|
|
8. לחם רגיל. שני שקלים. אין כמוהו
כל השאר בולשיט
|
|
|
9. יעל
שי רביד , |
תל אביב |
|
(10.09.06) |
עוד כתבה מדהימה שלי יעל גרטי..כן ירבו :)
מתי תיהיה כתבה על תספורות....
|
|
|
10. בין ירושלים לאילת אין שום מאפיה שווה?
|
|
|
11. כתבה נפלאה. תודה. אני שפוטה של "לחמים".
קונה בחצי מחיר אחרי 2100, פורסת ומקפיאה. העוגות שלהם גם מדהימות.
|
|
|
12. חבל שאין לי כסף לקנות את הלחמים הנהדרים האלה
ובגלל החיסכון בחשמל אני גם לא אופה.
חיים שלי בזבל.
|
|
|
|
|
תטעמו ותבינו את טעם האמנות!!!
|
|
|
15. לחם ארטיזן מעולה פשוט
הלחם שאני הכי אוהב זה עם גרעיני החמניות שלהם. כל פעם שאני עובר דרך רעננה אני עוצר שם לקנות כמה כיכרות מכל סוג.
ויש להם מבחר טעימות מעולות, שווה לבדוק!
|
|
|
16. מפרגנת לכולם, כי שאור זה בריא - ובפרט ללחם תומר שהמאפיה שלו
מצוחצחת , |
כמו מעבדה! |
|
(10.09.06) |
|
|
|
17. לחם טאטי - טעים אבל מאד מאד יקר
אריק , |
גבעתיים |
|
(10.09.06) |
לדעתי הממשלה אמורה לסבסד לחם מלא שהוא כמובן בריא יותר ולהפסיק לסבסד לחם לבן.
כך רוב האנשים יעברו ללחם מלא שהוא בריא והרבה הרבה יותר טעים ויומעט ייצור הלחם הלבן שטעמו טפל ולעיתים דומה למסטיק :-)
בתיאבון...
|
|
|
18. רק דגן ושירה... הכי טעים!
|
|
|
19. כפי שמגיב אחד כבר ציין - שהבסיס המדעי בכתבה חרטטני למדי...
תערובת השאור, בדיוק בגלל שהיא תערובת אקראית למדי של לקטובקטריות ושמרי פרא - יכולה להכיל גם מיקרואורגניזמים שאנחנו לא רוצים בתוכה ועלולים להיות מזיקים לבריאות. ובלי קשר - חלק מהשמרים המהווים את התערובת הם בדיוק אותו "קנדידה אלביקנס"- השמר התעשייתי.
וווואפילו יותר מכך - הטעם החצוץ נובע ספציפית מהחומצה הלקטית שהלקטובקטריות מייצרות, תוצר לוואי שאינו מהבריאים ביותר לגוף (אותה חומצה שמצטברת בשריר אחרי מאמץ וגורמת לכאבים בו).
|
|
|
20. העוגה הכי טובה בעולם זה לחם טרי...
משה האופה... , |
רמת מחמצת. |
|
(10.09.06) |
יעל, אחלה כתבה. ארחיב את מה שאמרת על המחמצת: כאשר יוצרים מחמצת, לוקחים חלק ממנה למחמצת של יום המחרת, ושוב מן המחמצת של יום המחרת לוקחים נתח לזו שתבוא אחריה...למעשה בכל לחם שנאפה, יש (ולא באופן מטאפורי) את המחמצת הראשונה שנעשתה באותה מאפייה...יש מאפיות בעולם שקיימות מאות שנים.
|
|
|
לכותבת הנכבדה: אם את לא יודעת על "נשיקה צרפתית" מול בלומפילד ביפו, זה סימן שלא עשית את העבודה שלך כמו שצריך. מוסד שכבר אי אפשר בלעדיו.
|
|
|
22. יופי... תשמחו לכם בשעה שלאנשים אין כסף בשביל לקנות פיתה !!!!
|
|
|
23. שאור
שמואל מאיר , |
בית יתיר |
|
(10.09.06) |
אז להכנת השאור לא משתמשים בשמרים כלל.
זהו תהליך ראשוני של הכנה במשך שבוע.
בהמשך משתמשים בשאור והוא הולך ומשתבח ככל שעובר הזמן.
טעם חמוץ קיים בשאור - הכל תלוי כמה זמן מתפיחים את הבצק עם השאור.
תנסו להכין בצק ראשוני ותשאירו אותו בתפיחה במשך 16 שעות בקייץ, תקבלו בסופו של דבר בצק די חמוץ. ממנו ניתן להכין לחם פומפרניקל (סטייל גרמני).
אבל ניתן להכין לחמים לבנים רגילים טעימים, אחרי שאכלת פרוסה אתה בהחלט שבע ולא כמו הלחמים התעשייתיים שקיימים היום שאינם טובים, אינם טעימים ולפי טעמי אף די דוחים.
אני מכין לחם שאור בוואריציות שונות ומשונות וכל המשפחה בהחלט נהנים. אני גם נהנה מאוד מהעשייה.
תנסו ותהנו.
|
|
|
24. ל-8: מתי בפעם האחרונה קנית לחם?
יפה , |
הוד השרון |
|
(10.09.06) |
|
|
|
25. ישנה עוד מאפייה מצוינת באזור המרכז שלא צוינה בכתבה
קיראו לי אנוכי.......אני לא מגלה!
ברגע שכולם יגיעו המחיר יעלה!
|
|
|
26. לו רק העברתי לי דרך המחשב את ריחות האפיה ....
יופי של סקירה וישר כוח למגיב 2.
אגב, בניגוד למצוין בכתבה, אין צורך להוסיף גרמים 'בודדים' של שמרים לעיסה. די לשים כוס קמח וכוס מים בקערית, להשאיר בחוץ ולתת לטבע לעשות את שלו.
להלן עקרונות גידול השאור:
לוקחים כוס מים ומערבבים אותה עם כוס קמח. לקבלת שאור משמרים פיראיים (שמקורם מהאוויר) משאירים את הבלילה למשך שעות בחוץ. אם מתחילה להתפתח תסיסה מוסיפים עוד כוס מים ועוד כוס שעות). אם מתקבל נוזל הנוטה לגוון אפרפר המדיף ריח רע שופכים ומתחילים מהתחלה. בכל מקרה עדיף להשתמש בתחילת התהליך בקמח לחם או בקמח שיפון או התערובת של שניהם. אם הגענו לשאור רצוי ניתן לשמר אותו לאורך זמן רב ע"י הוספה של כמויות קטנות של קמח ומים מדי זמן או ע"י יבושו. (שטיבל ©)
|
|
|
27. איזה שטויות - לחם פלצנים
אין כמו מאפיית הלחמים מקמח מלא ושיפון של מאפיית אור יהודה .
אתם פלצני שיינקין תקנו כיכר לחם רק אם היא עולה יותר מ20 שקלים . גם אם זה לחם חרא מחומרים טבעיים בלבד .
|
|
|
28. בר לחם מקום מדהים מאפים חבל"ז . כנסו...
איזה שירות ,איזה מקום נעים , מאפים מדהימים מבחר טעימות ממליץ במיוחד על דניש אגוזים ושוקןלד לבן אמ.. יאמי ....
זהירות ממכר ! לפחות פעם בשבוע אני מגיע מנהריה במיוחד למקום אחרי שגיליתי אותו בזמן מלחמת לבנון השניה שברחתי מהקטיושות
פשוט תענוג שיש בארץ מקום כזה
|
|
|
נקוה שיהיה סיכוי למה שאני כותב ברגע שאנשים מבקשים תרומות ללחם פשוט כדי שיוכלו לשבוע ןאולי לשמוח בחג באה איזה כתבת וכאילו עים הכתבה אנשים ישבעו מי שיש לו כסף יודע מה לקנות ואיפה לקנות לחם מי שאין לו מחפס בזבל מה לעשות זאת המציאות גם לטעם של הלחם יש מחיר
|
|
|
30. מצטרפת ל21 לחם שיפון 100% מדהים!
נשיקה צרפתית לוקחת את כל הלחמים שניסיתי עד היום
מגוון מטורף
| |