לאשה  מגזין שף  עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד קלה מאוד, ליומולדת ובכלל
איילת הירשמן
פורסם: 30.07.07, 09:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 84 תגובות ב-82 דיונים
61. רוויון!!!!!!!!
שירה ,   מרכז   (31.07.07)
רוויון זהו סוג של לבן בשתייה. 1.5 אחוז שומן ונמצא בקופסת קרטון כחול עם כיתוב לבן. ניתן להשיג בכל חנות מכולת הכי פשוטה. טעים שזה מדהים!!!!!!!!!!!!! בהצלחה.
62. הציפוי ממש לא טוב!
יפה ,   ת"א   (01.08.07)
63. איילת תעשי לי ילד !
השועל   (01.08.07)
פשוט הורסת....
64. העוגה מעולה! ועשיתי אותה למבוגרים, לא לילדים
שרון ,   יהוד   (02.08.07)
איילת עוקבים אחריך כל שבוע ונהנים
65. מס 14 - ובמקום עוגה תאכלי פריכית אורז
חנל'ה   (09.08.07)
פרווה לגמרי
66. עשיתי, יצא מעולה!!!
עדי   (28.08.07)
ממליצה בחום...
67. הכנתי את העוגה ואכין אותה שוב ביום שישי
סופי   (05.09.07)
גם אני הכנתי את העוגה. גם ילדים וגם מבוגרים מאוד אהבו אותה. תודה!
68. עוגה מזעזעת!
(11.10.07)
69. שאלה בקשר לעוגת שוקולד
שרית ,   חולון   (11.10.07)
השאלה שלי היא שבחומרים של העוגה כתוב וגם לפי מה שראיתי בוידיאו שיש צורך בריוויון השאלה שלי היא אם אפשר במקום ריוויון לשים חלב
70. ה-"במקום" לרוויון !
Dina ,   GILBOA   (11.10.07)
משתמשים בכוס חלב ששופכים לתוכו קצת מיץ לימון ונותנים לנוח כחמש דקות. השתמשתי כך בעוגות שוקולד אישיות וחמות ויצא מצוין !!!
71. הכנתי ללא חמאה
חובבת בריאות ,   מרכז   (13.10.07)
במקום זה השתמשתי בשמן קנולה, בעוגה: חצי כוס ובציפוי שמנת מתוקה (חצי מיכל).יצא מעולה! וחשוב מזה כמות השומן הרווי מופחתת משמעותית. בתיאבון!
72. עןגת שוקלד
חדשה ,   מעלה אדומים   (14.10.07)
שלום עם אני רוצה לעשות את העוגה פרווה אז ךהוסיף מיץ תפוזים?
73. עוגה מעולה!!!!! תודה
שירה   (15.10.07)
74. כשלון שלי או של המתכון?
עידית ,   רמת גן   (07.11.07)
עשיתי את העוגה בדיוק לפי ההוראות. כרגיל אני אלופה באפייה והעוגות שלי יוצאות קונדיטוריה אבל הפעם באמצע העוגה צנחה וכשחתכתי גיליתי שהיא לא נאפתה כלל במרכז. המסביב, לעומת זאת, טעים לאללה ובאמת שהייתי רוצה לתקן את המצב. מה קרה?
75. שוקולד מריר במקום קקאו
אני ,   תל אביב   (12.12.07)
האם ניתן להמיר את הקקאו בעוגה בשוקולד מריר כדי שהיא תהיה יותר שוקולדית ואם כן בכמה שוקולד מריר ממירים?
76. 74 לא מוציאים עוגה בלי לבדוק עם קיסם במרכז.
קונדיטורית   (11.01.08)
כל תנור הוא שונה ולכן זמן האפייה שונה. תלוי גם באיזה תבנית השתמשת, העובי שלו, פיזור החום הפנימי שלו, הגובה שלו. האם מילית יתר על המידה את התבנית (יותר משני שליש)? המון דברים יכולים לקרות. ובכל מקרה חובה לבדוק את מרכז העוגה ורצוי לקנות מד טמפרטורה לתנור. יש תנורים שממש רחוקים מלהיות מאוזנים ובלי מד אי אפשר לדעת בכלל.
77. גודל תבנית
רותי ,   הוד השרון   (12.01.08)
בכוונתי להכין את העוגה ליום ההולדת של בני. האם הכמויות מתאימות לתבנית בגודל 36X30?
78. עוגת שוקולד פרווה בחמש דקות
רונית ,   רמת גן   (24.02.08)
בקערה אחת מערבבים: 2 כוסות קמח תופח 1.5 כוסות סוכר 3 כפות קקאו כף שוקולית. אפשר להפחית מכמות הקמח ולהוסיף חצי כוס קוקוס טחון. בקערה שניה מערבבים: 4 ביצים כוס שמן כוס מים 2 כפות נס קפה מאחדים את התערובות משתי הקערות. אופים כ 50 דקות בחום בינוני. לציפוי: ממיסים בסיר כפול: כף מרגרינה 50 גרם שוקולד מריר 4 כפות אבקת סוכר 3 כפות מים כף קקאו.
79. עוגה אדירה!!!!
אפיתי כבר 5 פעמים   (23.04.08)
ותודה לאיילת על המתכון המוצלח, ועל הדרך הנעימה בה את מעבירה את המתכונים שלך!
80. ל-41 אפשר יוגורט, אשל או חלב
יונה   (17.07.08)
81. לכל אלה שמתנפלים על 14
(20.07.08)
לידיעתכם יש אנשים שאלרגיים לחלב! ל14 ישר כוח וגם במקום מיץ או מים אפשר להשתמש בחלב סוי'ה או ריץ חלב לבישול פרווה.
82. עוגת שוקולד
א ,   חיפה   (29.07.08)
במה אפשר להחליף את הריוויון בעוגה?
83. איילת - תעני לנו כבר
א ,   חיפה   (30.07.08)
אני צריכה להכין את העוגה מחר, מחכה נואשות לתשובה מה במקום הריוויון? האם אפשר לאפות בתבנית מלבנית?
84. גם לי לא יצא- לא אפוי באמצע וקשה בקצוות...
ליה   (30.04.12)
זה אחרי שעה בתנור על חום 180 מעלות!!!
תגובות קודמות
חזרה לכתבה