אוכל  טעם החיים  משהו מתוק
מסורת אמריקנית: עוגיות שיבולת שועל
רוני ונציה
פורסם: 28.10.07, 10:28
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 48 תגובות ב-46 דיונים
1. מה שופע בריאות
טליה ,   חיפה   (28.10.07)
במאתיים גרם חמאה במתכון ?
2. בריא אהה?...
שרין ,   כפר-יונה   (28.10.07)
עוגיות בריאות?.. עם כל כך הרבה סוכר אני לא בטוחה עד כמה זה בריא. ובהפסקת עשר ילדים אוכלים סנדוויץ', משהו שישביע אותם ושלאחריו יוכלו להמשיך להתרכז בשיעור. מה שעוגיות בעלות רכיבים שמתפרקים מהר יחסית לא יעזרו לו. בכל מקרה, מתכון חמוד לאללה!! :)
3. תפסיקו להתייחס לצרכן כאל מטומטם!!
(28.10.07)
זה בריא? אה, אז אם אני אנגב מיונז עם לחם מחיטה מלאה זה בריא? אפשר גם שיפוד שומן כבש- זה בטח בריא אם אוכלים אותו אם עגבניה בצד...
4. יש לי מתכון מעולה!!! והרבה יותר פשוט
שלומית   (28.10.07)
ממיסים על אש קטנה: חבילת מרגרינה 2 כפות דבש כפית סודה לשתיה בקערה מערבבים: 2 כוסות קמח (אפשר מלא) 2 כוסות קוואקר 1 כוס סוכר חום 2 כפיות קינמון קצת זנגוויל קצת שומשום שופכים פנימה את מה שהמסנו משטחים בתבנית ולוחצים טוב טוב עם היד אופים 20 דקות בחום בינוני, וכשזה עוד חם יש לחתוך לרבועים ולצנן, לאחסן בכלי אטום. בתאבון!
5. תחליף לחמאה/מרגרינה
ליאור ,   מרכז   (28.10.07)
מה אפשר במקום חמאה/מרגרינה?
6. תחליף למרגרינה
שרין ,   כפר-יונה   (28.10.07)
כתחליף ל100 גרם מרגרינה ניתן להוסיף כוס מיץ. כמובן שבעוגיות זה קצת יותר בעייתי מאשר עוגה או מאפינס. לכן מומלץ גם להוסיף עוד קמח!
7. תגובה לכל ה"דוקטורים"
common sense   (28.10.07)
כל פעם שיש מתכון עם חמאה, קופצים כל "אבירי הבריאות" ומזדעקים. מה שמצחיק זה שלרוב מדובר על אותם אנשים שאוכלים כל מיני יוגורטים מגעילים בסופר עם 0% שומן (מה שמונע את ספיגת הסידן אגב...), צבעי מאכל וממתיקים מלאכותיים (שהם הרעל האמיתי) או שבולסים את התועבה הדלוחה הזו שנקראת "טבעול" (שהיה צריך לקרוא לה "מלאכותול" - זה אחד המוצרים הכי מלאכותיים שיש) וחושבים שהם שומרים על הבריאות שלהם. עבור אנשים בריאים אין שום דבר רע באכילת חמאה בכמויות מתונות. הבעיה שכל אה שמגיבים פה, רוצים לאכול את העוגייה ולהשאיר אותה שלמה - הם רוצים לתקוע שני קילו עוגיות כל יום, ככה סתם מול המחשב בעבודה, ולא להשמין או להיות חולים מכך. הם רוצים לאכול ה-מ-ו-ן - כל הזמן לאכול - פריכיות ומשקאות דיאט, עוגיות ללא שומן וסוכר ובשר נטול חלבון. הבעיה העיקרית שלהם היא שהם חזירים. "מתינות" היא מילת המפתח בכל הנוגע לתזונה. עוגייה אחת ביום ( שמכילה 5 גרם חמאה - שהם כארבעה גרם שומן....) עם הקפה לא תעשה לכם שום דבר רע. חצי קילו כל יום - כן. ולמספר שלוש: כן - אם תמרח מעט מיונז על לחם מחיטה מלאה, זה יהיה בסדר גמור, בהנחה שתמרח קצת ולא תאכל ערימות. אבל אנשים מסוגך רוצים לרדת על צנצנת שלמה ושתי כיכרות לחם ואז הם אוכלים לחם קל (פראיירים, רבותי - כנראה לא מתים) ו"מולייט", "כמויונז" או "כמעטממרח" - כולם מוצרים דוחים ותעשייתים שמפוצצים החומרים משמרים/מתחלבים/מייצבים ומרעילים. גם סוכר לבן אינו "רעל" זה בסה"כ סוכר שאינו מכיל כלום מלבד סוכר - כלומר, קלוריות ריקות. צריכה מופרזת של סוכרים (כל סוכר!!! - חום, לבן ובצבע בז') עלולה לגרום לסוכרת. שוב - מתינות רבותי. ולמספר 2: תכל'ס הייתי מעדיפה שהילד שלי יאכל כריך מלחם מלא עם גבינה/ביצה/חומוס וירקות ולקינוח יכרסם עוגייה אחת. אבל אם הברירה היא ששתי עוגיות כאלה מול שתי פרוסות לחם לבן מרוחות בתערבות של בומן צמחי מוקשה, אבקת קקאו וסוכר (ממרח שוקולד קוראים זה) - העוגיות מנצחות ובגדול...
8. מתכון לעוגיות טעימות ובריאות באמת:
מתכון בריא באמת: ,   צפון   (28.10.07)
לערבב כוס שיבולת שועל עם חצי כוס טחינה וחצי כוס דבש. להניח כדורי תערובת על נייר אפייה ולאפות לא יותר מ 10 דקות. לחכות שיתקרר ויתקשה מעט לפני שאוכלים
9.  7 צודק בכל מילה
ביאטריקס   (28.10.07)
ביאטריקס איתך (-:
10. ל-8 - טחינה גולמית?
איילה ,   מרכז   (28.10.07)
11. תחליף לחמאה או מרגרינה
(28.10.07)
אפשר להמיר חב' מרגרינה או חמאה ב- 3/4 כוס שמן, זה יכול להיות שמן בכבישה קרה (אני משתמשת בשמן קנולה) ואז זה ממש בסדר
12. ל7 ה"חכמולוג"
(28.10.07)
מה קשור שמיטה להר סיני? אנשים מתרעמים על כך שבתחילת המתכון כתוב שהעוגיות, ואני מצטטת, "שופעות בריאות", בעוד שהדבר היחיד שהן שופעות בו הוא סוכר וחמאה. ברור שאכילה מתונה שלהם לא תהרוג אף אחד- אבל בריאות- הן לא. נקודה. לא חשוב איך תציג את זה- אלו לא עוגיות שהייתי נותנת לילדים שלי לאכול. יש כל כך הרבה וריאציות של עוגיות שיבולת שועל שהן בלי חמאה ופחות סוכר, אז בשביל מה כל הזבל הזה?? גם אם תצרוך רק מנה קטנה ביום של זבל- אתה עדיין צורך זבל. חכמולוג.
13. למס 7
איכות על פני כמות   (28.10.07)
מה שכתבת נכון לחלוטין!!! אנשים לא מבינים שלאכול אוכל נורמלי וטעים בכמות מבוקרת זה מספק ומשביע הרבה יותר. מאוד קשה לעשות דיאטה אם אוכלים אוכל דיאטטי כל היום -כי זה לא טעים!!!! בנוסף, שיבולת שועל זה נהדר. היא מתפרקת מאוד לאט ויוצרת תחושת שובע לאורך זמן!
14. מספר 7 צודק
קרן ,   חיפה   (28.10.07)
תותח ,כל מילה בסלע.
15. במקום הצימוקים
אילנה ,   אפרת   (28.10.07)
אפשר להוסיף חמוציות מיובשות ובמקום האגוזים (או בנוסף להם) שוקולד צ'יפס. ולכל המתלהמים, אני אומרת Lighten up, it's just a cookie! יחסית לעוגייה שמכילה רק סוכר, קמח ומרגרינה לעוגייה הזאת יש ערך תזונתי נוסף בדמות שיבולת השועל. זהו!
16. ל 10, כן טחינה גולמית.
ל 10 ,   צפון   (28.10.07)
17. תגובת 7 - מנצחת. כל הכבוד!
דני   (28.10.07)
18. אני מכירה את טעם העוגיות הללו
ארין   (28.10.07)
טעמן נפלא וכדאי להכינן ולהתענג עליהן. עוגייה אחת ביום לא תזיק, אלא תועיל.
19. 7 צודק, יפה - תמיד מתלוננים פה על המתכונים
רונית   (28.10.07)
במקום שכל אחד יעשה את החישוב שלו אם מתאים לו או לא.
20. עצות לשיפור ולסוף הנדנודים עם החמאה והשמן
מירב   (28.10.07)
רבותיי האופים החובבים * רוב האנשים שאוהבים לאפות ורוצים לשמור קצת על הגזרה יכולים לחרוג מהכמויות והמשקלים עליהם מקפידים קונדיטורים . יותר מדי סוכר במתכון ? תורידו חצי . יותר מדי חמאה תורידו בין 1/3 לחצי הכמות . ניסיתי . כנ"ל בעוגות בחושות הטריק עובד . רוצים אפייה קונדיטורית מרשימה לאורחים ? תשתמשו במתכון מדויק . בשביל לנשנש לעצמכם עם קצת פחות נקיפות מצפון פשוט להפחית כמויות שומן וסוכר וכמובן גם מזה לא לתקוע 6 או 7 יחידות ...
21. כולם לקרוא את תגובה 7!!! כל הכבוד
(28.10.07)
22. ל - איפה המתינות שלך ?
מתינות   (28.10.07)
הרעיונות שבבסיס הדברים שכתבת נכונים וטובים בעיקרם. אלא ש... מה על הסגנון ? איפה המתינות שלך שאתה מטיף לה ? מאחר וגם התגובה שלך, כמו המזון עליו אתה מתרעם נגועה ברעל, היא מפספסת את המטרה וחבל. ושורה תחתונה, אכן, כפי שכתבו אחרים, רק להוסיף לעוגיות שיבולת שועל לא הופך אותן לבריאות, אבל מול עוגיות בצק פשוטות ורגילות, כן, הן עדיפות.
23. ל מספר 7 אתה חמוד!!!!!ומקסים הייתי יוצאת לאכול איתך(ארוחת בר
רק בריאות   (28.10.07)
24. 7 אתה חרטטן רציני
(28.10.07)
הדבר היחיד שבריא זו שיבולת השועל והאגוזים; משצמשים בהם להסיח את הדעת משאר הג'אנק שבמתכון - סוכר (לבן או חום לא משנה) , קמח לבן וחמאה.
25. ל-8: בכמה מעלות לאפות את העוגיות? תודה.
(28.10.07)
26. לרוני ונציה.... אנא עזרתך
אפרת ,   רמת השרון   (28.10.07)
ראשית תודה רבה רבה על כל כתבותייך. שנית אנא עזרתך, אלה העוגיות המכונות באנגלית "Rock cakes" ???? הן קיימות בכל בית גם באירלנד? תודה רבה על עזרתך
27. מי אמר שאתם חייבים יאלה רדו מהעץ
יפה האופה   (28.10.07)
מי שחשוב לו שלא יוכל,לא האכילו אותכם בכח,לא לחצו עליכם ולא עמדו לכם על הראש,אז מה הביגיל? בא לכם תאכלו בא לכם לאפו ותפסיקו לבלבל לכולם את המח חלס
28. ל 7 - שיחקת אותה בגדול !
א ,   ג   (28.10.07)
29. ל-7 כמה שאת צודקת. ל-8 תודה!
טבעית ,   מטבעון   (28.10.07)
30. מתכונים
בתיה ,   צפון   (28.10.07)
תגובות למתכונים
תגובות נוספות
חזרה לכתבה