מסורת אמריקנית: עוגיות שיבולת שועל
גדושות בצימוקים ובאגוזים, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים - רוני ונציה מגישה מתכון לאחת הקלאסיקות האמריקניות האהובות במיוחד

עוגיות שיבולת שועל וצימוקים

עוגיות קלאסיות המצויות בכל בית בארה"ב. הן שופעות בריאות והכנתן פשוטה, קצרה ומהנה. העוגיות נהדרות לילדים, עם כוס חלב בבית, או כחטיף להפסקת-עשר בבית-הספר.

 

המרכיבים ‭40)‬ עוגיות):

2 כוסות קמח

‭1/2‬ כפית מלח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה

1 כפית קינמון

200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

‭2/3‬ כוס סוכר חום בהיר

‭1/2‬ כוס סוכר רגיל

1 כף תמצית וניל טהור

3‬ כפות חלב

2 ביצים

2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר - לא לבישול מהיר) ‭

1/4 1 כוס צימוקים ‭

3/4 1 כוסות אגוזי מלך או פקאן, קצוצים גס

 

הכלים: ‭5-4‬ תבניות שטוחות, מרופדות בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. מנפים ביחד את הקמח, המלח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והקינמון.
  2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם 2 סוגי הסוכר, במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהירות נמוכה מוסיפים את הווניל והחלב. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח, ומקציפים בקצרה רק עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את שיבולת השועל, הצימוקים והאגוזים בעזרת מרית. מניחים את הבצק במקרר לייצוב, לשעתיים לפחות, או לכל הלילה.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר. בעזרת כף גלידה (או כף רגילה) מעצבים כדורי בצק בקוטר 5 ס"מ. מניחים את הכדורים מעל התבנית במרחק 10 ס"מ ביניהם. משטחים אותן ביד לעיגולים בקוטר ‭7.5‬ ס"מ.
  5. אופים כ‭10-‬ דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב, אך עדיין רכות במרכזן. מצננים בתבנית על רשת. לאחר 5 דקות מסירים את העוגיות מהתבניות, ומניחים על רשת לצינון מלא.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה מסורת אמריקנית: עוגיות שיבולת שועל
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    משהו מתוק
    פינוק אמיתי. עוגיות שיבולת שועל
    צילום: דורון זוסמן
    ynet ספיישל