אוכל  טעם החיים  האקדמיה בשטח
יריית הפתיחה לשבועות: קיש בצל עם גבינת עיזים
רון (שפאץ) כהן
פורסם: 28.05.08, 11:52
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 35 תגובות ב-35 דיונים
1. טעים, טעים
שרה ,   בקעת אונו   (28.05.08)
קיש טעים ביותר, מנסיון אישי. ובכלל כל הקישים של נונה הם מעולים. שווה ביקור גם אם להגיע במיוחד.
2. בצק מוצלח בלי חמאה
אילנה ,   רחובות   (28.05.08)
2.5 כוסות קמח 1 אבקת אפיה 0.5 כוסות שמן 1 גביע גבינה לבנה 1 ביצה
3. מעולה!! אפשר להוסיף גם גבינת פטה עיזים
ליאת ,   כרכור   (28.05.08)
4. מקסים, עוד מתכונים נדירים לגבנית עיזים
יעל כהן ,   שדרות   (28.05.08)
http://media.9gb.us/pages/EEF0E8E5F1-E1F7E5ECE4.php
5. למה הוא לא בודק את הביצים אם יש בהם דם?
גולש מאמין!   (28.05.08)
6. איזו בורות- לא לדעת שבחג מתן תורה יש מנהג לאכול מאכלי חלב
לירי   (28.05.08)
לא הברקה של שום קופירייטר אלא של חכמינו זכרונם לברכה
7. יש אפשרות להחליף את הבזיליקום בכוסברה? נשמע יאמי!
ירושלמית   (28.05.08)
8. קפה נונה
יפה ,   בקעת אונו   (28.05.08)
מסכימה עים תגובה 1 , קפה נונה אחד המקומות הנעימים והטעימים ביותר בבקעה ,אכן שווה לבקר בו .
9. קיש? אולי באנגלית, בעברית פשטידה
אופיר ,   ר"ג   (28.05.08)
איפה עורך האתר שצריך אותו.
10. למס. 7 - למה אתה צריך לשאול? תשים מה שבא לך ומה שאתה אוהב.
פטרוזיליה ושמיר ,   גינה לי חביבה   (28.05.08)
למה תמיד צריך לשאול על "במקום"? אתה לא מבין לבד שאפשר לשים שמיר במקום פטרוזיליה וכוסברה במקום אורגנו ובזיליקום במקום בצל ירוק? תשים במקום גבינת עיזים, גבינת כבשים, ובמקום חמאה מרגרינה. בתיאבון !!!
11. נו? תשאלו כעת "אפשר בלי גבינת עיזים" ? חחחח
קישקישקיש   (28.05.08)
12. מתי מעיפים כבר את השפאץ הזה??
מתי   (28.05.08)
מה העניין עם הליקוק של האצבעות בהתחלה? לא לימדו אותו לאכול בסכין ומזלג? בכלל יש לו טון דיבור ממש מעצבן... אין בכלל חשק להכנס למדור אוכל בגללו
13. לא מסוגלת לאכול מה שמריח מעזים, הריח פשוט בלתי נסבל
(28.05.08)
14. ואם לדייק
מרים ,   רמת גן   (28.05.08)
קיש בצרפתית, פאי באנגלית. אבל כדי להבחין בין מאפה ללא בצק או עם בצק, אז פשטידה כשאין בצק וקיש או פאי כאשר יש בצק.
15. 9 אתה טועה ומטעה - קיש זה לא פשטידה
קיש ,   קוש   (28.05.08)
קיש, טארט ופאי הם מאפים שמשלבים קלתית בצק בבסיסם, בפשטידה הכל מעורבב: קמח, ביצים, גבינות וירקות- אין קלתית.
16. לגב מרים מס. 14 - קיש זה לא בעברית וההסבר שלך מגוחך.
דנית הבלשנית ,   דברו עיברית !!   (28.05.08)
המילה קיש היא לא בעברית. וגם פאי זו לא מילה בעברית. לכן תרגעי - פשטידה זו ההגדרה הנכונה בעברית לקיש ופאי . פ-ש-ט-י-ד-ה . ומי שרוצה אופה עם בצק, או בלי. זה הכל. יש פשטידות עם בצק ויש בלי. פשטידה !!
17. למספר 14 - ה"הסבר" שלך מתאים לבדיחת השבוע -
ד"ר גורן ,   מורה לעברית בבי"ס   (28.05.08)
זה כמו להסביר לנו ש"קוחן" זה בגרמנית ו"טורט" זה באנגלית, ואילו "עוגה" הכוונה לעוגה עם בצק, בעוד שקוחן וטורט יכול להיות גם עוגה בלי בצק.... אם את לא יודעת להסביר עדיף שתתרכזי במילה העברית. בעברית קיש+פאי = פשטידה. ==== עברי דבר עברית ==== ולא צריך להסתבך בהסברים מטופשים.
18. איכס, לא לימדו אותך איך אוכלים בסכין ומזלג?
ענת   (29.05.08)
19. קיש /פאי/פשטידה
חוה ,   חיפה   (29.05.08)
בעברית זו פשטידה!!! משתמשים במונח קיש או פאי כשמתכוונים לפשטידה עם בסיס בצק. פשטידה יכולה להיות גם עם בסיס בצק וגם ללא בצק.
20. 14 צודקת
קורנליוס   (29.05.08)
זה שעדיין לא קיימת מילה בעברית לקיש\פאי, לא אומר שצריך לקרוא לכל דבר "פשטידה". לפשטידה אין תחתית בצק וכל המרכיבים מעורבים יחדיו, בעוד שבקיש או בפאי יש תחתית בצק, יש גם רביכת שמנת מתוקה וביצים, וגם מוצר מרכזי אחד בלבד שעובר עיבוד לפני האפייה, כך שמדובר בשני מאפים שונים לחלוטין. לכשיחליטו על שם עברי לקיש\פאי נשמח להשתמש בו. אבל בינתיים אין שום סיבה, למרות כל הפטריוטיות ואהבת הסיבה, להשתמש בשם שאינו מתאים. יכול להיות שחלק מהאנשים מתיימרים להבין בעברית, וזה יפה, אבל לא כל אחד מבין בקולינריה. יש המון סוגי מאפים ומה לעשות, יש להם שמות שונים ולא שם אחד כוללני. באהבה, קורנליוס
21. can i use yogart instead of sweet cream?
anna   (29.05.08)
thank you!
22. אכילת מאכלי חלב בשבועות-מוויקיפדיה(תודה שהפנית את תשומת ליבי
רן ,   שרון   (29.05.08)
נוהגים לאכול בשבועות מאכלי חלב (בין השאר, עוגת גבינה) ויש כמה סיבות בעניין. אפשר גם לקשור את עניין הצמחונות לכאן. לפי המסורת אחרי שישראל מתעלים למדרגה רוחנית-מוסרית גבוהה, והסתלקה זוהמתם וחזרו לשעה קלה למדרגה של אדם הראשון קודם חטא עץ הדעת ולהרמוניה עם הבריאה, חוזר איסור אכילת בשר שהיה תקף עד ימי נח, וגם קשה להם לפגוע בבעלי חיים, שהקשיבו קשב רב למתן תורה כפי המתואר באגדה. יש הטוענים כי כאשר קיבלו תורה וקיבלו את האיסור של עירוב בשר בחלב, הכלים כולם הוטרפו ולכן לא יכלו לבשל ולאכול בשר, כי היו צריכים להכשיר את הכלים, או כי לא היו בקיאים בהלכות שחיטה
23. כמורה בבית ספר, תגובתך מפתיעה ואף מאכזבת.
רן ,   שרון   (29.05.08)
ד"ר גורן הנכבד. יתכן שטיעונך בכל הנוגע למילים "קיש" "פאי" וכל השאר, הינו נכון ביותר אולם הנימה בה הינך מעיר את הערותיך, הינה לעגנית ,מתנשאת ומשפילה. בשימוש בנימות אלו, פועלך החינוכי כמורה האמור להעביר ידע במקביל למסרים חינוכיים, בטל בשישים. אף תלמיד אינו לומד ממורה המשפיל אותו וזהו המסר העולה מתגובתך לכתבה. אופן ההסבר שלך, מעלה כעס ומאפיל על הערך של טיעוניך, בין אם הינם נכונים או לא. באופן זה, תנחיל לתלמידיך את הפן הלא נעים של דמותך בעוד הידע שהינך מנסה הלעביר להם, עלול להיעלם בתהומות הנשייה, וזאת רק משום שנהגת בהם באופן משפיל. שנה דרכיך ותהיה מורה נשגב. אזי הידע שלך, יעבור מדור לדור.
24. פאי,קיש או פיש-מה זה חשוב?העיקר שיהיה טעים...
י   (29.05.08)
25. :::::::מה זה-תבנית 24 ס"מ,למי זה מספיק?????
(29.05.08)
יש לי רק של 28, נו באמת,מה אני אכין פשטידה ל 4 אנשים?????????????????????????????
26. לתגובה 1 ו-8..אולי תספרו לכולם על מחירי הקישים בנונה?!
זיוה ,   יהוד   (29.05.08)
בשביל הקיש המוצג למעלה..אל תשכחו לקחת משכנתא
27. כולם מעירים לכולם,סתומים!
דודו ,   ת"א   (29.05.08)
במקום לשחק אותה מבינים תהיו נחמדים, מה זאת ההתנשאות הזאת? השתן עלה לכם לראש? שפים עלאק! לכו לכו לעשות על האש בירקון ואל תשכחו להשאיר שם זבל . משחקים אותה אליטיסטים.
28. תגובה מספר 23 מיועדת אליך
רן   (29.05.08)
29. תגובה מספר 22 מיועדת אלייך
רן   (29.05.08)
30. תגובה לאופיר
אביבית   (29.05.08)
פשטידה זה בלי בצק וקיש עם
תגובות נוספות
חזרה לכתבה