שתף קטע נבחר
 

יריית הפתיחה לשבועות: קיש בצל עם גבינת עיזים

רון (שפאץ) כהן מתכונן לשבועות ומגיש מתכון בסיסי לקיש - עם טיפים והסברים שיעזרו לכם להכין מנה מנצחת לשבועות - או סתם ליום חול

 

לפני שנים רבות הוכתר שבועות כ"חג החלב". מעניין לדעת מי היה הקופירייטר שבהברקה של רגע קשר בין הארוע המדברי של מתן תורה (שכל מה שאכלו בו היו כמה פיתות, תמרים ואולי איזה מן מזדמן), לבין מוצרי החלב המקומיים. כך או כך, הפור כבר נפל ועושה רושם שמוצרי החלב קשרו את גורלם עם שבועות לנצח ואנחנו, איך לומר, משתפים פעולה. ב'נונה' מיהוד (לא להתבלבל עם זו התל-אביבית, הם מבקשים) חוגגים עם מוצרי חלב כל השנה. הקונדיטוריה שלהם לא מפסיקה לנפק עוגות קישים ושאר מטעמים בכל ימות השנה, אבל אפילו הם מתרגשים לקראת החג הלבן הקרב ובא.

 

מתכון הקיש שלפניכם פשוט ובסיסי אך מוקפד ומכיל אוסף סודות וטיפים שיאפשרו לכם ליצור על בסיס הקיש מגוון רב של קישים נוספים.

 

קיש בצל כפרי עם עיגולי גבינת עיזים

המרכיבים: 

לבצק הפריך:

175 חמאה

1 כף סוכר

1/2 1 כפיות מלח

3/4 1 כוסות קמח מנופה

1 ביצה

למלית:

2-3 בצלים מטוגנים בשמן זית או חמאה, כדי שקיפות והזהבה קלה

300 מ"ל שמנת מתוקה

1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, עירית ובזיליקום

מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט טחון טרי מאוד

3 ביצים טרופות

6 טבעות של גבינת עיזים רכה (כמו פרומעז ודומותיה)

 

כלים: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת המיקסר מערבבים את כל החומרים היבשים, מצרפים את החמאה ומעבדים קלות עד קבלת שבבי בצק, אין צורך לחכות עד קבלת גרגירים.
  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שנוצר בצק אחיד אך כזה שעוד לא התכדרר - הכל כדי לקבל בצק פריך כמה שיותר. מסיימים את עיבוד הבצק בלישה עדינה, עוטפים ושולחים למקרר לשעה כדי לקרר את החמאה.
  3. על משטח מקומח היטב ועם מערוך מקומח היטב, מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים כלפי מטה באזור הדפנות כדי לקבל עלה בצק דק ואחיד.
  4. מתבלים את השמנת ומוסיפים את עשבי התיבול והביצים ומערבבים עד איחוד ולא יותר מזה.
  5. מסדרים את הבצלים באחידות על הבצק, יוצקים את הבלילה, דואגים לכיסוי אחיד של כל הבצל ולחלוקה שווה של עשבי התיבול בכל הקיש. מסדרים את פרוסות הגבינה על פני הקיש בצורה של פרח.
  6. אופים בחום של 180 מעלות 25-30 דקות, עד שהבלילה נקרשת אך לא מתקשה לגמרי, היא תמשיך להתקשות גם אחרי ההוצאה מהתנור, וכך הקיש לא יתייבש.

 

"נונה", העצמאות 26, יהוד. טל': 03-5365777

 

רון (שפאץ) כהן, הוא השף והבעלים של קייטרינג בסגנון אישי, ומעביר סדנאות בישול במסגרות שונות. רוצים לפנות אליו ישירות? לחצו כאן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים