אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
בורקס - פותחים שולחן בבוקר שבת
רפי כהן
פורסם: 31.10.08, 16:05
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 123 תגובות ב-119 דיונים
31. ממה עשוי בצק עלים? מישהו יודע איך עושיםבבית?
איילת   (01.11.08)
32. מבין הבורקסים הקפואים
אלון   (01.11.08)
של שלושת האופים הוא הטוב ביותר. לו היה הטעם הביתי והאמיתי ביותר, כשהשני בהעדפתי הוא מעדנות. זוגלובק כנראה היה המגעיל ביותר שאני זוכר (הבצק פילו שלהם גורם לי לרצות להקיא).
33. ל-22 ו-23.. חמאה קרה זה היישר מהמקרר ולכן היא קשה יותר
לא אופה   (01.11.08)
בעוד ש חמאה רכה היא כזו שהוצאה מהמקרר זמן מה לפני האפיה על מנת שתתרכך.. מקווה שעזרתי. בתיאבון.
34. 11 היקר - בורקס זה אך ורק בולגרי
שי הבולגריסט ,   חולון   (01.11.08)
גם תחשוב, למה אומרים "בורקס תורכי"? בגלל ש"בורקס" זה בולגרי! ו-13, לא אומרים בורקסים. בורקס זה הרבים של בוריקה. גם ביוון יש אחלה בורקס, הם קצת שונים לפעמים דומים יותר לפשטידות עם שכבת בצק בתחתית ולמעלה. אבל אין כמו הבורקס הנצחיים של סבתא.
35. תבורך, רפאל!
ציפי ,   ירושלים   (01.11.08)
שנה טובה לך מכל הלב ותודה על המתכונים עתירי הזכרונות!!
36. ל22 ו23
(01.11.08)
ההבדל הוא ממש קל ללישת הבצק להוציא את 150 גרם חמאה חצי שעה לפני העבודה ולהשאיר את יתרת ה350 במקרר שיאירו קרים למריחה על הבצק
37. איפה יש בישראל בורק'ס טעים???
eyal ,   kfar vradim   (01.11.08)
38. לגבי קרה רכה
כנסו   (01.11.08)
שהחמאה נמצאת במקרר היא קרה והיא קשה שהיא מחוץ למקרר היא יותר רכה נמעכת מהר וקלה לעבודה זה ההבדל
39. 150 גרם חמאה רכה ועוד 350 גר חמאה קשה?5 חבילות חמאה?לא תודה
(01.11.08)
40. בורקס
מחמיד ,   אום אל פחם   (01.11.08)
יש לנו בורקס הכי טעים בארץ בורקם הבלקן
41. ההבדל הוא
אחד שאוהב לאכול ,   צפון   (01.11.08)
חמאה קרה זוהי חמאה רגילה שהייתה במקרר ולזו הכוונה, חמאה רכה זו חמאה שהוצאה מהמקרר וישבה לפחות שעה בחוץ והגיעה כמעט לטמפרטורת החדר עד שקיבלה מרקם רך.. :)
42. בורקס
ישראל ,   הצפון   (01.11.08)
מסכים ל ח ל ו ט י ן עם מס" 1 רפי הטוב ביותר נקודה
43. לאכול את זה תחת השגחה צמודה!! לא בריא בעליל אבל טעים!!
(01.11.08)
אני מכין לחם לבד עוגיות לבד משתדל להמעיט בדברים קנויים!!
44. ל-2 האוכל בישראל כבר לא משהוא
(01.11.08)
חומרי הגלן על הפנים, ירקות מרוססים, מים מזוהמים וההיגיינה כמו במרוקו...
45. ל 14 כוסית של קלוואדוס תדאג לשמור את עורקיך פתוחים ונקיים
ללא כולסטרול   (01.11.08)
46. אל תהיו כאלה חננות; פעם בכמה חודשים לא יקרה כלום לבריאותכם
(01.11.08)
47. ל-22 ו-23
שירה ,   אי שם   (01.11.08)
חמאה רכה - חמאה שישבה שעה-שעתיים מחוץ למקרר חמאה קרה - כשמה כן היא, חמאה שיצאה הרגע מהמקרר
48. שאפו לרפי וטיפ לעצלנים
ירושלמי עסלי   (01.11.08)
עיקר הבלגן הוא בהכנת הבצק, אז תנסו: עגולי בצק מלאווח מהסופר, חתוכים לרבעים - כ"א נותן בורק מדהים וביחד מלא בורקס טעימים!
49. ל-22
פנינית ,   הרצליה   (01.11.08)
חמאה רכה: חמאה הנמצאת מחוץ למקרר, בקיץ כ- 1 שעה. בחורף לפחות שעתיים. חמאה קרה: חמאה שהוצאה יש ר מהמקרר ומיד מתחילים לעבוד איתה. בהצלחה
50. ל-23
פנינה ,   הרצליה   (01.11.08)
ההבדלים, חמאה רכה היא חמאה שהיא כמעט נמסה, היא נוחה מאוד כאשר צריך להוסיף אותה לקמח וללוש לבצק. חמאה קרה היא הרבה יותר קשה קשה לעבד אותה אך היא טובה מאוד כאשר צריך להכין קרם שוקולד למשל, וצריך לערבב בעדינות עם המרכיבים. אז החמאה הקרה מתערבבת טוב עם כל החומרים. הרכה מיד מעלה את השומנים שלה למעלה וקשה לאחד אותה עם כל החומרים. בהצלחה
51. בורקס לא משמין???????
פנינית ,   הרצליה   (01.11.08)
באמת הייתי רוצה לנסות את הבורקס הלא משמין, האם קיים דבר כזה? הרי אמרו לי שללא הבצק המיוחד הזה כמו פילו או בצק עלים, זה פשוט לא ב ו ר ק ס .
52. ל-5, בנימוס בסיסי אתה גם לא משהו...
(01.11.08)
53. אוכל כזה צריך לראות רק בתמונות!!!
לין זוקין   (01.11.08)
נראה מגרה, אבל לחשוב על הרגשת הכבדות של אחרי סעודה כזאת, זה לא שווה את זה!!! בשבילי און פטיט שוז כמו - קרקר ללא גלוטן ותה הדרים.
54. למורה Noga מ-10: אני בוש ונכלם
האדיב מ-4   (01.11.08)
כולי צער. איך יכולתי לעשות דבר כזה ולדבר כך לבנאדם חסר ישע. אכן, גיבור מקלדת עלוב ובזוי אני. טוב מותי מחיי - למען העם והמולדת. אני רץ לקפוץ מעזריאלי, העיקר שלא תנזפי בי שנית.
55. אין עליו חבלזזזזזזזזזזזזז
יפה שמעוני ,   תל אביב   (01.11.08)
צופה בו ומתמוגגת.
56. מאכל לא משביע ומשמין פשוט סכנת נפשות.
רז   (01.11.08)
57. 2-גם בחו"ל יש בורקס (בחנויות של טורקים ויוונים).
סמימה ,   חו"ל   (01.11.08)
58. 24 צודק. וטעה השף בטלויזיה כשאמר "שרימפסים" במקום "שרימפס"..
יצחק ,   מנהל בית ספר   (01.11.08)
גם אין כזה דבר "שרימפסים". ברבים זה "שרימפס". ואתמול בחדשות הקריין אמר "משאים ומתנים" כשצריך להגיד "משא ומתן". בדיוק כמו "כלי רב" ולא "רכבים" וכמו "כלי נשק" ולא "נשקים". לעומת זאת לא אומרים "תחתון" "מכנס", אלא "תחתונים ומכנסיים". תלמדו עברית !!
59. 24-בלאדינו גם אומרים בשם חיבה מושיקו,אליקו ואברמיקו.
שלומיקו ואברמיקו ,   דוכן של בורקס   (01.11.08)
כמו שבאיטלקית אומרים: לואיג'י ובשם חיבה לואיג'ינו, או מרצ'לו הופך ל-מרצ'לינו. בעברית צריך להגיד - בורק אחד וברבים: שני בורקס . הבורק במקור הוא מין פשטידה ענקית שממנה חותכים חתיכות. למנות קטנות אישיות קוראים "בורקס". אין כזה דבר "בורקסים".
60. 23- חמאה רכה לא יכולה להיות קרה כי היא לא במקרר.
רנה הבשלנית ,   קייטרינג רנה   (01.11.08)
וחמאה קרה היא לא רכה, אלא היא צריכה להיות בטמפרטורת החדר כדי שתתרכך.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה