אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
בורקס - פותחים שולחן בבוקר שבת
רפי כהן
פורסם: 31.10.08, 16:05
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 123 תגובות ב-119 דיונים
61. למה בכלל לאכול המון בצק עם המון חמאה, במקום לחם קל?
דיאנה (דיאטנית) ,   את תאכלו בצק.   (01.11.08)
62. בבוקר אוכלים בורקס, בצהריים אוכלים חמין, ובערב כואבת הבטן.
רחמים מזרחי ,   מי רוצה להשמין ?   (01.11.08)
ואחרי זה כשאתם מסתכלים בראי אתם שואלים מאיפה צמחה לכם כזאת בטן שמנה.
63. ל 14-לא יאמן , מילים יצוקות בברזל.
חיים ב ,   הרצליה   (01.11.08)
גם אני ממוצא טורקי אשתי טורקיה הורי עלו בשנות ה 50 מטורקיה.גדלנו על בורקס .אבא שלי מת מהחרא הזה סבתא סבא אין כלום כולנו גדלנו על הזבל הזה.אמא שלי שתחיה עלתה על הסיפור שאבא שלי מת מדום לב.אני אז בן 24 מתחיל להבין וללמוד רץ לבדיקת דם 600 טריגליצרידים במקום משהו כמו 100.מאז הפכנו לחיות חיים בריאים ללא טיגונים ללא בורקסים מחורבנים אני פעיל בספורט השלתי ממשקלי 20 קילו והיום אני מאושר . בורקס=סתימת עורקים.רדו מהזבל הזה .
64. בשכונה היהודית בלונדון- גולדרס גרין בורקס כמו שבארץ עולה 20
(01.11.08)
שקל!!! פשוט משחטת כסף. ואני, אגב מעדיפה את גרסת התפו"ו והפיצה ע"פ הגבינות.
65. ל2- הסיבה העיקרית לגעגוע בד"כ היא משפחה וחברים
(01.11.08)
לך אין כאלה פה כנראה. או שלא הסתדרת איתם. שמתי לב שרוב היורדים הם אנשים כאלה. תלושים. את כנראה דוגמה טובה המעידה על כלל היורדים. בכל מקרה אני מאחל לך שתתרגלי כמה שיותר לאוכל המקומי שלך ואם יהיה לנו מזל גם לאתרים המקומיים באינטרנט.
66. קרה היא קשה קצת , רכה היא נמרחת מהר
ל23 טיפשון   (01.11.08)
67. תיקון טעות לאדינו
רוני   (01.11.08)
הוספת האות ס או S בסוף המילה בורק איננה הקטנה של הבורק אלא צורת הרבים שלו. לא נתקלתי בטורקיה בצורת רבים ל Börek. הבורקס הקטנים נקראים בורקיטס - וזו צורת ההקטנה.
68. אין כמו בורקס מבצק פריך. לא אוהבת בצק עלים.
אלכסה   (01.11.08)
69. תוס' זוטא למס'24,הערתך תופסת גם לגבי הספרדית המודרנית:
El Hebreo   (01.11.08)
בורקה =1 בורקס =2 ומעלה כבר בעבר היה זה השף צחי בוקששתר שהצביע על השגיאה אצל רבות ורבים בארץ שהגרילו משום מקום את הבורקה-סים (שמצלצל די זוועתית,מה לעשות). ברוח טובה כתבת את תגובתך,כל הכבוד!
70. אהבתי את ההתייחסות ההוגנת בטקסט לשומרי הכשרות
(01.11.08)
כתבה מושקעת, מכובדת, שמכבדת את כל מי שאוהב אוכל טוב
71. משמין, ומגעיל! בורקס - אוכל מגעיל!
הגר   (01.11.08)
72. ארוחת בוקר
ניר ב ,   תל מונד   (01.11.08)
ניתן את הבורקס מיום האתמול לשים בטוסטר לחיץ או אובן ואז הם חוזרים להיות כאילו נאפו היום. חשוב לחזק את מילוי הבורקס
73. מתכון להתקף לב
גלעם ,   בוגרשוב   (01.11.08)
זה מה שהספניולים אוכלים לארוחת בוקר? אין פלא שכמעט לא נשארו כאלה אם כבר רולים מלאים בתערובות, אני מעדיף סושי
74. יש בצק עלים מחמאה למעדנות וללחמים בחשמונאים
עוז   (01.11.08)
75. ל-14: בעניין הבריאות
בולגרי זה הכי בריא ,   סופיה   (01.11.08)
הדור של הסבים והסבתות שלנו בכלל לא ידעו כמה מרגרינה זה עניין מזיק והם אכלו ה-מ-ו-ן מהרעל הזה ואת התוצאות העגומות כבר ציינת. אבל בורקס שמכינים מבצק פילו עם שמן זית זה סיפור אחר לגמרי - זה אולי משמין אבל זה לא מעלה כולסטרול ולא גורם להתקפי לב. לאכול כל שבת בורקס עם המון מרגרינה, בתוספת 2 ביצים ואיזה מלפפון חמוץ - זה באמת על הפנים. אבל במקור זה בכלל לא היה ככה (לא סתם אומרים על הבולגרים שהם מאריכים ימים). ארוחה שכוללת כמה בורקס מבצק פילו, עם מילוי לא משמין (כמו תרד או חצילים או גבינה בולגרית לא שמנה), הרבה ירקות טריים, יוגורט עם המון שום - היא עניין בריא לגמרי.
76. ל- 2, מה הבעיה בכל מקום בעולם אפשר להכין את זה
shosh14   (01.11.08)
77. ל 5 המאנייק: לא יפה לדבר ככה לאנשים מוגבלים
(01.11.08)
78. לגזור ולשמור! כל הכבוד רפי יופי יופי של כתבה
(01.11.08)
תודה רבה רבה
79. אפשר גם - מרשם קל לבורקס לא מבצק עלים
shosh14   (01.11.08)
בצק שק"מ, כלומר: חבילת קמח אוסם, חבילת מרגרינה [או חמאה באותו משקל] ומיכל שמנת חמוצה או יוגורט. ההכנה מאוד קלה, לערבב הכל ביחד. לפתוח לבצק לא ממש דק, לחלק לרבעים או לעיגולים, למלא בגבינה מלוחה עם פירה תפוח אדמה וביצה, לסגור ולאפות. מאוד טעים. לאחרונה ניסיתי עם בצק זה [בתוספת מעט מלח וכפית סוכר, עשיתי עיגולים, ובתוך כל עיגול שמתי פחות מכפית ממרח תמרים, ומעל זה אגוז מלך, סגרתי בכיווץ הבצק, לא חייבים ממש לסגור, ואפיתי, טענים טעים וכל כך פשוט.
80. 14תתבגר
רמי ,   חולון   (01.11.08)
כולם מתים אי
81. לכל מי שבהלם מכמה שזה משמין!
(01.11.08)
זה שבצק עלים זה דבר משמין את זה כבר כולם יודעים... אבל מה פתאום כולכם מתחסדים כאילו אתם לא נוגעים בדבר... לכל מי שאוכל קרואסון פה ושם או כמעט כל סוג של מאפה אחר שעשוי מבצק עלים או פילו... למה ציפיתם? חוץ מזה, אין שום דבר רע בלאכול פעם ב... משהו שהוא חריג מהתפריט היומי שלכם. אם לא תנסו, תגוונו, ותטעמו... איך תדעו מה אתם מפספסים?
82. יאמיייייייייייייייייי!
לא בשלנית   (01.11.08)
תודה רבה רבה רבה. נראה מדהים. פתח לי את התיאבון. טוב לדעת שזה לא בשמיים וניתן לביצוע. שוב תודה רבה.
83. ל65 - תאכל בורקסים וגם את הלב
מתי ,   מלבורן אוסטרליה   (01.11.08)
כואב לך הלב שמס 2 נהנית בחו"ל, הא? ובכן יש לי חדשות בשבילך: הסיבה שבגללה אנשים עוזבים את הארץ היא זבלים כמוך...אז תישאר בישראל ותאכל בורקס ובייחוד את הלב. חה חה חה
84. ל-11בתורכיה לא מכירים חומוס למרות שאת הגרגרים הם מגדלים!
ishmirlik azoull ,   idirne-Türkiye   (01.11.08)
/Δ/ \Δ/ \Δ\
85. ל- 19 היקר
האחים קואלה   (01.11.08)
אחרי שתאכל הרבה בורקס ותקבל שבץ מוחי תאכל בורקס של בית חולים שיקומי
86. תשובה ל 37
יפית ת ,   תל אביב   (01.11.08)
ביפו אצל ליאון ברח עולי ציון מס 17 יש את הבורקס הכי טעים שאכלתע אי פעם שווה לנסות!!!!!
87. שמן ומזיק. תנו לילדים שלכם ותמצאו להם רופא משפחה טוב
רוני   (01.11.08)
88. אין כמו ג'חנון מלאווח לחוח וקובנה, בורקס זה זבל !!!
ציון עדני-מושב ,   בני עוולה   (01.11.08)
89. רפאליקו איך שחכת להמליץ על הג'ג'יק...
שלמה ,   מרכז   (01.11.08)
רפאליקו איך שכחת להמליץ על הג'ג'יק יחד עם הבויוס יחד עם כוסית של ערק?
90. ל-65 אתה ושכמוך - הראי של ישראל 2008
ישראל ,   גוש קטיף   (01.11.08)
רוע לב, יונק את התשקורת, הגזענות פועמת בך ללא עוררין...
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה