אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
עוגות בחושות - הפוליטיקה של הערבוב
רפי כהן
פורסם: 14.11.08, 12:03
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 143 תגובות ב-134 דיונים
31. מה אפשר לשים במקום קוניאק?
האופה ,   מרכז   (14.11.08)
32. סתם בלגן, מלא ביצים ושומן.
(14.11.08)
עוגות בחושות צריכות להיות סופר קלות. אלה לא!
33. הוא תותח ,למי שלא גר במרכז ,הוא בעל מסעדה נחשבת מאד
(14.11.08)
34. דיי מספיק כבר !!! YNet הגזמתם לגמרי, לכל הרוחות !!!!!
שחר ,   כל כך טעים   (14.11.08)
35. אחלה כתבה
(14.11.08)
36. רפי - אתה עושה לי טוב על הלב!
עינת ,   גבעתיים   (14.11.08)
נהנית הנאה מרובה מהכתבות והמתכונים, אין כמוך! המון תודה!
37. רפי, אתה ממיס רק בבאן-מארי, לא במיקרו?
רר   (14.11.08)
אשמח לשמוע למה אתה נגד מיקרו להמסת חמאה ושוקולד (בהנחה שאתה נגד, כלומר).
38. ואני שואלת: מה פתאום מקציפים
אישה פשוטה   (14.11.08)
חלבונים בעוגות בחושות???
39. תראו. השף תותח. הכנתי בשבוע שעבר שקשוקה בדיוק לפי ההוראות
נועם   (14.11.08)
שלו ויצאה לי שקשוקת חיי. בקשר לעוגות , אהבתי את ההסברים המדוייקים אבל העוגות קצת מסובכות, קיוויתי לעוגת ווניל פצצית או משהו בסגנון, בלי פירות כמו תאנים ובלאגנים, למי שיש מתכון מנצח, אשמח
40. אני מגיר כאן ריר על כל המקלדת מהכתבה הזו! איזה יופי והשקעה
יניב   (14.11.08)
ווינט כל הכבוד על הכתבות האלה!!!
41. רפי כהן המשך לכתוב עוד מדורים!!
(14.11.08)
42. סחטיין Ynet!
אחלה כתבות   (14.11.08)
43. רעיונות שחבל"ז, אבל אני שומרת אמונים למייפל שלי
אורנה ,   ירושלים   (14.11.08)
או לעוגת המיץ הבחושה והקלה, או לעוגה הבחושה הלבנה עם פס הקינמון וסוכר חום באמצע. כל היתר זה גימיקים. כן, גם עוגה בחושה עם תפוחים הכנתי ואני חוזרת עליה מפעם לפעם . אבל כל היתר לא ליומיום.
44. ל-9 פשוט תוותרי על תבנית כסף. זו תופעה ידועה
יעל ,   רמת גן   (14.11.08)
לדברי הכוהנת הגדולה של האפייה מרתה סטיוארט, אפייה בתבנית כסף אכן אינה משחימה את המאפה בתחתיתו, ואילו אפייה בכלי כהה משחימה יפה את המאפה... (יצא לי חרוז), כדאי להציץ בתוכניות של מרתה מידי פעם בערוץ 3, יש שם טיפים נחמדים.
45. מס. 8 .... כולסטרול ??? זאת פאניקת שווא .....
מרים ,   בני - ברק   (14.11.08)
פאניקת הכולסטרול היא פאניקת שווא , - כי כולסטרול לא גורם לבעיות בריאות !!! אומרים שגורם כי זאת פרנסה טובה לבתי חרושת של תרופות , - כי הם מוכרים תרופות להורדת כולסטרול ביוקר . זה כל הסיפור !!!
46. הבל הבלים השף לא מבין בכלל בקונדיטוריה
שף קוניטור   (14.11.08)
כ"כ הרבה דברים טיפשיים ולא נכונים .הבאתי כמה דוגמאות של ההבלים.עדיף שישאר במטבח ולא יכנס לקונדיטוריה. אגב המתקונים(שבטח לא שלו-בסדר גמור) כל הציטוטים האלה פשוט הבל הבלים ציטוט "1. חייבים, אבל חייבים, להשתמש בחלבון שלא אוחסן במקרר בכלל. 2. כלי הערבוב חייב להיות יבש לחלוטין. 3. אפשר למרוח קלות את כלי הערבוב בעזרת חצי לימון. 4. לא להתחיל להקציף במהירות מקסימאלית. מתחילים להקציף במהירות איטית מאוד וממשיכים כך במשך 3 דקות. 5. מוסיפים את הסוכר באופן איטי וסבלני, ורק רק מהרגע שהחל להיווצר כבר קצת קצף. 6. מרגע שנוצר קצף אחיד (כעבור 5 דקות) - מפסיקים להקציף. כאשר החלבון מוקצף מדי מתחילה פעולה הפוכה והקצף מתחיל להתפרק. "
47. ל-9- צפעילי תנור בטורבו ולא תהיה לך בעיה
(14.11.08)
48. החיים שלי הרבה יותר פשוטים וטעימים
עינת ,   ת"א   (14.11.08)
היום אפיתי את עוגת הבננות של גילה פרץ (ממאגר המתכונים). צ'יק-צ'ק בוחשים ובוחשים והופ יוצאת עוגה טעימה ואוורירית בלי שום טריק. כמי שאופה שנים עוגות בחושות ששמן יוצא למרחקים שעשע אותי לקרוא את המתכונים המורכבים. לפני שנה ניסיתי מתכון של עוגת תפוחים ב-3 שלבים. יצא טעים. אבל לא עד כדי כך טעים ששווה שעה וחצי עבודה במטבח. עוגה בחושה שאין בה שורת הוראה אחת פשוטה "ערבבו את כל החומרים לפי הסדר" היא לא עוגה בחושה :-)
49. כיצד מרכיבים רינג אפיה
RONEEL ,   חיפה   (14.11.08)
לגבי שימוש ברינג אפיה, הרי שאופן הרכבת הרינג הוא כזה: יש להניח את הרינג המשומן והמקומח על נייר אפיה ואת הנייר אפיה יחד עם הרינג מניחים על נייר כסף ואז מגלגלים ומהדקים את נייר הכסף סביב לרינג. כאשר עושים את הדבר נכון, לא תיתכן נזילה של מסת העוגה מתחתית הרינג. לגבי שאלות נוספות ניתן לפנות לאתר: http://www.roneel.net שף יוסף
50. משהו משהו - אין מילים יש רק ריר.........
העוגה של שרון בטוח ,   הכי טובה!   (14.11.08)
51. כתבה על בצק תפוח מאת נאד נפוח
הרמן   (14.11.08)
52. רפי, בזה הרגע חיסלת לי ת'דיאטה. אין בעיה בכלל....
אני...   (14.11.08)
53. עוגה עוגה שכנה טובה
שלוש ,   תא   (14.11.08)
ביקור קבוע אצל אימא ביום הבובלקים או הפרדמנים יום השישי ויחולו השמיים והארץ וכולם שוטים ונוהגים כמו ססוסים לאט על הילדים טקסי פנויי
54. ל-15 .זה המקור של הקונדיטוריה ....לא בגדד ולא מרקש .
קרואסון דל מופלטה   (15.11.08)
55. קראתי את הכתבה רק בגלל שאמרת שלמדדת גם
תלמידו .......   (15.11.08)
מהשף מייסטר האגדי : מיכה גינטר .....האחד ,היחיד והמיוחד ....
56. ל-46 .לא מבין "בכלל" -אם השתמשת במילה "בכלל" , אז תגובתך
גלי .   (15.11.08)
נובעת אך ורק מקינאה וחוסר פירגון ... אם אתה שף קונדיטור ואם קראת את הכתבה , קשה לי להבין איך הגעת לכך שהשף כהן לא מבין בכלל ....בכלל??? אומנם הוא לא עבר קורס בקונדיטוריה ולא עובד כקונדיטור בקונדיטוריה ,וזה לא התחום שלו , אבל בראשית דרכו הוא עסק בזה מעט .... הספר שלו (יחד עם אהרוני) בכלל לא רע ... חוץ מזה - מיכה גינטר לא אומר לך כלום ?אתה שף קונדיטור ,לא ? " לא מבין בכלל" ???........ הגזמת !
57. לגבי החלבונים
(15.11.08)
מעולם לא נכשלתי בהקצפה. אני מוציאה את הביצים מהמקרר זמן מה לפני ההכנה, שיהיו בטמפרטורת החדר. זה טיפשי לכתוב שצריך חלבון שלא היה מעולם בקירור. מנין אתה יודע מה היה ומה לא היה בקירור? יש לך תרנגולת במטבח שמטילה ביצים???
58. למה שמן דקלים לכל הרוחות? זה רעל
(15.11.08)
59. כרגיל YNet מצנזרים בלי שום סיבה מחצית מהתגובות כאן
לא חשוב   (15.11.08)
60. מה לקיבוצניקים ולאפייה?
איילה   (15.11.08)
בתנועה הקיבוצית הביאו את האפייה לדרגת אמנות, דווקא משום שפחות בישלו בבתים, והתמקדו באפייה. תלמד קצת לפני שאתה מפזר הגיגים בשקל, ואולי אפילו תנסה לשים ידך על כמה מתכונים אגדיים. לא רק סבתא שלך.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה