אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
עוגות בחושות - הפוליטיקה של הערבוב
רפי כהן
פורסם: 14.11.08, 12:03
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 143 תגובות ב-134 דיונים
61. תגובה ל 46 , וגם ל 18---- כנסו ידידים---
מבקר מסעדות   (15.11.08)
בזכותכם ובגללכם המציאות את המונח ימותו הקנאים....... פשוט הקנאה עולה לכם לראש וחבל.
62. זהירות עם החלבון! אם מפרידים ביצה שלא שהתה במקרר
באטריצ'ה ,   מרכז   (15.11.08)
קשה מאוד להפריד חלבון מחלמון. יש סיכוי רב שיהיו טיפות של חלמון בתוך החלבון ואז אין קצף ! שימו לב שבהפרדת הביצה החלבון יהיה נקי לחלוטין מחלמון!
63. אין אין אין על רפי!
שמנמונת ,   ת"א   (15.11.08)
64. קיבוצניקים
(15.11.08)
הקיבוצניקים המציאו את עוגות החנק
65. כמויות מפלצתיות של חמאה!
גגג   (15.11.08)
66. פשוט נפלא!
א'   (15.11.08)
השף רפי כהן מביא בפנינו אוצר בלום שלא ידענו עליו מעולם. אם חשבנו שעוגות בחושות הן משעממות ודחוסות, הוא פתח לנו דלת לעולם שלא הכרנו בעבר. אנחנו מלאי סקרנות ורוצים לבדוק כל מתכון אחד לאחד. המתכונים מקוריים במיוחד שלא נתקלנו כדוגמתם באף ספר או מתכון באינטרנט. מעולם לא ראינו ומעולם לא הגישו לנו משהו בסגנון. כל מתכון מקורי ואין דומה לו. כזאת היא הכתבה על עוגות בחושות וכאלה הן הכתבות האחרות שכתב. המשיכו בפירסום כתבותיו! אני תקוה שביום מן הימים השף רפי כהן יפרסם את דבריו בספר מהודר להנאת כל הקוראים.
67. ל 43!
האופה הבחושה ,   שרון   (15.11.08)
אולי תתני לנו להנות גם מהעוגות הבחושות הפשוטות והמנצחות שלך? פליז? אפשר מתכונים?
68. היכן ניתן לרכוש ברנר ומה העלות שלו בערך?
נטלי   (15.11.08)
69. תודה לך רפי
דפנה ,   חיפה   (15.11.08)
על שאתה מצליח בכל כך הרבה אהבה וכשרון לחבר בין המסורת של בית אמא למטבח עדכני עילי. אוהבת מאד את הכתיבה שלך, את הגישה שלך וכמובן - את המתכונים המנצחים!
70. אכלתי בלונדון אצל Michel Roux
איתי ,   תל אביב   (15.11.08)
הזכרת בכתבה את מסעדת גברוש בלונדון , סעדתי שם והגישו לי לשולחן ישר מהתנור בכלי כבד מדהים. האם אתה מכיר ויודע לאתר איזו חברה זו?
71. פה גדול רוצה עוגות טעימות עוד ועוד
קרלו ,   מונטה קרלו   (15.11.08)
72. אפשר במיקרו
רותם ,   נס ציונה   (15.11.08)
אני ממיסה במיקרו שוקולד עם שמנת מתוקה / חלב / חמאה / 'מים מערבבים טוב שהתערובת תהייה הומוגנית ולא מחממים יותר מדקה וחצי לא להגיע למצב של בעבוע השוקולד תמיד יוצא מעולה ! ! ! זיכרו הקצפה איטית של החלבונים ולהעלות בהדרגה ועדיף בקערת זכוכית ולא פלסטיק
73. אין על עוגות בחושות של התמניות
לא תמנייה ,   נס ציונה   (15.11.08)
לא משנה איפה המקור עוגה בחושה פשוטה ואמיתית בלי תוספות של בננות פטל ושאר ההתחכמויות התמניות עושות הכי טוב .....
74. מעולה
רחל ,   ר"ג   (15.11.08)
כתבה מעולה,ומתכונים נהדרים, כמי שאופה די הרבה ואוהבת לפנק את משפחתי לקחתי 3 מתכונים מהכתבה והנני בטוחה שיהיו נפלאים, תודה לכם.
75. 46, מתכונים.. ורד מהסוס שלך.
(16.11.08)
הוא שף עם רקורד מבוסס. כתב ספרים וניהל מטבחים. אז הדברים האלה עובדים בשבילו, למה לא להקשיב?
76. ל74
שי ,   חיפה   (16.11.08)
מרוב פינוקים זה יהפוך בסוף לטיפולים מפנקים בבתי חולים מהמשובחים בארץ. גם כן פינוקים.
77. לגזור ולשמור!
(16.11.08)
78. 43, אפשר מתכונים???
האופה והיפה   (16.11.08)
נשמע שאת אופה עוגות טעימות וקלות וזה בדיוק מה שאני ועוד הרבה מחפשים. אנא ממך, אפשר מתכונים לעוגת מייפל, עוגה עם פס קינמון ועוד ועוד כטוב ליבך....
79. ל-70 -כלים כבדים להגשה
חובבת ,   ת"א   (16.11.08)
סביר שאלה Le Creuset, אלה שיש להם סירים כתומים יפהפיים שמככבים בכל מדורי האוכל. הם עשויים ברזל ומצופים אמייל והם הסירים הכי נפלאים שיש. יש להם גם כלים שאפשר לאפות בהם ולהגיש ישר לשולחן.
80. רפי- איבדת את אמוני מהר מאוד
שרה   (16.11.08)
חייבים, אבל חייבים, להשתמש בחלבון שלא אוחסן במקרר בכלל"? אני אולי לא מקצוענית, אבל גם לא היו לי נפילות גדולות. גם עם ביצים שיצאו משבוע אפסון במקרר. פאנטיות אינה תכונה חיננית בשום תחום, גם לא בטיפים לאפיית עוגות
81. יש אופה ביתי שלא מאחסן ביצים במקרר?
אופה הכל   (16.11.08)
קראתי את ההוראות ולא האמנתי למה שאני קורא: חייבים רק חלבון שלא אוכסן במקרר (!!??) נפלת על הראש? אתה מכיר מטבח ביתי שהביצים לא מאוכסנות בו במקרר? דבר שני - שימון התבנית - כאן לא רק נפלת על הראש אלא גם קיבלת מכה רצינית. לשמן, להקפיא, לשמן, להקפיא, לשמן שוב (שלוש פעמים!!!!!!!!!) מי שמע כאלו שטויות? מה נראה לך שבשביל עוגות בחושות (עוגה בחושה היא עוגה ללא הקצפה וכל הבלבול) אנחנו ניכנס לכאלו הכנות? ולמה לשמן כ"כ הרבה? גועל נפש. דבר שלישי - כמות השוקולד והחמאה במתכון האחרון - כבר עדיף לקנות שוקולד איכותי (הייתי הולך על פרלינים של גודיבה) במקום כל הטירוף המוצע במתכון. בקיצור - די עם הפלצנות. עוגות בחושות אמורות להיות קלי קלות וטעימות.
82. שיטות מאנגליה בישראל מתכון להרעלת מזון
הרעלת מזון ,   בישראל   (16.11.08)
ציטוט מהכתבה:"טרי זה לא תמיד טוב: הכי נכון להשתמש בחלבון ישן. אל תיבהלו - חלבון שהופרד מהביצה, והוכנס לקופסה אטומה (ואפילו לא אטומה), יישמר בטמפרטורת החדר למשך 3 ימים. חלבון כזה מתפרק באופן טבעי ואיטי, המרקם שלו משתנה והוא הופך נוזלי כמו שמן. זה החלבון איתו מכינות מסעדות כוכבי המישלן סופלה מדהים - דבר שלמדתי בלונדון אצל האחים Roux" חלבון בטמפ' החדר בקייץ הישראלי? עכשיו אני מבין למה מקבלים הרעלות מזון
83. שיטות ארופאיות מיושמות ע"י מרוקאי
יוני   (16.11.08)
חלבון ישן...בטמפ' החדר... גם סגנון הכתיבה וגם המתכונים הישר לביה"ח...
84. הבחושות שלך נראות כמו הפוליטיקה בישראל
(16.11.08)
לא אמין לא עממי ולא הגייני/נקי
85. כמה דברים
מיכל ,   ירושלים   (16.11.08)
א) טיפ נוסף לקצפת חלמונים יציבה וטובה: להיזהר שלא תיפול אפילו טיפת חלמון לתערובת החלבונים המוקצפת. ב) למה כ"כ הרבה חמאה (400(!) גרם) בעוגת טראפלס שוקולד?! יש טובות מאלה, פחות כבדות וטעימות. ג) מה הקשר ההזויי הזה בין העוגות הבחושות לפוליטיקה? נסתפק במתכונים, תודה. מעבר לכך, בדר"כ אני מרוצה מהמתכונים שלך.
86. אני הכי נהנה לקרוא את כל התגובות של השפים שמקנאים...
טבח שמפרגן   (16.11.08)
לכל השפים שמקנאים רצח - איזה בעסה זה שמישהו יותר מוכשר ומצליח מכם, הא? כואב לכם הלב, נכון? לא נורא - כיף לראות אתכם סובלים.... רפי - אתה תותח על. אני מקווה שאתה קורא את התגובות של הקולגות שלך ונופל מצחוק....
87. 86 צודק
(16.11.08)
88. ל-12, יצאת טמבל - "בני האדם בנויים מהרבה מולקולות גדולות"...
דובי פרידמן   (16.11.08)
רואים שאתה בובליל...
89. הרבה שמן וחמאה איכסה
לא שפית ,   לא קונדיטורית   (16.11.08)
90. 61 86 87 אותו סגנון אותה גסות
(16.11.08)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה