אוכל  טעם החיים  בישול קל עם פסקל
עם אורז, קטניות או ירקות - מרק עם הפתעה
פסקל פרץ-רובין
פורסם: 07.01.09, 10:41
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 35 תגובות ב-35 דיונים
1. האורז שמוסיפים למרק כבר מבושל?
חוה ,   ת"א   (07.01.09)
האורז שמוסיפים למרק כבר מבושל?
2. לא ! האורז יתבשל עם המרק
חגית ,   תל אביב   (07.01.09)
3. תשובה ל-(1)
אפרת   (07.01.09)
לא, את האורז מוסיפים כמו שהוא, לא מבושל. הוא מתבשל עם כל התערובת כשהיא במצב רתיחה. בתיאבון
4. ל 1
חני   (07.01.09)
אין שום מניעה לשים אורז מבושל גם יהיה יותר מהר וגם יותר טעים לדעתי
5. בזמן הבישול הזה העדשים לא מתרככות מספיק לוקח להן כמה שעות
(07.01.09)
יש פתרון לזירוז זמן הבישול שלהן?
6. עדשים אדומות
יעקב ,   יפו   (07.01.09)
מתבשלות מהר מאוד (לעומת עדשים חומות שצריכות הרבה זמן) ומצהיבות ותוך כחצי שעה הן מתמוססות ונעלמות בתוך המרק.
7. לתגובה 5 - עדשים אדומות מתרככות תוך חצי שעה
אפרת ,   תל-אביב   (07.01.09)
להבדיל מאחיותיהן הירוקות.
8. תשובה ל 5
ורדה   (07.01.09)
העדשים האדומות מתרככות מאוד מהר שלא כמו העדשים הירוקים / חומים אותם יש צורך לבשל הרבה יותר זמן. 15 דקות עד 20 דקות והמרק מסמיך מהעדשים האדומות. אפשר את אותו מתכון בלי הרבה נוזלים ואז זה יוצא תבשיל ולא מרק. קצת לימון מלמעלה ושום מטוגן טעים טעים.
9. מצטערת, אבל מיניסטרונה בלי שעועית יבשה מבושלת הוא לא
מאיה   (07.01.09)
מיניסטרונה. המכון, אגב נקרא טעים מאוד!.
10. לאפרת מגיבה פה הרבה
אוהב לאכול ,   אוכל טעים   (07.01.09)
עושה רושם שיש לך מושג בבישול, כי את מרבה לתגובות. אולי תפרסמי לנו איזה מתכון טעים? תודה
11. שאלת קיטבג...
מישהי שמרקים לא ,   עובדים לה...   (07.01.09)
אני שונאת את אלה ששואלים אפשר עם/בלי וכל מיני כאלה אבל עדשים אדומות ספציפית ממש לא לטעמי... כמה הן קריטיות למרקם המרק ולטעם..? יש למישהו רעיון אלטרנטיבי? סורי על השאלה המפגרת :) מישהי שמרקים אף פעם לא יוצאים לה טוב...
12. המרק עגבניות עם אורז יצא נפלא!!
(07.01.09)
13. מרק האורז
שולמית   (07.01.09)
בכל משך הבישול מכוסה ועל אש גבוהה?
14. האתר של פסקל מצויין!!!!!!
ליאורה עדני ,   כוכב יאיר   (07.01.09)
האתר של פסקל מצויין! עיצוב יפייפה! הזמנתי משמה כבר ספר, שלחתי להם מייל ונאמר לי שזה במחיר מוזל (!!)
15. עוד שאלה מביכה
סליחה על חוסר הידע   (07.01.09)
במרק האורז - זה שלושת רבעי כוס אורז או שלוש-ארבע כוסות? (כתוב כוסות ברבים...?!)
16. ל-15 שלושת רבעי
(07.01.09)
17. תשובה ל-15
הילה   (07.01.09)
לדעתי מדובר בכוס ועוד 3/4 כוס. עדיין מדובר בכמות די גדולה (בין 6-8 מנות)
18. ל15
אילת   (07.01.09)
הכוונה היא לשים פחות או יותר בין שלושת רבעי כוס אורז לבין כוס שלמה
19. בין 3/4 ל-1 כוס, על פי הסמיכות הרצוייה.
(07.01.09)
20. ל-15,16,17
אילנה ,   גליל   (07.01.09)
הכונה לשלושה רבעים עד כוס שלמה של אורז,תלוי בסמיכות ובכמות שאוהבים
21. תתחדשי על האתר פסקל
בשלנית קטנה ,   צפון   (07.01.09)
נראה אחלה
22. מתכון כללי למרקים מוצלחים
רותם ,   נגב   (07.01.09)
אני לא אלופה בבישול, אבל כל המרקים שלי יוצאים נהדר. כל הבישול שלי פשוט מאוד, ולא דורש כמויות מדוייקות, וכך אני יוצא שאני מגוונת כל הזמן. 1.מקלפים את כל הירקות 2.חותכים חלק לקוביות קטנטנות וחלק לגסות (כך שהחתיכות הקטנות נותנות נפח למרק בלי להשמין) 3. מוסיפים תוספות מעניינות כמו: שעועית ירוקה, פול ירוק או אפונה קפואים (מומלץ לשטוף אותם במים רותחים לפני שמוסיפים לסיר, למנוע ריחות מקפיא) 4. מוסיפים עדשים אדומות או ירוקות כמה שרוצים. ככל שתוסיפו יותר מחצי כוס, המרק יהיה סמיך יותר 5. את כל מה שמפורט או רק חלק זורקים לסיר ענק, ממלאים במים רותחים ושמים על הגז עם מכסה סגור 6. כשבמים מבעבעים בשצף קצף כדאי להנמיך את הלהבה ולתת לו להתבשל הרבה זמן 7. תבלינים הם עניין של טעם, אבל אני אציע כמה שילובים: כף גדושה של מרק עוף + חצי כפית חוויג' למרק+ חצי כפית בהרט+ כף פפריקה מתוקה+ כפית כרכם או כף גדושה של מרק עוף + כפית פפריקה חריפה + חצי כפית פפריקה אדומה + מעט צ'ילי + חצי כפית בהרט יש מליוני שילבוים, אני כל פעם מנסה שילוב אחר. לעיתים שמה גרד קל של אגוז מוסקט, שמתאים מאוד למרק בטטה ודלעת, ךעיתים משנה את הכמויות של כל התבלינים או סתם שמה מרק עוף ודי. במקום מרק עוף (שלי פרווה) אפשר לשים מלח רגיל. בתאבון
23. פלפל ופלפלת הכוונה פפריקה חריפה ומתוקה?!?
(08.01.09)
24. לגבי אבקת מרק (בעיקר ל22)
הילה   (08.01.09)
מניסיוני האישי בבישול ממרקים ניתן לוותר לגמרי על אבקת מרק, אין צורך באבקה המלאכותית הזו היא סתם לא בריאה ומוסיפה טעם לוואי מגעיל. ניתן להוסיף תבלינים והטעם נפלא! עוד טיפ חשוב, ממולץ להוסיף תבלינים לאחר שהמים רותחים, הם גם מוצאים את טעמם יותר טוב, גם מתערבבים היטב עם המרק וגם ניתן לטעום ולשפר את התיבלון. אפשרות נוספת היא במידה ומטגנים בצל בתחילת תהליך הכנת המרק להוסיף את התבלינים לשמן החם. טיפ נוסף, לאחרונה גיליתי שירקות מגורדים בפומפיה, כמו גזר למשל משתלבים נפלא עם המרק וגם מתבשלים במהרה! שיהיה בתאבון וחורף נעים ושקט!
25. מרק עם אורז יצא מצוין
איריס   (08.01.09)
26. עכשיו סיימתי להכין מרק עדשים אדומות
הנה המתכון   (08.01.09)
לחתוך בצל לבן וסלרי, לטגן עם מעט שמן רגיל (אני משתמשת בחמניות). להוסיף גזר מגורד. אחרי כמה דקות של טיגון להוסיף מים, פטרוזיליה חתוכה. אחרי כעשרים דקות שהירקות הללו מתבשלים, להוסיף עדשים אדומות ולהמשיך לבשל. כמובן שאפשר להוסיף כל ירק שמתחשק. ומלח ופלפל כמובן. מרק קל מאוד להכנה, טעים, מזין, זול, ועם פרוסה קלויה של לחם טוב, שעליו מעבירים שן שום בשביל הניחוח - ממש ארוחה שלמה ומשביעה.
27. כמות המים במרק האורז מאוד לא מדוייקת
מנסה לבשל מרק אורז   (08.01.09)
כתוב "ממלאים את הסיר במים עד מחצית גובהו", ואח"כ כתוב "מוסיפים כ-3/4 כוס מים". אבל אם הסיר הוא גדול יחסית אז "עד מחצית גובהו" בוודאי כולל את ה-3/4 כוס מים, לא? איך אני יכולה לדעת אם צריך להוסיף את המים האלה או לא?
28. ל 26
התוספת שתופסת   (08.01.09)
אני מכינה את אותו מרק מתובל בכורכום ומגישה עם כמה טיפות לימון. מאוד משדרג..
29. תודה רבה על המחמאות
פסקל פרץ-רובין   (08.01.09)
את מוזמנת לבקר אותי גם באתר
30. לקראת סוף הבישול אפשר תמיד להוסיף עוד
ישראלית   (09.01.09)
איטריות דקיקות חתוכות,מתבשלות מהר. מסמיכות את המרק. או פסטה למינהן שבושלו מראש.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה