אוכל  טעם החיים  בישול קל עם פסקל
עם תמרים וריבה - עוגיות בטעם של פעם
פסקל פרץ-רובין
פורסם: 13.01.09, 11:37
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 38 תגובות ב-37 דיונים
1. רולדות תמרים
רונית   (13.01.09)
במה אפשר להשתמש כתחליף למוצרי החלב שבמתכון
2. פרווה
אסתי ,   חדרה   (13.01.09)
האם ניתן להמיר את השמנת בנוזל לא חלבי, על-מנת שייצא פרווה?
3. שיהיו פרווה
(13.01.09)
האם ניתן להחליף את השמנת בחצי כוס מיץ תפוזים ו/או שמן??
4. אפשר להחליף בקמח מלא
יעל   (13.01.09)
מבררת האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח מלא והאם בגלל זה יש צורך ביותר מחאה או נוזל אחר
5. למגיבות למעלה, יש התייחסות לפרווה בתחתית
נאוה   (13.01.09)
המתכון השני בצד שמאל
6. ברולדות ניתן להחליף את השמנת החמוצה בשמנת צימחית - 125 מ"ל
קונדיטורית   (13.01.09)
זו הכמות שצריך, שזה חצי מיכל. והנה בצק אחר פרווה מ-ע-ו--ל-ה! 200 גר' מחמאה מומסת 1 כוס שמן 60 גר' סוכר 3/4 כוס מיץ תפוזים או מים 800 גר' קמח 15 גר' אבקת אפייה לערבב את כל החומרים הרטובים, להוסיף את הקמח בסוף. לתת לבצק לנוח חצי שעה. לחלק ל-4 כדורים ולמרוח במלית הרצויה. לגלגל לרולדות הדוקות. לחתוך בעזרת סכין חדה על התבנית. אפייה ב-180 (לחמם תנור מראש) לאפות כ-15-20 דקות.
7. המשך - פרווה
שירה ,   ירושלים   (13.01.09)
אין התייחסות מה אפשר לשים במקום אשל או שמנת.
8. למגיבה ב- 5
אסתי ,   חדרה   (13.01.09)
אכן הדבר לא נעלם מעיננו מן הסתם, אבל שאלה לי אלייך, איך ממירים שמנת חמוצה בנוזל (מיץ, חלב וכו') מבחינת כמות מדוייקת, האם חצי כוס מיץ או כוס מלאה?
9. מה אפשר לששים במקום אשל?
אורלי אטיה   (13.01.09)
כדי להפוך אותן לפרווה?
10. שלפתי מתכון של עוגיות פשוטות ו.... כיד הדמיון
! ! ! ,   צפון   (13.01.09)
הוספתי מהראש ושיניתי לא מעט - והתוצאה מופלאה. למשל, שמתי קמח מלא במקום רגיל. הוספתי ג'ינג'ר מגורר טרי, קליפת תפוז מגוררת, מיץ תפוזים טרי, חתיכות קטנות של בננה בשלה..... וקצת ברנדי...... איזה ריח בבית! ואיזה עוגיות!!!
11. ל-2 ולכולם
תמר   (13.01.09)
אני מכינה באופן קבוע רולדות אלו ומשתמשת בחצי כוס מיץ תפוזים במקום מוצר חלבי,והבצק יוצא נפלא ונוח לעבודה.
12. אפשר במקום חמאה שמן?
לי   (13.01.09)
13. 3 כוסות קמח, הכוונה לקמח רגיל או תופח של אוסם?
מיטל ,   תל אביב   (13.01.09)
14. ל-6 הקונדיטורית
מתלבטת ,   שרון   (13.01.09)
את בטוחה שגם מחמאה וגם שמן ? זה לא יותר מידי ? אשמח להבהרה
15. ל-1 ול-12 תמיג במקום מוצרי חלב אפשר להשתמש במיץ תפוזים.
גבעתיים   (13.01.09)
ובמקום חבילת חמאה100 גרם 1/2 כוס שמן.
16. מתכון של סבתות
רחלה ,   מרכז הארץ   (13.01.09)
אני לשה בצק של פעם: קילו קמח, 1 מרגרינה, כוס שמן, 2 אפיה, ¼ 1 כוסות מים. אח"כ מרדדת ומורחת תמרים, שוקולד ומה שרוצים יוצא מעדן
17. עד כמה המחמאה צריכה להיות רכה אם בכלל?
(13.01.09)
האם צריך להמיס את המחמאה? או שתהיה קצת רכה?
18. בקשר לתמונות
(13.01.09)
נאנ, הפסיקו לשים סתם תמונות לא קשורות מאימאג' בנק, זה סתם מבאס או התמונות של העוגיות עצמן מוכנות, או כלום
19. לכול הנשים ששואלות העים לאיזה קמח
חביבה ,   עתלית   (13.01.09)
תיקראו טוב לפני שאתם מגיבים עם כתוב אבקת אפיה סימן שאתן צריכות קמח רגיל מזה משנה של של מי
20. ל-18 אני מחחפסת את העיגול והריבה בתמונה
גל   (13.01.09)
21. האפ נחתן להשתמש בשמן קלונה במקום שומן מוצק ?
ארז   (13.01.09)
מטעמי בריאות אני מעדיף להימנע משימוש בחמאה או מרגרינה. לכן אני מבקש לדעת האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קנולה ? אם כן - מהיא הכמות ?
22. מתכון
מרג' ,   חולון   (14.01.09)
לכל מי שרוצה מתכון פרווה ,בבצק זה ניתן להשתמש כעוגיות ללא כל מילוי פשוט לרדד צורות ולתנור 1 מחמאה , או מרגרינה 1/2 כוס שמן קנולה 1/2 כוס ספרייט לא דיאט 1/2 כוס אבקת סוכר 2 ביצים קמח תופח כמה שנכנס (בדרך כלל זה1 750 גר' או 1 ק"ג פחות כוס) לרדד לרולדות ולמלא במה שרוצים ,לרדד וליצור צורות אפיה - 20 דקות -180 מעלות הערה - העוגיות יוצאות נימחות בפה ככל שעובר ימים הם משתבחות השמן +הספרייט כן ספרייט הם במקום החמאה . כל העוגות או העוגיות שמצויין בהן חמאה אני שמה שמן +ספרייט וזאת מטעמי כשרות הרבה בריאות ובהצלחה מרג'י חולון
23. ל21 ולכולם: לא ניתן להמיר את החמאה/מרגרינה בשמן!
... ,   ...   (14.01.09)
זהו בצק פריך! והבצק פשוט לא יצא טוב/ טעים! מניסיון, בכל מתכון אחר ישנה אפשרות כמו בעוגות, עוגיות/עוגות שמרים וכדומה... אך בבצק פריך זה לא יעבוד!
24. עוגיות מומלצות
לילי מור ,   מעלה אדומים   (14.01.09)
אמש אפיתי בצק מצויין קל נעים לעבודה וטעים מאוד מומלץ מאוד אפשר עוד מתכונים
25. עוגיות מומלצות
לילי מור ,   מעלה אדומים   (14.01.09)
אמש אפיתי בצק מצויין קל נעים לעבודה וטעים מאוד מומלץ מאוד אפשר עוד מתכונים
26. טיפים נוספים לרולדה ומתכון נוסף
חנה ,   חולון   (14.01.09)
רצוי לשים את הבצק למספר שעות במקרר ואחרי ששמים את הרולדות בתבנית לעשות חתכים עם סכין לפי הגודל הרצוי. אני שמה חצי מרגרינה וחצי כוס שמן כדי להפחית מהמרגרינה. למי שרוצה שיהיה פרוה אפשר להחליף במקום חלב לאותה כמות מיץ תפוזים. המתכון שלי יוצא מעולה והוא: 3 כוסות קמח רגיל 1 ביצה 1/2 כוס מיץ תפוזים 1/2 מרגרינה 1/2 כוס שמן 1 אב' אפיה 1 סוכר וניל ללוש לבצק חלק ונעים לשים במקרר לפחות לשעתיים אפשר כל הלילה אם רוצים. לחלק ל-4 כדורים לקמח קצת למרוח ממרח תמרים לפזר אגוזים קצת קינמון לגלגל ועשות חתכים על הבצק ולאפות בתחילה 180 מעלות ואח"כ להוריד ל-150 מעלות עד שהופך למעט שחום לקרר לחתוך לעוגיות לשים בקופסה ורק לפני ההגשה לפזר אב' סוכר כדי לשמור על קריספיות.
27. טיפ היסטרי לעוגיות פרווה
שטויות כאלה   (14.01.09)
איך להחליף עוגיות טעימות לעוגיות בטעם קרטון מטעמי אמונות טפלות וגם לכפות זאת על אחרים במלונות . נמאס!
28. תגובה לעןגיות
לאה רברהם ,   חולון   (14.01.09)
הכל נפלא עד לרגע ההאפיה. מדוע באפיה הרולדה נפתחת לשניים?
29. ה"שקם" הזכור לטוב שהפך ל"חשק" של ממש
יולי ,   ק"ק ברוקלין   (14.01.09)
פעם היה בצק ש.ק.מ - שמנת חמוצה אחת, קמח תופח אחד (350 גר') מרגרינה אחת. היות ואני קצת משוגעת, ומסרבת להשתמש במוצרים שאינם מן הטבע, אין אצלי מרגרינה כבר יותר מעשרים שנה. אז עכשיו קוראים לבצק "חשק" - חמאה אחת (200 גר') שמנת אחת, קמח אחד. שתי דקות במעבד מזון היישר מהמקרר, והופ - חזרה לקירור כדי להתארגן. ובבוקר שלמחרת - חלוקה לשלושה כדורים, פתיחת דף לא מאוד דק מכל כדור, מריחה במה שמתחשק, גלגול, סגירה, סימון פרוסות - ואפיה של כל שלושת הגלילים ב150 מעלות למשך 45 דקות. גמרנו לאפות - מיד לפרוס לפרוסות עגולות ולהניח להתייבש להתקרר ולהתמצק. אם רוצים - מגלגלים באבקת סוכר כשקר. וזהו. אגב, הבצק אינו מלוח ואינו מתוק, לכן אני עושה גליל אחד מרוח בגבינה (ריקוטה) עם שום מעוך וקצת מלח, ומגלגלת את הגליל כולו בשומשום לפני סימון הפרוסות. ככה יש גם כירסומים מלוחים וגם עוגיות מתוקות.
30. ללאה מ- 28
רולדינה ,   נווה תמר   (14.01.09)
יתכן שהרולדות נפתחות כי את שמה יותר מדי מילוי, או שאת מרדדת את הבצק דק מדי. או שניהם יחד.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה