צילום: דרור כץ
עם תמרים וריבה - עוגיות בטעם של פעם
פסקל פרץ-רובין מכינה שני סוגי עוגיות קלאסיות שכולנו אוהבים - עוגיות כריך המילוי ריבה וגלילות ממולאות במחית תמרים

הן קטנות ומעוצבות, מופיעות בגוונים וצורות שונות, טעמן משתנה מאחת לשנייה והן בעיקר באות להשלים את הלגימה מהמשקה החם - קבלו את העוגיות. לעוגיות יש מעלות שלעוגות אין. ניתן להכין אותן מראש, הן נשמרות לאורך זמן, מכילות מליות מפתיעות וחסרונן היחיד הוא שאם לא שומרים עליהן היטב הן נחטפות במהירות.

 

במהלך השנים ועם הניסיון נחשפתי למינים רבים של עוגיות ואספתי המון מתכונים. אני נוהגת לחלק את מתכוני העוגיות לפי מרקמן ואיכותן. כך למשל קיימות העוגיות היבשות, המתפוררות, המתובלות, הממולאות, העדינות ועוד. לא פעם אני מכינה שלושה או ארבעה סוגים ומאחסנת אותן בצנצנות זכוכית גדולה כך שיהיו חשופות לכל בני המשפחה.

 

בחרתי להציע מתכון לעוגיות ממולאות, נימוחות ונפלאות. על טעמן המיוחד של העוגיות הפריכות והנימוחות הללו דובר הרבה, והן כה אהובות שניתן למצוא גרסאות שלהן במרכולים ובשווקים השונים, אולם טעמן אינו משתווה לזה של העוגיות הביתיות.

 

העוגיות הממולאות עשויות על בסיס בצק פריך שהוא אחד הבצקים הנהדרים והקלים להכנה. כשמשלבים בחומרי הבצק גביע אשל, יוגורט או שמנת חמוצה, הבצק הפריך המוכר הופך להיות עדין ורך.

 

היופי בהכנת עוגיות ממולאות הוא שניתן להיות יצירתיים ולהשתמש במליות שונות. כשאנו דחוקים בזמן אפשר בהחלט להשתמש במליות מוכנות הנמכרות במרכולים, אותן ניתן לשדרג על ידי הוספת פירות מיובשים ואגוזים שונים.


(צילום: דרור כץ)

 

המלית בה אני משתמשת עשירה ומתוקה מאוד ולכן אני משמיטה את הסוכר ממרכיבי הבצק. יוצרים מהבצק גלילות ממולאות, ובתום האפייה, בעודן חמות, בוזקים עליהן אבקת סוכר ופורסים אותן לפרוסות וכך שומרים אותן.

 

הימים קרים והקטנים ספונים יחד אתכם בבית - זה הזמן להכין בצוותא עוגיות ממצרכים שבדרך כלל נמצאים במזווה הביתי ובמקרר. הניחוחות שיעטפו את ביתכם והשמחה של הילדים יהפכו כל אחר צהרים שיגרתי לאירוע נפלא, טעים ומתקתק. היות שאנו כבר עובדים עם סוג של בצק פריך בחרתי להגיש מתכון לעוגיות שובבות, שהילדים ממש יאהבו.

 

גלילות בצק ממולאות תמרים

אין לעבד יתר על המידה את הבצק על מנת שהחמאה לא תימס ויהיה צורך להוסיף שוב ושוב קמח לאיסוף הבצק.

 

המרכיבים (ל-4-3 גלילות):

לבצק:

3 כוסות קמח מנופה

1 גביע אשל או שמנת

200 גרם מחמאה

1 חלמון ביצה

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

למלית:

250 גרם מחית תמרים

1/4 כוס מיץ תפוזים

2 כפות מים

1 כף קליפת תפוז מגוררת

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/2 כפית קינמון טחון

1/4 כפית ציפורן טחון

לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה או במערבל חשמלי עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם צריך - מוסיפים מעט קמח.
  2. למלית: מבשלים בסיר את התמרים עם מיץ התפוזים והמים ומניחים על להבה בינונית. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מורידים מהאש.
  3. מחלקים את הבצק ל-4-3 חלקים שווים, מרדדים כל חלק על משטח מקומח ומורחים בחלק מהמלית. מגלגלים את הבצק לגלילה.
  4. מניחים את הגלילות עם רווח זו מזו בתבנית אפייה משומנת היטב ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני(180 מעלות) כ-25 -30 דקות. מוציאים מהתנור ובעודן חמות בוזקים עליהן כמות נדיבה של אבקת סוכר.
  5. מצננים וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. שומרים בצנצנות בעלות סגירה הרמטי או כל כלי אחסון אחר. עוגיות אלו נשמרות היטב עד שלושה שבועות.


(צילום: ירון ברנר)

 

עוגיות פינוק

ניתן להכין את הבצק במערבל חשמלי, אולם אם אתם מעוניינים להפעיל את הילדים אני ממליצה ללוש את הבצק בכפות הידיים. מכינים את הבצק ונותנים לו לנוח שעתיים שלוש במקרר. אפשר להכין מהבצק עוגיות בצורות שונות או להכין עוגיות כריך עם ריבה שמבצבצת מתוכן.

 

המרכיבים (ל-40 עוגיות או ל-20 עוגיות ממולאות):

לבצק:

1/4 2 כוסות קמח מנופה

קורט מלח

1/4 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

3 כפות חלב או רויון

למלית:

1 כוס ריבה אדומה

לבזיקה

1/2 כוס אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערה רחבה (המונחת על מגבת לחה לשמור על יציבותה), את הקמח,המלח,אבקת האפייה, הסוכר וסוכר הווניל ומערבבים מוסיפים את קוביות החמאה והחלב ולשים תוך איסוף הקמח. לשים לקבלת בצק אחיד הניתק מדפנות הקערה . מניחים בצלחת מכסים ביריעת פלסטיק נצמד ומכניסים למקרר כשעתיים שלוש.
  2. להכנת עוגיות בצורות שונות: מחלקים את הבצק לשניים מקמחים משטח עבודה ומרדדים חלק אחד של בצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ . בעזרת קורצן צורות קורצים עוגיות בצורות שונות מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים את העוגיות ברווחים. בדרך זו מכינים את שאר הבצק.
  3. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני של 180 מעלות כ-30 דקות או עד להזהבה נאה שלהן. מוציאים מהתנור ובוזקים עליהן אבקת סוכר. מאכסנים את העוגיות בצנצנת זכוכית בעלת סגירה הרמטית
  4. להכנת עוגיות כריך: מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי חצי ס"מ . קורצים מספר עוגיות זוגיים בצורות של פרח, עיגול או כוכב. לחצי ממספר העוגיות קורצים עיגול קטן במרכז. מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת בניר אפייה. אופים את העוגיות בתנור חם שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צלזיוס כ-30-25 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות, מוציאים ומצננים .
  5. הרכבת עוגיות כריך: מורחים שיכבה נדיבה של ריבה על עוגייה חלקה ומניחים מעל את העוגייה עם החור. כך מקבלים עוגיות כריך. ניתן למלא בריבה או שוקולד או בריבת חלב. בוזקים אבקת סוכר מעל ומניחים בצנצנת זכוכית בעלת סגירה הרמטית או בקופסאות פח לעוגיות.

 

לאתר הבית של פסקל לחצו כאן

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה עם תמרים וריבה - עוגיות בטעם של פעם
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד