אוכל  טעם החיים
מרק מהברנז'ה: גונדי עם קציצות בשר ואורז
ynet
פורסם: 02.02.09, 10:58
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 39 תגובות ב-39 דיונים
31. תגובה לכולם+מתכון מדוייק
מעיין ,   השרון   (03.02.09)
פרס מחולקת לאזורים ובכל אזור קוראים לאותו מאכל בדיוק בשם שונה - אפילו במבטא שונה. גונדי במקום אחד עשוי מחומוס/קמח חומוס וכפתא לשבת מבשר+אורז. על כל פנים הכמויות במתכון לא כ"כ נכונות. חצי ק"ג בשר טחון 1-1.5 כוס אורז לא מבושל מלח, פלפל שחור,כורכום ביצים מבושלות (קשות) מעט שמן - 2 כפות אופן ההכנה: מערבבים בשר עם האורז-את האורז יש להוסיף כל פעם קצת כדי לראות שמתקבלת עיסה נעימה ואחידה של בשר ואורז. מתבלנים ויוצרים כדורים לא גדולים - בגודל קלמנטינה בערך. בסיר מרתיחים מים עם אותו התיבלון ועם השמן ומכניסים לתוכו את כדורי הבשר. כדי להסמיך את המרק אפשר לשים ירקות או פשוט כוס אורז לא מבושל. ניתן להוסיף את הביצים הקשות אחרי הכדורים. אם רוצים לשבת - מבשלים 40 דקות ומנחים אח"כ על הפלטה ואם רוצים באמצ"ש אז פשוט מבשלים בערך שעה. בתאבון.
32. קשת כבר מזמן לא מה שהיה
גילי ,   מרכז   (03.02.09)
אני אהבתי פעם לאכול בקשת,היו זמנים, זה כבר ממש לא זה וחבל.
33. כופתאות אורז - זה השם בעיברית
בשלנית שירזית   (03.02.09)
המתכון נכון, אני מכניסה לבשר 2/3כוס אורז (ולא 2 כפות). בנוסף צרור של שמיר וצרור פטרוזיליה קצוצים לתוך הבשר הטחון ולא כמה עלים במרק. תנסו ותראו איזה טעים
34. מישהו מוכן לתת בבקשה מתכון פרסי אותנטי מעולה לגונ די מחומוס?
מיכל   (03.02.09)
35. ל4 יש שני סוגים. גם הבשר שלהם שונה..
(03.02.09)
36. 2 כפות אורז? לא הגזמת באמת. טוב שלא שתי כפיות
פרסיה שמבינה   (03.02.09)
37. ל-34: המתכון שלי לגונדי מחומוס
נשואה לפרסי   (03.02.09)
חצי קילו עוף טחון חצי קילו חומוס קלוי טחון 3 בצלים מגורדים דק כוס וחצי מים 3/4 כוס שמן מלח, פלפל, הל, כמון, כורכום - לפי הטעם (אני פתחתי כמויות לעצמי). לבחוש הכל ביחד. המרק: לטגן במעט שמן בצל פרוס בסיר גדול מאוד. להוסיף 3 סיר מים, כרעי עוף, מלח וכורכום. להביא לרתיחה, לגלגל כופתאות מהעיסה של העוף/חומוס ולבשל במרק במשך כשעה. להגיש עם אורז לבן. גם העוף "המכובס" במרק הזה יוצא טעים ביותר, רק מה, מתפרק. אגב, הכמות לפי המתכון הנ"ל היא גדולה(איזה 30 כופתאות תלוי בגודל), ואם לא צריך כ"כ הרבה, אפשר להקפיא חלק מעיסת העוף והחומוס לפני הבישול וזה נשמר מצוין.
38. כופתא ברנג'י
אלמונית   (03.02.09)
השם הנכון הוא כופתא ברנג'י.ולא, לא שמים את כל הירקות אולאי קצת קישואים וגזר.חוץ מזה עדיף להוסיף חומוס שרוי וקלוף.
39. שיכלולים למתכון של 37 .... בתיאבון......
יאמי יאמי   (03.02.09)
גונדי נוחודי (נוחוד=חומוס) בהמשך למתכון של מס' 37 : למרק בו יתבשלו בסופו של דבר כופתאות הגונדי, אפשר להוסיף מעט ירקות זה רק יוסיף טעם למרק, ובהחלט אפשר לוותר על אבקת מרק העוף. כמובן צריכך סיר גדול ו"מרווח" שיוכל להכיל את הירקות הרבה נוזלים ואת הכופתאות. והכי חשוב להוסיף למרק גרגרי חומוס. ניסיתי ךהשרות לבשל מראש וכו' לא הצלחתי לרכך את החומוס העקשן הזה לכן אני מכניסה גרגרי חומוס מקופסת שימורים ככה הם הכי רכים. כמובן שוטפת אותם היטב עם הרבה מים לפני שמכניסה למרק. (בפעם הבאה אנסה חומוס מבושל קפוא של סנפרוסט). לגבי הכפתה ברנג'י: המרק נשמע נחמד אבל "עני" בטעמים. מכירה את התבשיל הזה והוא הרבה יותר עשיר וטעים.
תגובות קודמות
חזרה לכתבה