מרק מהברנז'ה: גונדי עם קציצות בשר ואורז
גונדי ברנז'ה הוא מאכל פרסי מסורתי של מרק ירקות עם כופתאות בשר ואורז. הנה מתכון פשוט שיאפשר לכם להתענג עליו בבית

גונדי ברנז'ה -מרק עם קציצות בשר ואורז

מתכון באדיבות השף אבי שטייניץ, "אדום אדום"

 

המרכיבים:

1/2 ק"ג בשר טחון

2 כפות וחצי אורז לא מבושל (בסמטי או פרסי)

מלח

פלפל שחור

קורט הל טחון

בצל גדול קלוף, מגורר ומסונן

קורט כורכום

קורט כמון

למרק:

2 גזרים חתוכים לקוביות

2 שורשי פטרוזיליה

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות

3 ענפי שמיר טרי

2 ליטר מרק עוף צח (אפשר גם מאבקה)


(צילום: Danya Photo)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את המרק הצח עם הגזרים, הדלעת, שורש הפטרוזיליה ומעט מלח, ומביאים לרתיחה.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצה, עד שנוצרת תערובת אחידה.
  3. יוצרים קציצות עגולות, וכשהמרק רותח מתחילים להכניס לתוכו את הקציצות לאט (חשוב לא להכניס את על הקציצות יחד).
  4. כשמסיימים עם הקציצות מנמיכים ללהבה בינונית, מוסיפים את השמיר ומבשלים כחצי שעה.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה מרק מהברנז'ה: גונדי עם קציצות בשר ואורז
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד