בסד
לא ברור לי למה בכל כתבה שמפרסמים על אוכל, תמיד חייבים להיות הקנטרנים והממורמרים והגזענים למיניהם.
אנשים- מדובר בעוד הצעה לאופן הכנה והגשה. מי שמתאים לו, שיקבל ויישם. שייהנה והרבה לבריאות לו.
מי שלא- ממש לא חייב. שימשיך להכין מה שהוא יודע ואוהב, וזה בסדר גמור. והרבה בריאות. אבל למה להאריך, ולעשות מזה סאגה שלמה?
והביקורות המאוד לא נעימות על רפי כהן, ומטעמיו במסעדתו, והמתכונים שלו... פשוט תתביישו. כאילו מדובר בקבוצה גדולה של ילדים בגן.
למי שהיה טעים, אחל'ה. מי שאהב את המתכונים, אחל'ה.
מי שלא- גם אחל'ה. קורה.
אתם מפספסים ושוכחים דבר מאוד פשוט אחד --- על טעם וריח אין מה להתווכח.
ואני משוכנעת שכל שף מכין, בין היתר, דברים שהוא מאוד אוהב ושהוא משער שגם הקהל הרחב, ברובו, יאהב ויהיה לו טעים גם כן, כמו לשף עצמו.
אבל, זה כל היופי שבדבר. יש המוני שפים, כל אחד מתמחה בדברים כאלו ואחרים. אין אחד שהוא יותר טוב מהשני, הם פשוט שונים אחד מהשני. בטעם, בהצגה של המנה, במחיר ...וזה לגיטימי, וזה טוב. וזה תחרותי, ואם לא היו כל המרכיבים האלו, השפים לא היו עמלים לשאוף ולהגיע לשלמות של כל מנה שלהם- אז מי שמרוויח מזה בסופו של דבר (מרוויח מבחינת הטעמים...- לכל הקופצים בראש...)זה האדם שמקבל את הצלחת ונהנה מהמטעם.
זה נקרא לקבל את השונה ממך, גם אם אתה לא אוהב אותו. אתה לא חייב. אבל לקבל את העובדה שיש דברים שהם שונים מאיתנו בעולם הזה. אנשים שונים מאיתנו, בצבעים שונים, בצורות שונות... להתעורר, רבותיי, להתעורר.
נאורות.
(אם אנשים היו מקבלים את השונה העולם שלנו היה באמת באמת מרגיש ונראה טוב יותר לכולנו....תנסו, זה עובד, וזה לא קשה בכלל. צריך רק להפתח...)
לכל הקופצים בראש, לא- איני "שתולה" של רפי כהן.
אני בחורה שאוהבת לגוון ולשנות מדי פעם את האוכל שהיא מכינה למשפחה שלה, ולפעמים אני אוהבת את המתכונים שרפי מציג, ולפעמים לא, ואני פשוט מנסה לבדוק מתכונים מקבילים משפים אחרים, או שפשוט "ממציאה" בעצמי את מתכון -מכל מיני מרכיבים שליקטתי מכל השפים יחדיו.
בקיצור, אנשים-
תפסיקו להתעסק בשטויות, ו"תסתכלו על הצלחת שלכם"... (תרתי משמע)
שיהיה חג פסח שמח וכשר- לכל היהודים בעולם, באשר הם...ולכל בית ישראל. (ולא משנה מה יוגש בכל אחד מהבתים...)
קרין.