אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
טעם של התחדשות: ארוחת ליל הסדר של רפי כהן
רפי כהן
פורסם: 27.03.12, 12:24
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 119 תגובות ב-77 דיונים
31. ביכרתי בארץ ואכלתי אצל רפי בירקון 87 ת''א
מחול   (03.04.09)

בארה''ב אין אוכל כל כך טעים כמו שאכלתי את רפי ,

 

אתה האחד והיחיד שאצלו תמיד אפשר לאכול ולהנות ,לא רק לשבוע.

32. לכבוד "הרב" רפי כהן
יוסי   (03.04.09)
"ועל הדרך יוכשר כהלכה" למה אתה ממציא דברים שאין לך עליהם מושג?
33. 500ג' טורו זה $250 ! מה עוד נשים בגפילטעפיש? כמהין וקוייאר?
יואב - מסעדן ,   מסעדן מ-New York   (03.04.09)
34. הנכדה של...
ליאורה בן אבידה ,   בוסטון   (03.04.09)

אני קןראת את הכתבה ויורד לי ריר

נשמע טעים ןמעניין

חג שמח

35. Please Help!
Keren ,   New York   (03.04.09)
Does anyone know what is Dafna leaves & Marva Leaves in English?
36. אני דווקא מאוד התאכזבתי מהמנות ברפאל
יעל   (03.04.09)
37. Translation
Noam   (03.04.09)

Daphna=Bay Leaves

Marva=Sage

38. תפסיקו להתחנף יא שוטפי כלים
לא מלקק   (03.04.09)
נכנסתי לכתבה רק בגלל שהתבלבלתי בינו לבין "השף" "חיים" כהן.
והבדלי הרמות הטעמים והאיכויות אינם ברי השוואה!!
39. באמת בגלל פסח אתה שונא נשיקות מרנג .ולכן הבאת לנו מתכון עם
נשיקות מרנג ........ ,   .....אתה בדיחה !   (03.04.09)
40. הנה עוד קצת פלצנות משובחת מאיש מקצוע
מסעדן מ-New York ,   New York   (03.04.09)
מה קשקושי הפלצנות האילו? שונא שפים שכותבים בשביל להרשים ולחנך. הדבר היחידי שהם מאכילים זה את האגו שלהם.

טורו? $450 לק"ג! אולי להוסיף גם (כמהין) טראפל קיץ שחור וקוייאר בלוגה? גפילטעפיש של $100 לכדור!

מי בכלל מבשל טורו? זה כמו בערך להרתיח שמפניה או לצלות אבוקדו!

לא משנה מה נעשה, אוכל פסח תמיד יהיה אוכל אפור ומכובס במיים, אבל פסח זה בדיוק הזמן להנות מאוכל טעים, מסורתי, ואפרפר!

בכל לילה בו *איננו* אוכלין בן יושבין לבן מסובין - טורו בבקשה! בינתים, עזבו את פסח מפלצנות. חג שמח!
41. כמה לקקנים יש לרפי ?יותר מיסועדים !
יוסיפון   (03.04.09)
42. וואלה איזה אוכל מגעיל יש לאשכנזים. גועל נפש !!!
שמוליק ,   אשדוד   (03.04.09)
מה זה האוכל הזה ?  נראה כמו קיא ובטח מריח כמו נוד !
43. פלצנות לשמה - בזבוז נוראי של כסף ומשאבים
במחיר הזה-ניתן להאכל ,   שכונה שלמה.חג שמח   (03.04.09)
44. אוכל אשכנזי תאווה לחייך
יעל 333   (04.04.09)
45. אני מציע 2 יונות מבושלות היטב ומוח עגל
איש הצללים מציע   (04.04.09)

אם רוטב פטריות

במקום עוף תפתיעו את כולם מאכל איטלקי אותנתי

46. באמת אוכל אשכנזי בעייתי אבל רפי כהן מרוקאי
צארלית וחצי ,   ת"א   (04.04.09)

או לפחות מדבר הרבה על האוכל המרוקאי כמקור השפעה מרכזי שלו,
47. ל-42
מינרוה ,   מרכז   (04.04.09)

רגשי הנחיתות המזרחיים שלך מסריחים  - מתי תתגברו על הרגשת הנחיתות שלכם

(שהיא אמנם מוצדקת?)

48. תגובה ל-42
ורדית ,   צפון   (04.04.09)
ל-42, האוכל של האשכנזים בניגוד לאוכל המזרחי מאפייניו הם: יופי, טעם טוב, בריא וקשה להכנה, כמו"כ הוא מככב בכל בתי המלון בארץ שכן הינו אוכל יהודי למהדרין, האוכל המזרחי מאופיין בכמות נדיבה מאוד של שמן, ובתבלינים המשתלטים על האוכל ובעיקרו אינו אוכל יהודי מאחר ונלמד מהשכנים באותה ארץ מוצא. לתשומת לבך
49. אנשים יקרים- מי שמתאים לו, שיכין. מי שלא, שלא יכין.
קרין ,   ארהב   (04.04.09)

בסד

 

לא ברור לי למה בכל כתבה שמפרסמים על אוכל, תמיד חייבים להיות הקנטרנים והממורמרים והגזענים למיניהם.

 

אנשים- מדובר בעוד הצעה לאופן הכנה והגשה. מי שמתאים לו, שיקבל ויישם. שייהנה והרבה לבריאות לו.

מי שלא- ממש לא חייב. שימשיך להכין מה שהוא יודע ואוהב, וזה בסדר גמור. והרבה בריאות. אבל למה להאריך, ולעשות מזה סאגה שלמה?

 

והביקורות המאוד לא נעימות על רפי כהן, ומטעמיו במסעדתו, והמתכונים שלו... פשוט תתביישו. כאילו מדובר בקבוצה גדולה של ילדים בגן.

למי שהיה טעים, אחל'ה. מי שאהב את המתכונים, אחל'ה.

מי שלא- גם אחל'ה. קורה.

אתם מפספסים ושוכחים דבר מאוד פשוט אחד --- על טעם וריח אין מה להתווכח.

ואני משוכנעת שכל שף מכין, בין היתר, דברים שהוא מאוד אוהב ושהוא משער שגם הקהל הרחב, ברובו, יאהב ויהיה לו טעים גם כן, כמו לשף עצמו.

אבל, זה כל היופי שבדבר. יש המוני שפים, כל אחד מתמחה בדברים כאלו ואחרים. אין אחד שהוא יותר טוב מהשני,  הם פשוט שונים אחד מהשני. בטעם, בהצגה של המנה, במחיר ...וזה לגיטימי, וזה טוב. וזה תחרותי, ואם לא היו כל המרכיבים האלו, השפים לא היו עמלים לשאוף ולהגיע לשלמות של כל מנה שלהם- אז מי שמרוויח מזה בסופו של דבר (מרוויח מבחינת הטעמים...- לכל הקופצים בראש...)זה האדם שמקבל את הצלחת ונהנה מהמטעם.

זה נקרא לקבל את השונה ממך, גם אם אתה לא אוהב אותו. אתה לא חייב. אבל לקבל את העובדה שיש דברים שהם שונים מאיתנו בעולם הזה. אנשים שונים מאיתנו, בצבעים שונים, בצורות שונות... להתעורר, רבותיי, להתעורר.

נאורות.

(אם אנשים היו מקבלים את השונה העולם שלנו היה באמת באמת מרגיש ונראה טוב יותר לכולנו....תנסו, זה עובד, וזה לא קשה בכלל. צריך רק להפתח...)

 

לכל הקופצים בראש, לא- איני "שתולה" של רפי כהן. 

אני בחורה שאוהבת לגוון ולשנות מדי פעם את האוכל שהיא מכינה למשפחה שלה, ולפעמים אני אוהבת את המתכונים שרפי מציג, ולפעמים לא, ואני פשוט מנסה לבדוק מתכונים מקבילים משפים אחרים, או שפשוט "ממציאה" בעצמי את מתכון -מכל מיני מרכיבים שליקטתי מכל השפים יחדיו.

 

בקיצור, אנשים-

 

תפסיקו להתעסק בשטויות, ו"תסתכלו על הצלחת שלכם"... (תרתי משמע)

 

שיהיה חג פסח שמח וכשר- לכל היהודים בעולם, באשר הם...ולכל בית ישראל. (ולא משנה מה יוגש בכל אחד מהבתים...)

 

קרין.

 

50. או שיש לי אנטי מהחג ויש לי או שהכל מגעיל
אלונה   (04.04.09)
51. הייתי ברפאל סתם תפריט מפוצץ שמות ואין מה לאכול והמון כסף
שיר   (04.04.09)

בזבוז..התביישתי שהלכתי בימים אלו למסעדה ומילא היה שווה אבל לא היה מה לאכול...מנות קטנטנות שעולות הוןןןןןןן

52. האוכל עניין של טעם ועדה ורגשי הנחיתות ??.
pnina cohen ,   holon   (04.04.09)
איך אפשר להגיד על אוכל דברים מגעילים עוד בימיינו
53. תודה ממש!!!אחלה:)
הודיה ,   פתח תקוה   (05.04.09)
אחלה ממש!!!תודה רבה רבה!!
54. זו האמת ..תפריט במסעדה מפוצץ וכלום כלום -זה צורם בימינו..
איתמר   (05.04.09)
מנות פיציות ולא מרשימות בכלל אבל המחירים אש....לא אחזור לשם
55. אני מתה על האוכל של פסח
בלי שום קשר לכתבה   (05.04.09)
56. תרגום
Sara ,   USA   (05.04.09)
איך נקרא הדג אינטיאס באנגלית?
57. כתבה מדהימה , YNET מתעלים לכבוד הפסח.
אריק ,   חו"ל   (05.04.09)
58. 42-אצל אשכנזים האוכל מגעיל אצל המזרחיים האנשים
אשכנזי   (05.04.09)
59. אינטיאס
J.Kahn ,   מבשרת   (05.04.09)
באנגלית=Amberjack
מהספר "ים של דגים" של בלה גליל בהוצאת "תמר הוצאה לאור"
60. בשר זה רצח
אנונימי   (05.04.09)

לא חייבים לאכול חיות אומללות כדי לקיים את מנהגי החג

תאוות הבשר הרצחנית אינה מנהג יהודי

אפשר לספר על הסבל העצום שעברו היהודים במצרים גם מבלי להתעלל בחיות

ואם כבר אוכלים חיות אז לנסות ולהשתדל להמעיט - לא חייבים בשר בכל מנה - בטח לא במנת מרק ירקות שורש

 

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה