אוכל  טעם החיים  בישול קל עם פסקל
מבורקיטס ועד בואיקוס - מתכוני בצק פריך מלוח
פסקל פרץ-רובין
פורסם: 12.05.09, 11:21
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 37 תגובות ב-24 דיונים
1. חסר חלק של הוספת הגבינות
naama   (12.05.09)
במתכון הבואיקוס חסר החלק של הוספת הגבינות לבצק
2. בואיקוס - מתכון אחר ?
אני   (12.05.09)

פעם אכלתי בצק ממולא גבינה בולגרית + חציל קלוי וקראו לזה גם בואיקוס הבצק היה שמנוני וטעים בטרוף משהוא אולי מכיר גירסה נוספת למתכון ?

3. הכנת פאי - ארוחת ערב מאוד מהירה...חה...
שירה   (12.05.09)

מכינים בצק, לשים, מרדדים וכו' - ארוחת ערב מאוד מאוד מהירה עליי לציין!

4. מתכון לבקשתך
דורית   (12.05.09)

שלום,

 

המתכון לבצק הוא:

 

100 ג' מרגרינה

חצי כוס שמן

חצי כוס מים

1 כפית מים

ממיסים על האש את כל החומרים.

מנפים חצי ק"ג קמח לקערה גדולה ושופכים את התערובת לקערת הקמח - לא שופכים הכל בבת אחת, מעבדים ומוסיפים תוך כדי את הנוזלים (בד"כ נשאר מעט ללא שימוש) - מכסים וממתינים כחצי שעה.

 

בינתיים מערבבים בקערה - חציל קלוי טבעי (אני משתמשת בשל שטראוס או צבר) קוביית גבינה בולגרית, כ-100 ג' קשקבל מגורדת, מעט פלפל שחור

 

מרדדים לעלה דק, קורצים עיגולים, ממלאים בכפית, וסוגרים.

להדק היטב את הסגירה.

 

מברישים בביצה ושומשום - אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות - מעולה !!!

 

בתיאבון

 

5. כמה גרם/כפיות יש בשקית אבקת אפיה?
מאוסטרליה   (12.05.09)
6. מאוד מאוד חשוב במתכוני אוכל להוסיף תמונה לכל מתכון!
כאילו דה?!   (12.05.09)
7. הצעת חוק בריאות חדש:
נטע ,   ת"א   (12.05.09)
להוציא את השימוש במרגרינה מחוץ לחוק. זה רעל
8. תמונה תמיד מוסיפה המון .
אני   (12.05.09)
9. ובכל זאת הבצק של הבורקס נראה 10 !
אני   (12.05.09)
וגם קל .
10. טעות במתודה
אריה ברזל   (12.05.09)

לפי דעתי יש טעות בסיסית א- בצק פריך מכיל א-תוספות ב-שמן ג-גבינות

ואז הוא מפסיק להיות בצק פריך ונקרא בשם התוספת היחודית - כלומר  גבינה

שם הבצק בצק גבינה  בצק המכיל שמנת רגילה ]לא מתוקה] נקרא בצק שמנת

-..בצק לפחזנית הוא מים רותחים+מ"ר או שמן----והוא אינו בצק פריך כלומר

 בצק לשטרודל מכיל מים+שמן+קמח=בצק אלסטי לכל צורות המילוי -והכי חשוב 

בצקים יש להכין לפימתכונים ולא לפי דמיון פרוע  ממני אריה ברזל

11. בוריקיטס עם בשר?
יווניה   (12.05.09)
אנחנו אוכלים את זה עם גבינות וזה פשוט נגמר בשניות זה מעולה!
12. לפסקל
חיפאית   (12.05.09)

הבוריקיטס הוא שם של מאפה מבצק פריך שממולא רק עם גבינה. לא ידוע לי על בוריקיטס שממולא בבשר (לפחות לא בקרב יוצאי ארצות הבלקן)

13. שאלה לרובין: למה כוונתך ב"פרוסות חציל קלוי"?
נאוה   (12.05.09)

 האם הכוונה לפרוסות מטוגנות, או למימחה-פרוסתי של חציל?

 

14. איזה מתכונים נהדרים, תודה פסקל
לילי ,   תל אביב   (12.05.09)
15. נפלא! תודה על המתכונים
אפרת   (12.05.09)
הבורקיטס ינוסו בקרוב.
16. כעכים מלוחים עם שומשום
סיגל ,   כרמיאל   (12.05.09)

אפיתם כעכים מלוחים?

 

רוצה לאפות  ,מצפה להמלצה.

17. קיימת טעות במתכון של הבורקיטס יותר מדי נוזלים ביחס לקמח
אופה ויפה   (13.05.09)

תקבלו תערובת לפנקייק במקום בצק פריך

18. שאלה על מרכיבי הבצק ומרכיבי המלית
רחלי לי 1 ,   הרצליה   (13.05.09)

לא ברור לי מהם מרכיבי הבצק של הבואיקס וגם של הכעכים, אין הפרדה בין מרכיבי הבצק ומרכיבי המלית במתכונים שלהם.

19. זה לוקח 3 דקות !
ניר   (13.05.09)

אני מגיע לקונדיטוריה ,מצביעעל העוגיות,עוטפים לי ,משלם.

 

לוקח שלוש דקות.

20. כעכים מלוחים עם שומשום-האם אפשר עם חמאה?
גדי ,   רמת גן   (13.05.09)
21. יופי של כתבה, ממש בזמן
(12.05.09)
22. כעכים מלוחים
יעל ניר ,   תל-אביב   (13.05.09)

הכעכים  יוצאים נהדר

אגב אפשר להכין אותם גם מתוקים יש להוסיף סוכר במקום מלח. היום אני מנסה אותם בגירסה מתוקה.

23. חוסר בהבנת הנקרא
אריה ברזל ,   טירת הכרמל   (13.05.09)

קודם רשמי את שמך\שמך ב-יש ליקוי בהבנת הנקרא- ג- אני לא מגמגם-ד

תגידו תודה שאני לא מתלהם ולא נופל לתוך הכתבות הפיקטיביות-ה-

ושכל הכתיבה היא מקצועית וזהו אריה ברזל

-

24. פסקל יקרה .הטבעות לעיל מוצאן מטורקיה ושמם
אריק ,   חו"ל   (13.05.09)

KANDIL SIMITI ( "סימיט" היא אחת המלים הנרדפות לגלגל ).

המענין בסיפור הוא שהמוצר מיוצר 4 פעמים בשנה עבור ימי תפילה מיוחדים של המוסלמים ....אחינו העולים הס"טים מטורקיה רכשו את האהבה לעוגיה המלוחה הזו והביאו אותה לארץ . שמה שונה כפי שהרבה מוצרים טורקים "יוהדו" ונקבע להם שם בלדינו.

אגב אחיה הגדול שלהעוגיה הפריכה הנו ה SIMIT , ה"בייגל" הטורקי , העשוי מבצק שמרים וללא ספק הנו המאפה הנצרך ביותר בטורקיה , מלבד הלחם הבסיסי כמובן.

תגובות נוספות
חזרה לכתבה