ניחוח של חוסר הבנה בסיסי בהנדסת מזון , תהליכי ייצור ובריאות הציבור שמגיעים מכתבה שמתיימרת להיות חיננית עם קריצות פה ושם. מעבר לעברית הדלוחה, הקיטור המתמשך מול חברות מזון (ועוד הגדולות במשק) הוא פשוט שערוריה שכל כך לא אופיינית למערכת מכובדת כYNET.
מה לכל הרוחות רציתם ? חברות המזון הגדולות הופכות עולמות כדי להשביע את רצון הצרכנים הבלתי אפשריים.
במבה ללא צבע - לא טוב כי הילדים לא ירצו
צבע מאכל (זרזיף ממנו) - חס וחלילה בן פורת יוסף
צבע טבעי העשוי ממיצוי של סלק, שאין מרגישים אפילו במאמץ את טעמו במוצר הסופי - זה "בורשט"
אם החומוס יעלה עובשים תוך יומיים כי אין בו חומר משמר היו צועקים חמס על היצרנים כי הם גורמים לחיי מדף קצרים מדי. וחומר משמר.... בקיצור לא יוצאים ראש.
רוב המייצבים והחומרים במוצרים הם על בסיס טבעי ובטוחים לשימוש לפי כל התקנים העולמיים (נכון שטבעי זה לא ערובה לבריאות) אבל בחייאת רבאק.
המפעלים הגדולים נתונים לבקרה חסרת פשרות של שירות המזון הארצי, מערכות הGMP, ה-HACAP וכו' (יש להן אינטרס לשמור עליהן) והבעיה האחרונה היא שם.
הבעיה היא של צרכנים חסרי פרופורציות לשני הכיוונים:
מצד אחד אלו שאוכלים רק אורגני, שותים מים מינרלים בלבד, ומחרבנים כמו עזים בטבע.
מצד שני יש את אלו שלא אכפת להם בכלל והם רוכשים מוצרים מעובדים מפוצצים קלוריות, שומנים, נתרן ועוד - בלי הבחנה.
שם למרבה הצער נמצאים מפעלים קטנים שנהנים מאזלת יד המערכת ומצד שני צרכנים שידם אינם משגת ורוכשים מוצרים שאלוהים רק יודע מיזה דילר שניסה להיפטר מהם בארה"ב או בטורקיה - הם הגיעו.
הבעיה היא לא ברשתות אלא בחנויות קטנות, שווקים, חנויות תבלינים ומקומות ללא פיקוח.
בקיצור,
לעם ישראל - ההורים שלנו לא גידלו אותנו עם אורגני ורובנו יצאנו יחסית בסדר.
לכתבת - ברח' הארבעה 16בתל אביב ישמחו לעזור לך לחשב ולספור את כמות ה שטויות ששיתפת את קוראיך חסרי ההבנה.
למערכת - אם אתם מחפשים תוכן מעניין על עולם המזון, חפשו בנקל תויות של יצרנים קטנים המודבקות אחת על השניה כדי להסתיר או לשנות תוקף, רכיבים אסורים (כן, כאלו שאסורים לשימוש בישראל ובאיחוד האירופי), מוצרי יבוא ללא תוית בעברית, בעלי בסטות וחנויות המחזיקים מוצרים שיוצרו ללא רשיון יצרן ומשווקים לקהל הרחב בכל הארץמתוך חוסר אכפתיות ואפס יכולת אכיפה של המערכת.
בהצלחה לכולנו.