אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
פיצה פיצוץ לשבועות
רפי כהן
פורסם: 28.05.09, 10:19
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 162 תגובות ב-86 דיונים
61. מתכון לפיצה איטלקית דקה. יותר פשוט, ומעולה!!!!
עידן, שינקיניסטן ,   תל אביב -יפו   (29.05.09)
פיצה מרגריטה

6 פיצות אישיות




:החומרים
לבצק:
1 ק"ג קמח
35 גרם שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כף סוכר
2\1 כוס שמן זית
מים קרים (מהמקרר)

לפיצה:
רוטב עגבניות
שמן זית
גבינת מוצרלה יבשה מגוררת, או טרייה חתוכה לעיגולים
עלי בזיליקום קצוצים



טיפים להכנת פיצה בתנור ביתי: מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר הרבה זמן לפני האפייה. משתמשים ברשת לאפיית פיצה או בתבנית מחוררת, כדי שהחום יגיע אל הבצק מלמטה. את התבניות האלה לא שוטפים אחרי האפייה, אלא רק מנגבים, כדי שבצק לא יידבק אליהן באפייה. לפני שמניחים עליהן את הבצק, מקמחים אותן. מפזר חום טוב מאוד לאפייה היא אבן אוגרת חום מיוחדת שמניחים בתחתית התנור. הציפוי: חשוב לא להעמיס על הבצק הרבה רוטב, גבינה ותוספות, אלא להפך.

הבצק: שמים את הקמח, השמרים, המלח, הסוכר והשמן בקערה גדולה ומערבבים באצבעות. מוסיפים מים (קרים, כדי לא ליצור תפיחה מזורזת שנובעת מחום) בהדרגה וממשיכים לערבב בידיים עד שנוצר בצק (הכמות היא כשתיים וחצי כוסות). אם הבצק דביק – מוסיפים עוד קצת קמח. אם הוא לא מתאחד – מוסיפים עוד קצת מים. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים בידיים כ-10 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש. מניחים בקערה יבשה, מכסים ומניחים לתפיחה כשעה. מחלקים את הבצק לשישה כדורים, עוטפים כל אחד בניילון או במגבת ומאחסנים במקרר שעתיים או יותר. מחזירים את הבצק לטמפרטורת החדר כשעה לפני הרידוד והאפייה.

מרדדים עיגול בצק לעלה עגול ומניחים בתבנית המקומחת. מורחים על העלה רוטב עגבניות ומברישים את השוליים בשמן זית. מפזרים על הרוטב גבינה מגוררת או עיגולי גבינה ומעט בזיליקום קצוץ, מכניסים לתנור ואופים עד שהבצק שחום ושוליו קצת שרופים. זמן האפייה תלוי בחום התנור. מכינים פיצות בציפויים שונים באותה שיטה.

זה מתכון של איטלקי טוב שהגיע בזמנו לתוכנית של חיים כהן. עשיתי אותו הרבה פעמים, והעברתי אותו להרבה חברים, ורק מחמאות. לא חייבים אבן, אפשר להניח על תחתית התנור החם מראש (כמה שיותר מראש), על גריל תחתון. אני ניסיתי עם מוצרלה יבשה וטרייה. יותר פשוט עם היבשה, היא לא נשרפת כמו הטרייה. לגבי הרוטב, טוחנים עגבניות עם שום ואורגנו יבש ובזיליקום טרי לפי הטעם בפוד פרוססור, בלי שמן. הסיסמה לגבי הרוטב, הגבינה והתוספות, זה מעט זה יותר. לא להציף. אני שם בערך 80 גרם גבינה על פיצה. בתיאבון.
62. כל הכתבות שלו מעניינות ויפות במיוחד שימשיך לכתוב
(29.05.09)
63. כתבה מעוררת תאבון - כל הפיצות נראות מהמם
יעל ,   תל אביב   (29.05.09)

מקסים.

 

64. 2 הערות קטנות....
italiano vero ,   גרבה די קיאנטי   (29.05.09)

1. באיטליה לא מוכרים בכלל פיצות בסלייסים  כמו שרפי רשם והפיצות העבות נמכרות בריבועים והן נמכרות בד"כ באזורים הומי תיירים.

 

2. לצערי שום פיצה בכתבה לא יצרה אצלי עניין מיוחד חוץ מהפיצה עם הביצים החצי קשות, סרדינים וכוסברה...נשמע מצויין.

 

65. שמרים
דני ,   קרית גת   (29.05.09)

10 גרם שמרים לק"ג קמח? זה נראה לי ממש  מעט! יכול להיות שהתבלבלו בכתיבה עם הכמות של הסוכר ששם מצויין 50 גרם?

 

בבקשה מישהו שיודע בודאות או שניסה יענה לי.

 

66. הכל נראה טוב חוץ מהפיצה עם התפוחי אדמה
ממש לא לעניין   (30.05.09)
67. לדעתי מדובר על שמרים יבשים - זו אכן טעות במתכון
אבשלום חום   (30.05.09)

אם משתמשים בשמרים יבשים אזי הכמות מספיקה בהחלט (שקית אחת של שמרים יבשים).

אם משתמשים בטריים - לקילו קמח צריך להשתמש בשקית שלמה של שמרים טריים או קובייה.

68. ניתן להוסיף עוד כל מיני סוגי גבינות על הפיצה
shachar2 ,   הרצלייה   (29.05.09)

צ'דר, פטה, פרמזן ועוד

ניתן לגוון קצת, יש מלא גבינות בשוק ואפשר להתנסות. משהו שאי אפשר לעשות בפיצריה

 

מי שלא אוהב לבשל שיזמין פיצה

מי שאוהב לבשל מומלץ לעשות כמות של בצק להפריד לכדורים ולהקפיא

רק הבעיה היא עם הרוטב מ10 עגבניות/קופסת עגבניות שלמות משומרות/2 קופסאות עגבניות תמר משומרות יוצא לי כ250 גרם של רוטב

יש פשוט לשים בבלנדר את העגבניות (ללא הרוטב), לאחר מכן על אש קטנה כחצי שעה בשביל לצמצם את המים ולהסמיך את הרוטב

 

מי שרוצה עוד טיפים http://www.facebook.com/home.php#/topic.php?uid=11475417463&topic=5544

69. מחמאות גם לירון ברנר הצלם על התמונות המדהימות
גלי   (29.05.09)
70. כל הכבוד לרפי!!!אחלה פיצות!!!
שירי   (29.05.09)
71. איזה כתבה מושקעת
ט ,   מודיעין   (30.05.09)

סחתיין על רפי כהן.

נראה כי הוא עושה בית ספר לכל עיתונאי האוכל למינהם.

72. נוזל לי ריר
יש לי חולשה לפיצות   (30.05.09)
73. שידרוג שמקל על החיים-להזמין פיצה מפיצה מטר
אוה   (30.05.09)
74. איפה קונים
ענת   (31.05.09)

מטחנת ירקות כמו בתמונה?

תודה

75. האם אפשר להשתמש בשמרית ?
יפצוק ,   יבנה   (30.05.09)
האם אפשר להשתמש בשמרית ? ואיך משתנה המתכון ??
76. לרפי ולצלם: כל הכבוד! שיחקתם אותה!
ענבל אוהבת גבינות ,   פ"ת   (30.05.09)

אגב, ריפרפתי על התגובות, והנה לך רפי אתגר: פיצה לחולי צליאק, ופיצה לחולי סכרת, ופיצה לאלרגים לחלב.

בכל אופן- המתכונים סוף הדרך:)

אני אגב משוגעת על גבינות עיזים, כבשים, ובאפלו:)

77. פולניה!
מוש   (31.05.09)

 

78. קונים בחנויות לכלי בית
לא חשוב   (31.05.09)
נסי באזור לוינסקי בת"א יש שם חנויות לכלי בית "מפעם" ואולי תמצאי. באזור יש גם את החנות "פור שף" שיתכן ומחזיקה מתקן כזה. אם את לא מוצאת את יכולה לרסק את הרוטב בעזרת בלנדר פשוט (אפילו בלנדר מוט ידני) ולהעביר את התערובת דרך מסננת בצורת חרוט.
79. איפה אתה רואה אבקת אפיה?
אסתר ,   תא   (31.05.09)
80. בצק פיצה ללא שמן זית????
אחד ,   שמבין   (31.05.09)
81. איפה קונים מרדה?
רותם   (04.06.09)

 

82. פיצה
סיגי ,   ירושלים   (14.06.09)

רפי אתה שף מס' 1

83. מה ז"א משוח בשמן?משני צדדיו או רק מהצד של האבן?
(02.11.09)
לי אמרו בחנות לא להרטיב את האבן.....
אני מנקה אותה עם ברזלית יבשה
84. סליחה לקודמיי,אבל האפיה צריכה להיות ישירות על האבן-כנס:
בהצלחה ליואב!   (02.11.09)
כל הרעיון באפיה על האבן היא טעם שונה ויותר קריספי.אפיה על רשת ללא מגע באבן לא תיתן את אותו טעם שבגינו קנית את האבן,אלא סתם תחמם את התנור.
(אגב,באפייה של דברים אחרים מומלץ להוציא את האבן,שלא יהרסו לך המאפים)

בחנות שקנינו את האבן קנינו גם מגש מחורר כך שאפשר להכניס ולהוציא את הפיצה בלי בעיה,והבצק לא נדבק-אבל עדיין מגיע במגע עם האבן ומקבל את הטעם הנהדר.
רצוי לחמם את התנור כחצי שעה לפני שאתה מכניס את הפיצה,צריך לתת לה להתחמם מספיק.בחורף אפילו צריך טיפה יותר.....
בהצלחה ליואב!
85. שכחתי-את האבן אתה שם ישירות בתחתית התנור
בהצלחה ליואב!   (02.11.09)
86. פיצה
אלמונית ,   ירושלים   (24.05.10)

אני עושה את הבצק לפיצה ללא סוכר.(ויוצא טעים).

 

אפשר לקחת גם עגבניות מרוסקות (בשימורים) ולערבב אותם במעבד, ולהוסיף לזה אורגנו, ויש אפשרות לעשות אם פטריות ביחד עם בצל, או אם פלפלים אדומים צהובים וכו', אפשר לעשות פיצה אם כל דבר העולה על הדמיון.

 

דרך אגב- במקום האבן ישנו רשת עגולה בגודל של פיצה משפחתתית שאפשר להשים עליה את הבצק אם התערובת והפיצה יוצאת חבל על הזמן, לא צריך להיות שף בשביל זה.

 

 

87. סןף סוף שף שיודע
ת.ד. ,   י-ם   (30.07.12)

 כל השפים המיתיפיפים למינהם יסלחו לי (כבודם במקומם) אבל סוף סוף שף אמיתי בלי יותר מידי התפלספויות למינהם שיודע לבשל ובגדול... קבל לייק ע נ ק

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה