אוכל  טעם החיים  וידאו
אישיות מתפרצת: עוגת שוקולד חמה
ynet
פורסם: 20.12.09, 09:35
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 95 תגובות ב-46 דיונים
31. וואי וואי איזה עוגה
נעם ,   מבשרת ציון   (22.12.09)

אני חולה על כל סוג שהוא של עוגת שוקולד חמה - סופלה.

זאת נראת אחת הטובים אבל עם הרבה עבודה אני לא בטוח שאני יצליח להכין אותה....

32. מה עם איכות הסביבה??
נירית   (22.12.09)

אלי שלום,

 

ראשית כל יישר כח, המתכון נראה ונשמע נהדר, כל הכבוד.

 

יש לי הערה אחת לגבי כמות הכלים החד-פעמיים בהם אתה משתמש בסרטון. למה לא להשתמש בקעריות זכוכית פשוטות וטובות? גם לא מזיק כמו הפלסטיק המעובד, וגם לא יוצר כמויות אשפה בלתי מתכלה.

 

לתשומת לבך.

33. אלי טראב הוא סוג של גאון
פרלינים ,   תל אביב   (22.12.09)
בחנות שלו שוררת אוירת קדושה..
יש לי הרבה מה לומר עליו ועל החנות שלו (רק דברים טובים).
ואני אכן אומר ואכתוב בבלוג שלי, "פרלינים", שעדיין נמצא בחיתוליו
(למרות שהפוסט על אלי כבר מתהווה לי בראש דיי הרבה זמן)
מצרפת לינק:
http://perlinim.wordpress.com
אשמח אם תכנסו ותגיבו :)
34. תכנסו רק דבריםם נכונים יש לי להגיד
כמה שזה נכון ,   תל אביב   (22.12.09)
כמה שזה נכון בזכותו השוקולד בארץ עלה כמה ליגות. הבחור ברמה שויצרית אם לא יותר
35. נראה ממש טוב, אבל גם ממש מסובך...
(22.12.09)
36. מסכימה לגמרי
צודקת   (22.12.09)
לפחות ואפן ההכנה לא נראה מקצועי בכלל. מי שמכין גנאש בצורה כזאת לא יכול להיקרא "שוקולטייה". מצטערת, אבל זה טרנד חדש שכל חובבן שלמד להמיס שוקולד במיקרו קורא לעצמו שוקולטייה
37. יקירה את צריכה לדעת להבדיל בין עיקר לתפל
גם תל אביבי   (23.12.09)
א.בתור אחד שעבד במסעדות אני יכול להגיד לך שאם המטבח שקוף, זה סימן שלא מסתירים ממך מראות שאת לא רוצה לראות וסביבת עבודה "מבולגנת" עם כלים ותבניות עדיפה על סינטטיות.
ב.ואני לא יודע מה איתך אבל בקופסה שלי תמיד יוצאים 15.
ג.קטלוגים של פרלינים תמצאי בחנויות "זבאלה" בלגיות ולא בחנויות של עבודת יד כמו אלי ורביבה כי הטעמים שם משתנים.
ד.כל התשובות נכונות
38. המתכון נחמד וכנראה שמדובר באיש מקצוע אמיתי, אבל
ט"א   (23.12.09)

מה שלא אהבתי זה ה"לובי" של התגובות "מטעם".

גם התגובות נגד חלקן כנראה פרי מקלדות התחרות.

השאלה היא למה אנשים לא יכולים להתייחס אל הכתבה והמתכון עצמם ועוסקים תמיד רק בטפל?

39. למה למה להקפיץ לי כתבה כזאת
אורן   (06.12.11)
בצהריים?? ?
40. אלרגי לשקדים
(02.05.12)
 במה אפשר להחליף את השקדים?
42. הרבה יותר נוח כשהמידות מדוייקות
esc   (04.05.12)
איזו כוס? שלי או שלך? לפי השיטה האמריקאית? הבריטית?
כוס ושתי כפות שמנת מתוקה, זה 230 מ"ל או כמעט 300?
גודל ביצים?
גודל קעריות כבר ענו, 8 ס"מ. מה עם גובה?
וכ"ו...
המתכון נשמע נהדר, אבל משגע אותי לנחש כמה גרם או מ"ל כל דבר דורש.
43. זה נראה הסופלה הכי מעולה שראיתי בחיים!
טליה   (25.07.12)

 

44. אחלה עוגה וכתבה
יוני ,   מרכז   (14.08.12)
אני אנסה להכין אותה.. חח לא נראלי כ"כ שאני אצליח אבל ננסה (:
יישר כוח למי שמופיע בסרטו, מסביר אחלה :]
45. מה אפשר לשים במקום מרציפן או אבקת שקדים?
רותם   (04.10.12)
נראה מעולה!
מה אפשר לשים במקום מרציפן או אבקת שקדים?
46. הכנתי את העוגה
עדי קונדיטורית ,   מרכז   (05.10.12)

הערות:

לאחר האפיה נראה בבירור הפרדה בין החלק הראשון שנאפה לבין החלק השני שנאפה, הגנאש נוזלי מידי, נשפך על כל הצלחת.

בגדול העוגה מאוד טעימה ועדינה. בפעם הבאה אכין אותה ללא הגנאש שהיה ממש מיותר ואם כבר להכין אותו להפחית לפחות במחצית מהנוזלים (שמנת/חלב).

 

הכנתי חצי כמות ויצאה לי מסה ענקית. בגלל שהכנתי גנאש רק ל 4 קוקוטים חד פעמיים ממה שנותר (באזור 2/3 בלילה) הכנתי עוגה (נמוכה) בקוטר 20, אותה אפיתי על 170, 20 דקות.

47. מתקטננים פה על כל פרט אבל לאף אחד לא מפריע המינוח "עוגה"?
איריס   (22.04.13)
עוגת שוקולד כבודה במקומה מונח, מדובר במוצר אפוי לחלוטין ואחיד במרקם, שלרוב יש בו הרבה יותר קמח.

פה מדובר בסופלה, שמאחר ושמים בו הרבה פחות קמח, יותר קל לגנאש ולכל הדברים הטובים שבאמצע להיות נוזליים ולהינמס בפה.

עם כזה חוסר תשומת לב בסיסית, לא מפתיע שבבתי קפה לא מתביישים להגיש סופלה מיובש ואפוי לחלוטין כמו עוגה
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה