שתף קטע נבחר

אישיות מתפרצת: עוגת שוקולד חמה

עוגת שוקולד חמה היא קינוח קלאסי ומפנק. השוקולטייה אלי טראב מכין אותה כמו שצריך, עם מילוי של קרם גנאש נוזלי

 

(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)

 

עוגת שוקולד חמה

מתכון באדיבות השוקולטייה אלי טראב, "קרדינל"

 

ניתן לאחסן את העוגה במקרר ולחמם לקראת הגשה. כמו כן, אם רוצים ניתן להוסיף לגנאש ליקר קפה או שוקולד

 

המרכיבים (ל-6-8 עוגות אישיות):

לגנאש הנוזלי:

1/2 כוס חלב

1/3 כוס שמנת מתוקה

120 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו

לעוגה:

6 ביצים

1/2 כוס סוכר

230 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו

1 כוס  + 2 כפות שמנת מתוקה

150 גרם מרציפן או 50 גרם אבקת שקדים

קורט מלח

1/2 כוס קמח

לשימון:

חמאה מומסת

 

עזרים: רינגים אישיים, או קעריות סופלה אישיות

 

אופן ההכנה:

  1. הגנאש הנוזלי: ממיסים את השוקולד במיקרו, בפולסים של 10 שניות כל פעם.
  2. מרתיחים קלות את החלב והשמנת ויוצקים רבע מהכמות לתוך השוקולד המומס.
  3. מערבבים היטב. כשנוצרת תערובת אחידה מוסיפים את יתר החלב והשמנת פנימה, בהדרגה.
  4. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. יוצקים את תערובת השוקולד לתוך כוסות חד פעמיות, כך שהיא תהיה נמוכה 3-4 ס"מ פחות מגובה הקעריות שמשתמים בהן. מעבירים את הכוסות החד פעמיות למקפיא לשעתיים לפחות.
  5. העוגה: ממיסים את השוקולד במיקרו, בפולסים של 10 שניות כל פעם. מוסיפים לתוכו את המרציפן, המלח והשמנת המתוקה, במנות קטנות ותוך כדי ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  6. מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף בהיר וגבוה.
  7. מוסיפים את תערובת השוקולד והמרציפן לביצים ומערבבים בתנועות קיפול.
  8. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
  9. משמנים היטב את הרינגים או קעריות הסופלה. יוצקים לכל רינג את בלילת העוגה, כך שתגיע עד לרבע מגובהו.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-10 דקות.
  11. מוציאים את הגנאש הקפוא מהמקפיא, מחלצים אותו מהכוסות החד פעמיות ומניחים גנאש במרכז כל רינג.
  12. יוצקים מעל את בלילת העוגה שנשארה ואופים 10-12 דקות נוספות. מגישים חם או פושר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים